arch/ive/ief (2000 - 2005)

Ayaan Hirshi Ali
by Karima Tuesday January 28, 2003 at 04:42 AM
anilya50@hotmail.com

De Somalisch-Nederlandse politica heeft verschrikkelijke uitspraken gedaan over onze profeet (vzmh), en de Islam. Ze beweert dat de islam (overgeven aan de wil van Allah) een achterlijk uitgangspunt maar dat betekent niet dat muslims achterlijk zijn, ze 'lopen gewoon achter'

Ik vraag me eigenlijk af hoe het zomaar kan dat een politica zulke uistpraken kan doen, en dat ze nog politica blijft. Ze heeft ALLE muslims aangevallen door zo een uispraken te doen.
Nu, ik heb een paar dingen over haar gelezen, en blijkbaar is dit mens enorm gefrustreerd. Ze heeft een traumatiserende jeugd achter de rug, en ze heeft verschillende jobs gehad waarbij ze deze feiten herhaaldelijk terugzag..
In de politiek heeft ze PVDA verlaten voor VVD om op te komen voor onderdrukte vrouwen met een islamitische achtergrond. Ze beseft niet denk ik dat dit een tegeffect zal hebben op de islamitische vrouwen... Ik zou me zeker niet aangesproken voelen door haar, ook al werd ik onderdrukt als muslimvrouw..(wat zo niet het geval is)
Het is duidelijk dat zij gewoon verzet wil tonen tegen de religie van haar moeder en vader, die zich "schuilen" achter de Islam, dus kan ze beter deze godsdienst verwerpen, in plaats van zich ermee te verzoenen.
Ze creeert haat in de harten van muslims tegenover haarzelf en dat zal ze wel beseffen, zeker na al de dreigementen die ze blijft ontvangen, daar ben ik niet voor begrijp me nie verkeerd, maar ik kan na haar uitspraken ook geen medelijden tonen voor dit soort mensen.
Te denken dat de VVD haar naar voor schuift als volksvertegenwoordigster wil volgens mij ook wel veel zeggen over deze partij.. Waarom laten ze haar zo en uitspraken doen? En moet zij mensen vertegenwoordigen.. Ik denk dat dit alweer verdeeldheid zal creƫeren, vooral tussen muslims en niet-muslims.
Maar ja tis maar een mening. En als Ael-meisje ben ik politiek zeer bewust. So watch out people ;-)

Liberalisme als alternatief
by Paul Treanor Tuesday January 28, 2003 at 01:23 PM

Chador or forced prostitution: liberal fundamentalism in the Netherlands

wil van Allah
by aardworm Tuesday January 28, 2003 at 05:39 PM

"overgeven aan de wil van Allah"
Ik ken de uitspraken van Ayaan Hirshi Ali over de Islam niet. Ik ga dan ook niet over haar discussieren.
Maar toch een vraagje : Wat is die 'wil van Allah'? En is er iemand die weet wat Allah wil? En die ons dan leefregels kan voorschrijven die boven elke menselijke discussie verheven blijven?
In de Katholieke Kerk is de paus de onfeilbare vertegenwoordiger van God op aarde. Zijn uitspraken vertolken zogenaamd de wil van God. Ik hoop dat slechts een kleine minderheid onder de katholieken dat nog echt gelooft.
En zich persoonlijk aangevallen voelt als iemand sommige pauselijke uitspraken 'achterlijk' noemt.
En ik hoop evenzeer dat het slechts een kleine minderheid onder de Moslims is die gelooft dat het rechtvaardig is om 'ongelovigen' te minachten om hun 'ongeloof'. Of te bedreigen. Of te vervolgen.
Voor alle duidelijkheid : als iemand mijn grootmoeders paternoster zou willen afpakken omdat die paternoster achterlijk zou zijn, dan zal ik mijn grootmoeder verdedigen.
Maar als mijn grootmoeder bijvoorbeeld AIDS als een rechtvaardige straf voor ongelovigen zou zien, dan beschouw ik dat als achterlijk.

Wat de will van Allah is...
by Karima Wednesday January 29, 2003 at 01:50 AM
anilya50@hotmail.com

Voor de gelovigen onder ons, de muslims, bedoel ik hier dan, is de wil van Allah duidelijk, De Koran. Wij geloven niet alleen dat de Koran ons regels oplegt zodat wij die zomaar volgen. Neen we geloven dat De Islam een manier van leven, doen en denken is. Dit is de wil van Allah, onze Schepper. Dus een mens kan nooit of tenimmer een regel opleggen en vervolgens die rechtvaardigen. Voor ons is het duidelijk. Muslims tonen respect voor elk individu en hun geloof, zolang deze maar niet anti-islamitisch optreedt, en ik kan u verzekeren zulke uitspraken zijn niet pro. Ik geloof trouwens ook niet in het minachten van anderen omdat ze niet gelovig zijn, ik heb trouwens veel respect voor alle gelovigen, maar wij geloven dat de Turah en de Bijbel vervalste boeken zijn die door de hand van de mens 'aangepast' zijn. De paus is de onfeilbare persoon in het christendom, maar wij beschouwen alle mensen gelijk. Alleen Allah oordeelt over de mensen.. wijzelf niet.

bedreigingen
by sigurd Wednesday January 29, 2003 at 03:21 PM

een zeer goed artikel over hirsi ali (en de hele hypocrisie daarrond) staat op

http://members.lycos.nl/haroun/cyburg-ayaan.html

met ook de nodige kritische kanttekeningen over de zgn. 'bedreigingen' aan haar adres en de ambiguƫ rol van haar daarin.