arch/ive/ief (2000 - 2005)

NO WAR betoging te St-Niklaas
by denjo Monday January 27, 2003 at 12:21 PM

200 scholieren betoogden vrijdag in Sint-Niklaas tegen de oorlog

Na een oproep van de scholieren van Internationaal Verzet (http://www.student.rug.ac.be/als/verzet/)in Sint-Niklaas betoogden vandaag zo'n 200 scholieren door de stad. Bedoeling was om na de school met een groep scholieren duidelijk te maken dat het niet aanvaard wordt dat er Amerikaanse troepen en legermaterieel door Belgiƫ naar de Golf worden versluisd. Nu reeds zijn er Amerikaanse soldaten in Westakkers vlakbij Sint-Niklaas.

De scholieren maakten duidelijk dat ze niet akkoord zijn met een oorlog die enkel gevoerd wordt om de Amerikaanse economie te dienen. Irak bezit immers potentieel over de tweede grootste olievoorraad ter wereld, en het is nu net die olie die de VS nodig hebben om hun industrie er terug bovenop te helpen. Hiervoor zullen tienduizenden Irakezen het leven laten en zullen er vele Amerikaanse soldaten moeten sneuvelen.

De oproep om ook in Sint-Niklaas te betogen werd enthousiast onthaald in de scholen. De scholieren van Internationaal Verzet trokken naar de verschillende scholen en slaagden erin zo'n 200 jongeren op de been te krijgen in een optocht vanavond om 16u30.

De betoging trok naar het stadhuis waar een aantal toespraken volgden.