arch/ive/ief (2000 - 2005)

fakkeltocht in waasland
by daan vandevelde Sunday January 26, 2003 at 12:16 PM

Waarom staat hier geen verslag van die fakkeltocht ?

Zelf heb ik niet kunnen deelnemen aan de fakkeltocht die o.a. door attac waasland was ingericht tegen de aanwezigheid van amerikaanse militairen in beveren. Zoals iedereen nu weet zijn die daar om wapens te transporteren naar de perzische gof ter voorbereiding van de oorlog tegen irak.

Ik had er willen zijn maar door mijn werk kon ik niet. Ik wilde dan een verslag lezen op indymedia omdat ik niets vond in de kranten. Maar ool op indymedia niets te vinden. Is daar een reden voor ?

Publiceer zélf.
by Jef H. Sunday January 26, 2003 at 12:22 PM

Publiceer zélf en als je er niet geweest bent, vraag dan aan anderen - waarvan je weet dat ze er wél waren - om te berichten over die fakkeltocht. JIJ en je vrienden zijn de indymedia-journalist. Verwacht niet dat diegenen die veel met Indymedia bezig zijn en die frequent op acties aanwezig zijn, op ALLE acties aanwezig KUNNEN zijn.

indymedia en zijn vermeende slaven
by joeri Sunday January 26, 2003 at 01:44 PM
joeri@indymedia.org

indymedia werkt op vrijwilligers, en die mensen werken aan het organisatorische van indymedia; dat sommigen onder hen soms ook artikels schrijven is mooi meegenomen, maar zeker geen evidentie
Zij maken het immers mogelijk dat iedereen zijn/haar artikels kan publiceren, dat het niet helemaal een warboel wordt,...

Zij zijn dus geen slaafjes die over alle axies verslagen schrijven, noch hebben zij slaven in dienst.

groetjes
joeri

fakkeltocht in Waasland 2
by Guido Sunday January 26, 2003 at 01:48 PM

In de agenda van Attac kon ik deze activiteit niet vinden.

http://attac.org/belgie/calendar/kalender.html

Via de zoekfunctie evenmin
http://attac.org/belgique/search.shtml

Evenmin in de agenda van indymedia.be

De actie aankondigen zou ook al leuk geweest zijn en zoals hierboven gesteld, Indymediasites bestaan door de postings van activisten. Ik heb gewoon geen geld om naar elke actie te gaan en als ik niet weet dat er één is, kan je mij ook niet kwalijk nemen van daar niet te zijn.

groetjes, Guido

Ps, wie waren de andere organisatoren? Kan dan misschien op een site van hen een verslag vinden en dat hier posten.

fakkeltocht
by Fréderic Lehembre Sunday January 26, 2003 at 02:48 PM
fredericlehembre@hotmail.com

Ik was er zelf niet, maar volgens mijn bronnen waren er bijlange geen 800 mensen zoals men verwachtte. Op 7 februari komt er een fakkeltocht van het AOC-Sint-Niklaas, vertrek om 20u op het Sint-Nicolaasplein aan JC Den Eglantier. Over beide platforms zal ik binnenkort iets posten op indymedia.

A G E N D A !
by red kitten Sunday January 26, 2003 at 04:00 PM
redkitten@indymedia.be

Please inscribe all events ion our agenda.
It workd following the same system as the articles:
PUBLISH IT YOURSELF !

So if you organize something or knows about some events, check if it's the agenda, and if it isn't, fill in the form !

chEErz

/// kitten ///

hidden/copyright
by Guido Sunday January 26, 2003 at 06:35 PM

don't post copyright things, post your own article

Shame on them!
by Bert De Belder Sunday January 26, 2003 at 09:39 PM
bert.debelder@wanadoo.be

Ik heb het pamflet voor die fakkeltocht gezien: SP.A, Agalev en Spirit broederlijk/zusterlijk naast de vakbonden, de ngo's en Attac. Wel, leef ík op een andere planeet of zíj?! Ik dacht dat SP.A/Spirit en Agalev in de regering zitten, nationaal en in Antwerpen, en dat zij de misdadige oorlogstransporten van de VS zondermeer toelaten, zelfs goedpraten. Betogen mét dat volkje, of ertégen?

En in Sint-Niklaas
by koenraad depauw Sunday January 26, 2003 at 10:40 PM
koenraad.depauw@lsp-mas.be

Hallo,

over de fakkeltocht in Sint-Niklaas:

SPa heeft een pamflet uitgedeeld met daarop SPa, Agalev en Spirit en een resem NGO's. Zij hebben echter nooit toestemming gevraagd en gekregen aan en van de NGO's en co. Het AOC Sint-Niklaas betoogt op 7 februari en daarin zitten de NGO's en Attac.

De organisaties die het pamflet te zien kregen waren dus nogal verbaasd hun eigen naam op het pamflet te zien staan. Het gaat hier om een walgelijke recuperatiepoging van SPa en Agalev. De verkiezingen zijn in aantocht zeker?

Enkele uren voordien betoogden zo'n 200 Sint-Niklase Scholieren met Internationaal Verzet. Daar werd aangeklaagd dat Spa wel een fakkeltocht organiseert tegen de Amerikaanse militairen op Sint-Niklaas grondgebied, maar dat het wel de Spa is die daar de plak zwaait, en een Spa'er, minister van Defensie, de verantwoordelijkheid draagt. Wat heb je er aan als partijen als Agalev en SPa wel met woorden 'tegen' zijn, maar in de praktijk gewoon alles toelaten en goedkeuren.

In een discussie met een Spa-er zei die me dat ze toch het NAVO-verdrag niet konden schenden. Mijn repliek: als je het tekent, moet je er maar de gevolgen van dragen. Dus niet hypocriet doen en ofwel zwijgen en niet protesteren, ofwel het verdrag opzeggen!

De NAVO uit Sint-Niklaas!
Sint-Niklaas uit de NAVO!

Vriendelijke groeten,

Koenraad Depauw,
Linkse Socialistische Partij

attac niet in het aoc
by Fréderic Thursday January 30, 2003 at 07:31 PM

Attac-Waasland zit niet in het AOC-Sint-Niklaas.