arch/ive/ief (2000 - 2005)

De haat bedreigt Indymedia en alle linkse stemmen...
by Kenneth RUMES Saturday January 25, 2003 at 04:42 PM
kennethrumes@hotmail.com

Het establishment vindt duidelijk de tijd gekomen om de heksenjacht te openen. Gisteren bedreigde een zekere Vic Berger, Indymedia en journalist Kenneth RUMES. Alle progressieve stemmen die in St-Katelijne-Waver opgaan, worden in de kiem gesmoord... Een praktijkvoorbeeld van heksenjacht...

Deze week werd door een onbekende blijkbaar een artikel gepost bij Indymedia op naam van Vic Berger. Vic Berger is een fictief persoontje, gecreëerd met 'fiscale redenen' door een jonge ontwerper. Nu blijkt dat artikel niet door Vic Berger geschreven (beweert hij). Zoiets hebben we al meer voorgehad. Ikzelf werd er ook nog onlangs slachtoffer van. Nu beweert Vic Berger dat hij dat artikel niet gepost heeft. Tot zover kunnen we volgen, en zowel alle medewerkers als ikzelf, wij betreuren dat dit gebeurde. Het artikel werd op zijn aangeven ook meteen verwijderd. Tot daar geen probleem. Maar nu vond Vic Berger, zo stelde hij zich ook aan de telefoon voor - hoewel hij anders heet, want Vic Berger bestaat niet echt... (volgt u nog?)-, het ook nodig om Indymedia te bedreigen en vooral uw nederige, ondergetekende en trouwe medewerker, Kenneth RUMES. Hij beweerde een 'dossier' te hebben en dat tegen mij in te gaan dienen, want Vic Berger is duidelijk nog sterker dan Big Brother en God samen; hij wist: Kenneth had dat artikel geschreven. Welwelwel, wat een onzin op een vrijdagavond... .
Misschien is het toch allemaal zorgelijker dan het eruit ziet en moeten we dit incident niet minimaliseren. Er zijn dus duidelijk mensen die proberen ons in diskrediet te brengen. Wellicht omdat Indymedia erin slaagt glasheldere analyses te brengen, steeds de kant te kiezen van de underdog in de media en op een dynamische manier het nieuws 'anders en vrij' te belichten. Wellicht met het groeiende protest tegen het imperialisme van Amerika en Europa, met de verkiezingen in het vooruitzicht en met stijgende sociale onrust, moeten dergelijke stemmen gesmoord worden. Herinner u de jaren '30...
Daarom ook de vraag aan alle mensen die hier komen: schrijf wat je wil, maar wees zo fair dat in eigen naam te doen! Eerlijke mensen hoeven geen pseudoniem, tenzij zij in hun omgeving bedreigd worden. Zoals ik nu. Ik word op alles wat ik publiceer bekeken, maar ik trek me daar niets van aan. Ik zal niet zwijgen: 'liever sprekend sterven, dan zwijgend te ondergaan'...
Is het omdat de man achter Vic Berger zich bedreigd voelt, of durft hij zichzelf niet uiten? Gaat achter deze naam geen jongCD&V-er schuil die duidelijk moeite heeft met échte progressievelingen? Of gelooft hij dat HIJ alleen de waarheid in pacht heeft? Ik weet het niet. Ik weet wel, dat hij vanavond op de nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke CD&V-afdeling bij het groepje zal horen dat mij lelijk zal bekijken. Of zoals die schepen die mij eerder de toegang tot bibliotheken, gemeentehuis en alle gemeentelijke instellingen verbood, ook zal proberen mij vanavond de toegang tot de receptie te verbieden??? Maar ik wil én zal gaan. Inge Vervotte komt spreken, eens luisteren wat die wil gaan zoeken bij die 'mooie oppositie-partij'... Wellicht probeert men mij de toegang tot de zaal te verbieden. Ik heb net iets teveel het lidmaatschap van CD&V geweigerd, net iets teveel mensen van die partij tegen de schenen geschopt en net iets te ver mijn mond durven open doen. Het zal wellicht stormen vanavond in Sint-Katelijne-Waver, maar uw Indymedia-medewerker zal zich de democratische rechten niet laten ontnemen. Tot vanavond in de parochiezaal van de Goede Herder (Mechelsesteenweg in St-Katelijne-Waver)omstreeks 20h! En het verslag: nergens anders dan op INDY!

Houd de zever voor jezelf
by zeverbeu Saturday January 25, 2003 at 06:13 PM

Als je denkt dat je hiermee nog enige eerlijke mens gaat overtuigen?

Stel voor dat de groenen eindelijk eens ingrijpen tegen deze stomme vervuiling van het Net.

Respect
by BeverZeu Saturday January 25, 2003 at 06:25 PM

Zeverbeu leeft duidelijk niet in zo'n landelijke cvp ( nee de vernieuwing is nog niet tot daar doorgedrongen ) gemeente.

Zeverbeu wie wil hier nu overtuigen?
by Kenneth RUMES Saturday January 25, 2003 at 06:38 PM

Je hoéft niet op het net te zitten en het met iedereen en alles eens te zijn. Ik constateer gewoon. Wie zevert er en wie probeert te overtuigen?

Belangrijk
by Jan Peeters Saturday January 25, 2003 at 07:11 PM

Meneer Rumes, denk je niet dat je je wat belangrijker voordoet dan je eigenlijk bent?

over "stalking Kenny" of hoe alles tot ware proporties herleiden
by Eddy Van Leuven Saturday January 25, 2003 at 08:17 PM

Ik heb de "eer" gehad om met de schrijvelaar van bovenstaand artikel te werken. We werkten samen in een werkgroep aan de voorbereiding van een creatief woordproject rond taal, literatuur, poëzie. We hebben dit heerschap uit onze werkgroep gezet omdat hij voornamelijk de karaktertrek had om, zoals een Vlaams spreekwoord het goed formuleert, "twee stenen met elkaar te doen vechten". Overal waar hij kwam liet hij een spoor van vernieling achter : bij potentiële optreders op onze happening, bij sponsors, journalisten... te gek voor woorden. Hij bekladde gemeentebestuur, cultuurraad en andere instanties die het goed meenden met het Creatief Woordproject. We hebben hem na rijp beraad de laan uitgestuurd omdat het hele project en zijn geloofwaardigheid bij publiek en sponsors in gevaar kwam.

Echter : Kenneth Rumes heeft zijn ontslag (iets later werd hij bovendien om gelijkaardige redenen uit de cultuurraad gezet) zeer slecht verteerd. Hij begon vrijwel onmiddellijk met de leden van de werkgroep te bekladden, het project achter onze rug bij sponsors belachelijk te maken, het geheel als politiek reactionair te catalogiseren (de werkgroep werkt volstrekt a-politiek), anonieme telefoontjes met achtergrondmuziek aan leden te richten... teveel om op te noemen.
Verleden week viel hij onze partner Handicap International op een bijzonder laffe (pseudoniem gebruiken om Handicap International er door te sleuren en dan Handicap onder zijn eigen naam via mail "tippen")en onterechte manier op jullie mediasite aan, gisteren plaatste hij een volstrekt labiel berichtje onder de naam van één van onze eigen medewerkers (intussen al wegggehaald)...

Indymedia wordt regelmatig misbruikt door deze persoon die onder diverse pseudoniemen zichzelf bewierookt waarop hij dan met zijn eigen naam of nog een pseudoniem op zijn eigen artikels antwoordt enz... Op onze vraag werden al enkele van zijn schrijfsels in de "wachtruimte" gezet tot ze worden gestaafd met bewijzen (wat nooit is gebeurd). Op een bepaald ogenblik verzon onze "stalking Kenny" een aanval waarop hijzelf messteken zou gekregen hebben van één van onze leden van de werkgroep (stuk voor stuk vredelievende zielen), ook dit heeft open en bloot op Indymedia.be gestaan.

Op het gastenboek van onze eigen website http://www.koezone.be moest onze webmaster om de haverklap bedreigingen, gortige (bv gratuite alusies op de dubbele moord van twee jongeren op een scoutsfuif in onze gemeente door een skinhead) en racistische berichten verwijderen. Pittig detail : de berichtjes onder diverse schuilnamen op ons gastenboek hadden na opvragen steeds hetzelfde ISP-nummer te hebben, dus steeds van dezelfde computer te komen.

We zijn enkele maanden geleden naar de politie getrokken om een PV wegens laster en eerroof op te laten stellen tegen dit heerschap. De recherche van Mechelen zit nu op de zaak.

Momenteel verstoort onze Kenneth naar alle waarschijnlijkheid een CD&V-receptie in Sint-Katelijne-Waver. We hopen dat de jongen professionele hulp krijgt van psychiaters.

Jammer dat u, beste Indymedia-lezer, u tijd moet verliezen met de indianenverhalen van de heer Rumes.
Er zijn hier zoveel interessantere dingen te lezen, over Porto Alegre bij voorbeeld, of over de protesten tegen een nakende oorlog in Irak.

Mvg
e3000

Eddy Van Leu*en
by Kenneth RUMES Saturday January 25, 2003 at 11:56 PM

't Is maar hoe je het bekijkt. Dit is de cultuurfunctionaris van de gemeente. Hopelijk doet het parket zijn werk goed.
Ik ga hier niet alles stuk voor stuk weerleggen. Dat vind ik het niet waard.
Maar de CD&V-receptie was inderdaad om van te snoepen. Wellicht 'paranoia' maar vanaf de binnenkomst tot aan mijn vertrek werd ik heel de tijd grondig in het oog gehouden door een aantal mensen. Een fotograaf hield er zich de hele tijd mee bezig om mij en mijn gezelschap te fotograferen. De politie kwam de zaal inspecteren en zag dat het goed was. ;-) Intimidatie is niet iets waarvoor ik ga lopen. In tegenstelling tot wat velen beweren lieten wij géén spoor van vernieling achter en hebben wij vol bewondering geluisterd naar Inge Vervotte (zie artikel). Het is niet nieuw dat men bepaalde linkse denkers als 'psychiatrische gevallen' gaat omschrijven. De lafheid van anderen kan psychisch anderzijds ook een 'geval' genoemd worden. Het feit dat meneer Van Leu*en over 'bewijzen' spreekt, vind ik straf. Waar zijn die? Bij het parket van Mechelen? Dat zal dan wel zeker. Zijn ISP-nummers die overeenkomen een bewijs? Ik heb lange tijd niet eens een computer gehad. Ik heb Handicap International inderdaad getipt. Hoewel 'getipt'? Ik heb hen om een reactie gevraagd. Als ik de onzin van jouw comment mag geloven, ben ik overigens psychisch niet meer in staat om te functioneren, laat staan een computer te bedienen. Maar enfin, wat ik me afvraag: bezigzijnde met jouw grote project (allez, eigenlijk het mijne, maar jullie hebben het ingepikt...), vinden jullie duidelijk nog veel tijd om proteststemmen aan te pakken. Misschien beter eerst enkele mensen betalen die nog op geld wachten? Bovendien ben ik uit het project gestapt en uit de cultuurraad (wat nog steeds officieel niet bevestigd is): wat doet mijn naam nog op jullie websites? Dacht je nu echt dat ik niets beter te doen heb? Ik zal alleen niet accepteren dat jullie de onderlinge frustraties en onenigheid op mij uitwerken.

oh ja, racisme...
by Kenneth Rumes Sunday January 26, 2003 at 12:12 AM

pittig detail: iemand die het niet wil lezen, hoeft het niet te lezen E3000,
maar zei jij niet op de laatste cultuurraad dat je 'expres die berichtjes in het gastenboek van het project zette'
die berichtjes zijn dan racistische opmerkingen over Korea, terwijl je goed weet dat je daar op de man speelt.
klasse boy, jij brengt het nog ver...

de Kenneth is toch wel ne straffe
by Eddy Van Leuven Sunday January 26, 2003 at 12:38 AM
eddyvanleuven@koezone.be

ha die Kenneth, long time no see!
effe jou citeren : "ik ga hier niet alles stuk voor stuk weerleggen". Jammer, daar zit iedereen nochtans wel op te wachten. Ik vind het een schrijnend teken van onmacht van jouw kant.
Wanneer ik het over bewijzen heb dan gaat het erover dat jij ze moet geven als mensen aanvalt. Toen ik voor je zat op de cultuurraad vroeg ik veel bewijzen voor je beweringen, ik kreeg er geen. Zo vroeg ik naar fysieke bewijzen van die messteken die je beweerde te hebben gekregen. Je zat daar met je mooi hemdje tot aan de adamsappel en de polsjes geknoopt, en wat je toen stamelde verstonden we niet echt goed, maar çoit...
Het creatief woordproject is niet "mijn" grote project, ik organiseer tientallen initiatieven. Ik geloof in dat project dat je ooit hebt voorgesteld, het is "ons" project, ja van de hele werkgroep. O ja by the way, waar is dat patent dat je op In Koeien van Woorden beweerde genomen te hebben? Ik wacht nog steeds op bewijzen (weer dat woord) van je beweringen.
Ik heb niks tegen linkse denkers, maar jij hoort daar helemaal niet bij. Loop niet naast je schoenen a.u.b. Wanneer ik zeg dat je professionele verzorging nodig hebt dan heb ik het over je obsessief, pathologisch gedrag wegens een slecht verteerd ontslag uit de werkgroep, en je krampachtig vasthouden aan iets dat je ooit als je eigen kind zag. Om van de diagnose "Multiple Personality Disorder" maar te zwijgen.
Kenneth, je bent niet uit het project gestapt, je bent er uit gegooid, unaniem en eenparig door de werkgroep! Dat weet je toch, we waren echt wel duidelijk en kernachtig dacht ik. En ik heb goed nieuws, je bent niet ontslagen uit de cultuurraad, je bent alleen maar geschorst. Tof hé! Het is niet de bevoegdheid van het bestuur van de cultuurraad, maar wel die van de algemene vergadering om je te ontslaan. Je krijgt dus de kans om ook voor de algemene vergadering (90 mensen ongeveer) een apologie af te steken. Maar probeer dan niet zo af te gaan als een gieter, zoals dit gebeurde op het bestuur in december. Neem zeker die drie bladzijden kolder mee die je toen hebt afgelezen, je hebt aan mij geen kind als je die tragikomische parodie in drie bedrijven brengt.
Mensen die nog op hun geld wachten : noem namen en bedragen (wordt ook wel eens "bewijzen" genoemd). Jij hoort daar niet bij, bij die namen.
Je beweert dat er onderlinge frustraties en onenigheid in de werkgroep is. Nou nou, waar zijn je bewijzen (afgezaagd woord, toch wil ik het nog eens beklemtonen, ik lijk wel een ouwe zaag)? De werkgroep is na je gedwongen vertrek bloeiender dan ooit, ook met de sponsoring zit het zeer goed, dank u.
Je naam staat nog op de website, inderdaad, we gedenken jou nog wel, zie het als een soort "in memoriam".
Kenneth jongen, laat het project los en begin terug te leven. Je bent jong en alles lacht je toe!

En laat de lezers van Indymedia gerust, die hebben wel wat anders te doen. Als je wil discussiëren doe het dan rechtstreeks via mijn e-mail.

Mvg
eddy3000

en de kenneth, hij boerde voort...
by eddy van leuven Sunday January 26, 2003 at 12:46 AM
eddyvanleuven@koezone.be

ha die Kenneth, long time no see!
effe jou citeren : "ik ga hier niet alles stuk voor stuk weerleggen". Jammer, daar zit iedereen nochtans wel op te wachten. Ik vind het een schrijnend teken van onmacht van jouw kant.
Wanneer ik het over bewijzen heb dan gaat het erover dat jij ze moet geven als mensen aanvalt. Toen ik voor je zat op de cultuurraad vroeg ik veel bewijzen voor je beweringen, ik kreeg er geen. Zo vroeg ik naar fysieke bewijzen van die messteken die je beweerde te hebben gekregen. Je zat daar met je mooi hemdje tot aan de adamsappel en de polsjes geknoopt, en wat je toen stamelde verstonden we niet echt goed, maar çoit...
Het creatief woordproject is niet "mijn" grote project, ik organiseer tientallen initiatieven. Ik geloof in dat project dat je ooit hebt voorgesteld, het is "ons" project, ja van de hele werkgroep. O ja by the way, waar is dat patent dat je op In Koeien van Woorden beweerde genomen te hebben? Ik wacht nog steeds op bewijzen (weer dat woord) van je beweringen.
Ik heb niks tegen linkse denkers, maar jij hoort daar helemaal niet bij. Loop niet naast je schoenen a.u.b. Wanneer ik zeg dat je professionele verzorging nodig hebt dan heb ik het over je obsessief, pathologisch gedrag wegens een slecht verteerd ontslag uit de werkgroep, en je krampachtig vasthouden aan iets dat je ooit als je eigen kind zag. Om van de diagnose "Multiple Personality Disorder" maar te zwijgen.
Kenneth, je bent niet uit het project gestapt, je bent er uit gegooid, unaniem en eenparig door de werkgroep! Dat weet je toch, we waren echt wel duidelijk en kernachtig dacht ik. En ik heb goed nieuws, je bent niet ontslagen uit de cultuurraad, je bent alleen maar geschorst. Tof hé! Het is niet de bevoegdheid van het bestuur van de cultuurraad, maar wel die van de algemene vergadering om je te ontslaan. Je krijgt dus de kans om ook voor de algemene vergadering (90 mensen ongeveer) een apologie af te steken. Maar probeer dan niet zo af te gaan als een gieter, zoals dit gebeurde op het bestuur in december. Neem zeker die drie bladzijden kolder mee die je toen hebt afgelezen, je hebt aan mij geen kind als je die tragikomische parodie in drie bedrijven brengt.
Mensen die nog op hun geld wachten : noem namen en bedragen (wordt ook wel eens "bewijzen" genoemd). Jij hoort daar niet bij, bij die namen.
Je beweert dat er onderlinge frustraties en onenigheid in de werkgroep is. Nou nou, waar zijn je bewijzen (afgezaagd woord, toch wil ik het nog eens beklemtonen, ik lijk wel een ouwe zaag)? De werkgroep is na je gedwongen vertrek bloeiender dan ooit, ook met de sponsoring zit het zeer goed, dank u.
Je naam staat nog op de website, inderdaad, we gedenken jou nog wel, zie het als een soort "in memoriam".
Kenneth jongen, laat het project los en begin terug te leven. Je bent jong en alles lacht je toe!

En laat de lezers van Indymedia gerust, die hebben wel wat anders te doen. Als je wil discussiëren doe het dan rechtstreeks via mijn e-mail.

Mvg
eddy3000

Cultuur.
by KaM Sunday January 26, 2003 at 01:22 AM

Leve de cultuur zou ik zeggen maar ik denk dat er belangrijker zaken zijn in de wereld dan het gekibbel tussen twee mensen waar de rest van de werel geen boodschap aan heeft. Maar goed ik geef toe het is een keertje iets anders dan anarchisten vs communisten, stalinisten vs trotskisten etc.... :)

Vriendelijke groeten.

PS. Wie zei er trouwens ook al weer dat cultuur de geesten verlicht?

lekker
by Klaas Sunday January 26, 2003 at 01:22 AM

Meer van dit op Indy. Om van te smullen, werkelijk. Naar ik begrijp uit hun comments komen de heren uit de literaire sector ? Fantastisch. Dan moet dit wel conceptuele literaire kunst zijn. Een echt mooie intro voor dit genre in Vlaanderen. Hier dan nog uitgevoerd als een persiflage op een authentieke Indyrel. Chapeau, je had mij bijna liggen.

Kim en Ken (Kent Ken Kim? Kim kent Ken net!)
by e3000 Sunday January 26, 2003 at 08:22 AM

@ Klaas & KaM : dank voor jullie commentaar en relativerend vermogen, dat hebben we hier wel effe nodig.

@ Kenneth : kunnen bovenstaand lezers een gesigneerde foto van jou krijgen, je bent bijzonder veel gefotografeerd op de receptie gisteren, naar ik hoor. Inge Vervotte zomaar in je schaduw zetten, alleen door ergens te zijn, waw! Zie je wel dat het leven je toelacht?
Ik snapte effe niet wat je met dat Korea-ding bedoelt. Is het om dat ik ooit de draak stak met de schaarste aan levensmiddelen in Noord-Korea? Is dat dan racistisch? Was ik persoonlijk? Heb je nog in Korea gevochten? Of ook in Zuid-Afrika? (ik lees dat je me "boy" noemt).
Vanaf nu afspraak in de boksring via persoonlijke e-mail. Deal?

*
by * Sunday January 26, 2003 at 03:52 PM

*

Klaas?
by Klaas Sunday January 26, 2003 at 10:52 PM
nikolaasgerard@yucom.be

Om de intrige nog ingewikkelder te maken: Ik heet ook Klaas. En heb bovenstaande met Klaas getekende commentaar niet geschreven. (Niet dat het van belang is.)

Kenneth Rumes journalist?
by Jef Monday January 27, 2003 at 12:45 PM

Kenneth Rumes journalist?
Hij heeft niet eens met Inge Vervotte gesproken. Hoe kan hij dan een objectief verslag schrijven? Maar ja, dat kereltje heeft (zichzelf) zo'n enorme capaciteiten (toegeëigend) dat hij misschien via telepathie met haar gecommuniceerd heeft. Indymedia, proficiat met deze superjournalist.

Tuurlijk heb ik niet met haar gesproken.
by Kenneth RUMES Monday January 27, 2003 at 07:04 PM

Je speelt het weer lief, beste X. Wellicht ook een MPD-syndroom dat je altijd andere namen aan neemt.
Tuurlijk heb ik niet met Inge Vervotte gesproken op de receptie afgelopen zaterdag. Dankzij de vakkundige leiding van schepen Eric Janssens werd zij aan alle tafels voorgesteld, behalve aan de onze. Vakkundig, want het werd een hele slalom. Gelukkig dat iedereen dát mooi heeft opgemerkt, zonder dat ik er moeite voor moest doen. :-)
Wil dat zeggen dat ik haar niet heb horen spreken? Maar misschien ga je ook nog vertellen dat ik doof ben. Ga je gang...
Trouwens, ik heb haar eerder al eens ontmoet en gesproken. Verdiep je eens in deze supersite en ontdek hoe 'waardeloos' ik ben als journalist. Vergeleken met jou natuurlijk.