arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vanavond : Nederland "Doofpottenland" op TV-2Vandaag !
by Foreign Press Foundation - Henk Ruyssenaars Saturday January 25, 2003 at 09:28 AM

Het feit dat een parlementaire commissie - die namens 'het Volk' onderzoek moet doen - zo diep buigt voor- en toegeeft aan de eisen van de machthebbers die men wenst te onderzoeken bewijst alweer dat van enige rechtvaardigheid of 'Rechtspraak' in Nederland onder de huidige omstandigheden al lang géén sprake meer is.

NEDERLAND DOOFPOTTENLAND* ?

"Als men niets te verbergen heeft, is er niets aan de hand "

Kopstukken van politiek en leger in Nederland hebben zélf het bewijs geleverd dat Nederland géén 'Rechtstaat' is. Dit door een parlementaire commissie van onderzoek te verbieden bestaand verhoors- en bewijsmateriaal te gebruiken. Van réchtspraak is géén sprake...Van corrupte rechtspleging wél !

door Henk Ruyssenaars

24 Jan. 2003 - "Als men niets te verbergen heeft, is er niets aan de hand ". Dat is het argument dat altijd door machthebbers wordt gebruikt; om de te controleren staatsburgers een nieuw oormerk aan te naaien ter identificatie. Zodat ze als bron van het staats-miljarden-inkomen nòg beter in het gareel blijven.
Maar dat geldt niét voor hén wanneer - naar diezelfde machthebbers zeggen - "het sterkste instrument" - een parlementaire enquète-commissie - wordt ingezet. De bedoeling was 'waarheidsvinding' ; om de feiten boven tafel te krijgen betreffende de verantwoording voor- en medeplichtigheid aan de moord op zeven tot achtduizend (7 > 8.000) mensen in het 'drama van Srebrenica'. De deksel op - alweer - déze doofpot, zag er volgens NOS-teletekst zo uit :

********************************************************************
TV - 2Vandaag : NIOD-informatie niet voor commissie

HILVERSUM - Vijf hoofdrolspelers in de Srebrenica-affaire hebben verboden dat de enquêtecommissie inzage kreeg in hun verhoren door het NIOD. (Nederl. Inst. voor Oorlog Documentatie)
Dat meldt NL-TV - 'Twee Vandaag' in de uitzending van zaterdag.
( tussen 17.30/1845 uur/HR)

Het zijn de militairen Couzy, Karremans en Franken en de ministers Ter Beek en Van Mierlo. Oud-Premier Kok gaf alleen onder strikte voorwaarden toestemming.

Ondanks de weigering heeft de commissie inzage niet via de rechter afgedwongen. Volgens voorzitter Bakker was er geen reden aan te nemen dat er iets in die verslagen stond wat de commissie nog niet wist. De parlementaire commissie bouwfraude deed dat wèl, en met succes.

****************************************************************

Het komt er dus op neer dat 'ex-vakbondsman' en premier Wim Kok, de NL-legertop en de ex-ministers niét voor hun incompetentie en wandaden ter verantwoording kunnen worden geroepen: door de parlementaire commissie wordt de bewijsvoering blijkbaar verdoezeld. Dat er in Srebrenica duizenden mensen werden vermoord doet voor nederlandse 'rechtspleging' blijkbaar niet ter zake.

"Wiedergutmachung" aan de slachtoffers ?

Eerder gebeurde het verdonkeremanen van bewijzen ook in grote mate bij de schandalig slechte parlementaire enquète betreffende het ongeluk met het Israëlische El Al-toestel dat de Bijlmerramp veroorzaakte. Zelfs het plegen van meineden kon ongestoord
plaatsvinden in dit - vooral ook door de rechts-conservatieve parlementariër 'van der Stoel' gesaboteerde - onderzoek naar de verantwoordelijken. Het feit dat de Israëlische luchtmacht op de luchthaven Schiphol volledig en zonder ook maar enige controle als een 'Staat binnen een Staat' optreedt, liet en laat bijvoorbeeld geen nader of hernieuwd onderzoek toe. Volgens amerikaanse bronnen is in de gebouwen van Israël/El Al op de luchthaven Schiphol ook het Europa-hoofdkwartier van de Israëlische inlichtingendienst Mossad gevestigd. De geheime afspraken hierover met Israël - door de respectievelijke nederlandse regeringen - staan ook de z.g. "Wiedergutmachung" aan de slachtoffers in de weg. En blijven geheim ?

Het feit dat een parlementaire commissie - die namens 'het Volk' onderzoek moet doen - zo diep buigt voor- en toegeeft aan de eisen van de machthebbers die men wenst te onderzoeken bewijst alweer dat van enige rechtvaardigheid of 'Rechtspraak' in Nederland onder de huidige omstandigheden al lang géén sprake meer is. Deze politieke en militaire delinquenten strijken wél een topsalaris op voor het z.g. 'dragen van verantwoording', maar de verantwoording némen als het fout gaat gebeurt niet. En zelfs bij z.g. strafrechtelijke vervolging zijn het altijd weer het rampzalige Openbaar Ministerie en bevriende rechters die vonnissen ten voordele van de machthebbers uitspreken. Bram Peper bijvoorbeeld ?

Maar; of het nu de Bijlmerramp, Srebrenica of het onderzoek naar de miljarden-bouwfraude betreft : Diefstal is diefstal, en moord is moord !

Arm Neder- en Vaderland, met - opnieuw - zo'n corrupte regenten !

FOREIGN PRESS FOUNDATION
forpressfound@correx.every1.net
Editor : Henk Ruyssenaars

* NEDERLAND 'DOOFPOTTENLAND' :

Het is géén zaak van geheimen of complotten :

Het gaat alleen maar om informatie die we nog niet hebben...!

HR

Correctie
by Henk R. Saturday January 25, 2003 at 12:36 PM

In het voorgaande artikel staat per abuis de naam "van der Stoel" hetgeen natuurlijk "van den Doel" moet zijn.

Met excusus,

HR

Censuur bij indymedia in Nederland?
by Henk Ruyssenaars Saturday January 25, 2003 at 01:03 PM
http://www.sdnl.nl/pamela-3.htm

CENSUUR BIJ INDYMEDIA NEDERLAND ?
CENSUUR BIJ INDYMEDIA IN NEDERLAND ?

Voorgaande artikel betreffende de doofpotcultuur in Nederland verdween vrijwel meteen naar de afdeling "Oudere berichten" bij Indymedia Nederland !

http://indymedia.nl/nl/2003/01/8772.shtml

DAAROM OOK HIER DE VRAAG AAN DE 'EINDREDACTEUR/MEDERATOR IN NEDERLAND :

WAAROM GEACHTE REDACTIE ?

Kunt U deze selectieve actie verklaren ?

Wat is er verkeerd aan de strekking van dit bericht over een komende 2Vandaag/NOS-uitzending ?

Gaarne p.o. antwoord...

HR