arch/ive/ief (2000 - 2005)

Hoe saboteer je Indymedia.be?
by Guido Friday January 24, 2003 at 03:42 PM

Op http://www.politicsinfo.net helpen ze u alvast men enkele tips. Op politicsinfo is extreem-rechts kind aan huis, een onwetende zou denken dat het een extreem-rechtse site is.

"Voor iemand met slechte bedoelingen, is het inderdaad zeer gemakkelijk om het functioneren van Indymedia te ondermijnen. Het volstaat om de site te bezoeken en er illegale (bijvoorbeeld racistische) teksten op te publiceren of om een discussie te doen omslaan door middel van een bewust foutieve inbreng.

De verantwoordelijkheid van de gepubliceerde teksten ligt bij de moderators van de site. Zij zijn dus verantwoordelijk voor deze racistische handelingen en lopen het risico veroordeeld te worden.

Via dergelijke publicaties is het eenvoudig om de werking en het beheer van Indymedia lam te leggen, vooraleer de aansteker door de administrator wordt onderschept. Vaak worden er daarna verwijten in het rond gestrooid over censuur en manipulatie en worden er op de fora leugens verspreid."

Zie de link in het rood voor het volledige artikel.


Vanop de Vlaams Blok-site:

"Indymedia is ook in België geen volstrekt onbekende. Het clubje presenteert zich als 'onafhankelijk' en maatschappijkritisch 'persagentschap' met internationale vertakkingen. In eigen land is het één van die vele mantelorganisaties van de extreem-linkse Partij Van de Arbeid. Geen onschuldige koorknapen als je het ons vraagt."
http://www.vlaamsblok.be/actualiteit_week_6.shtml

vele
by 2stein1 Friday January 24, 2003 at 03:55 PM

niet-vlaams-blokkers zullen het, denk ik, niet volledig oneens zijn met de laatste stelling.

hé flik, rot op
by plop Friday January 24, 2003 at 04:22 PM

hé flik, rot op.

2stein1
by ! Friday January 24, 2003 at 05:05 PM
!

34 jaar ... ingenieur ...
echt niets beter te doen ?

*shocking*
by kiki Friday January 24, 2003 at 06:09 PM

KAPITALIST !

...tenzij...Is het een gemeenschappelijke piano ?

De comment
by 2stein1 Friday January 24, 2003 at 07:11 PM
zweistein@comic.com

getiteld 'more about me' is niet van mij.
Verder heb ik via een zoekmachine ontdekt dat er naast café zweistein enzo ook iemand van de fietsersbond die naam gebruikt, gelieve die persoon niet lastig te vallen, dat ben ík niet (mochten die insinuaties hierboven daarop doelen).
Voor de rest nodig ik iedereen uit de feiten te laten spreken.

OH my god...
by abolish your own hate Friday January 24, 2003 at 07:18 PM

Dit is te zielig voor woorden...
waar zijn jullie in godsnaam mee bezig???
Kan het echt niet wat inhoudelijker
en minder op de man???

comment hidden
by Guido Friday January 24, 2003 at 07:30 PM

on request:

"guido,
de vierde comment getiteld 'more about me' of zoiets is niet van mij, gelieve
het te verwijderen.
waarvoor dank,
zweistein"

Bedankt
by 2stein1 Friday January 24, 2003 at 07:44 PM

om die valse comment te verwijderen.

Deze artikel wordt uit het fr vertaald
by rédaction Politicsinfo Friday January 24, 2003 at 07:51 PM
redaction@politicsinfo.net

version française originale

"Indymedia ou Altermedia ??"

http://www.politicsinfo.net/articles/08ffb3a3_0a20_0202_0075_2a1471cd79af.xml?xsl=pifr

hoe oplossen.
by lappie Friday January 24, 2003 at 08:15 PM

Volgens mij is het voldoende een disclaimer op de site te zetten dat dit een open forum is en dat de organisatie niet verantwoordelijk is voor de inhoud maar de auteur. Dit wordt op verscheidene andere fora toch geplaatst.

Ik zal eens informeren op de nieuwsgroep be.politics.

2de poging om dees te poste...
by andrew crosby Friday January 24, 2003 at 09:24 PM
punkanarchist@hotmail.com

bah! wa da mij betreft, is da nie waar. ge kunt indymedia nie sabotere met zulke posts, want op zulke posts kome onmiddelijk 1000 antwoorden en veroordelingen op die da ineens teniet doen... ik herinner mij een tijdje geleden is er een ganse discussie gekome rond een zinneke van red kitten da door ene van imc frankrijk als revisionist werd gezien, de die wilde censurere, daar is een lang debat rond ontstaan en in zoverre ik da weet kunt ge hier tenminste nog u mening geve, ook al is die afwijkend van wat men als statistisch normaal zou noemen.

ik vind dat zelfs nen extreem-rechtse kloot hier zijn mening mag uiten, confrontatie zorgt voor vooruitgang, we kunne uit kritiek onze foute lere kenne, alsook de vijand. en verdomme iedereen weet da nen onnuzelere blokker of flik da hier zijn mening komt geve meestal gewoon onnozele stereotypen met hoofdletters zit te schrijve... eerlijk gezegd daar veeg ik mijn gat aan, en das dus geen rede om schrik te hebbe van gefrustreerde bullebakke... trouwens kzie ze liever op indymedia hange dan misschien met een kliekse op straat bomma's en niet-nederlandstaligen aanvalle, of een gans gezin doodschieten.

ma bon, niets nieuws dus...

ah, ja, en lappies idee zou misschien juridisch reactionnaire intenties kunne stoppen, dus geen slecht idee

disclaimer
by pseu Saturday January 25, 2003 at 09:57 AM
do

kan niet.
we zijn geen forum. maar een neiuwssite. wanneer zullen jullie dat eens snappen ?

dit is een plaats voor publiek gesprek
by Andrew Crosby Sunday January 26, 2003 at 03:24 AM
punkanarchist@hotmail.com

nooit! dat dit strikt als nieuwssite gezien wordt, is bullshit! dit is een plaats voor publiek gesprek, en dus moet elke mening de kans krijgen om aan bod te komen, en ieder heeft het recht zijn kritiek daarop te geven. dit is een basis mensenrecht! als het vlaams blok pamfletteks mag uitdele, waarom mag een van die klote hier ni de kloot kome uithange? wij wille een sociaal debat voeren, wat dringend nodig is, en dan kunne we maar tegen censuur zijn.

trouwens indymedia schrijft het principe van "open publishing" onder. das voor mij evenveel als een forum, of als met iedereen aan een tafel te zitte waar ieder om beurt zijn nieuws of mening geeft en de rest daarop reageert om misschien tot een gemeenschappelijk punt te komen, of alvast om te wete wie voor wat staat, en waar nog aan gewerkt moet worden.

de enige reden waarom de autoriteiten graag met IMC's hun voete spele, is juist omda 1)er nieuws wordt gepublished da ge ni mainstream zult hore (misschien wel later nekeer da het publieke kennis is geworde 2)omda er eigenlijk misschien hier tot denken wordt aangezet, en er dus vooruitgang komt in bewustzijnsvorming bij de mensen, en zoiets is de schrik van elk bewind!

Ik zie Indymedia als open forum
by Agua 121 Friday January 31, 2003 at 10:07 AM

Dit is toch in de praktijk een site waar de nieuwswaarde van artikels wordt aangevuld door commentaren, waarbij de waarheid meestal ergens tussenin ligt. Laat elk zijn eigen verantwoordelijkheid dragen, zoals je dat in een normaal gesprek doet. Het zou gek zijn de verantwoordelijkheid bij Indymedia te leggen. Dat ze me de kans geven mijn mening te geven betekent voor mij de meerwaarde boven traditionele media.

Geen forum
by Libby Friday January 31, 2003 at 10:38 AM

Indymedia is geen forum maar een nieuwssite. De commetfunctie is bedoeld om aanvullingen of correcties te kunnen aanbrengen, het is absoluut niet de bedoeling om er een forum van te maken, er zijn al fora genoeg.