arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersforters veroordeeld tot boete van 50.000€
by Guido Friday January 24, 2003 at 11:27 AM

Vandaag kunnen we in de kranten lezen dat de bezetters van het Lappersfort veroordeeld zijn tot een boete van reeds 42.500€. De omzet van Fabricom bedroeg in 1998 95.2 miljard Belgische franken of 2.3 miljard €

Vandaag kunnen we lezen dat de bezetters van het Lappersfort veroordeeld zijn tot een boete van ongeveer 42.500€. Een veroordeling waarvoor Fabricom 30 jaar de tijd heeft om ze te innen.

Hun advocaat denkt dat de boete kan oplopen tot 50.000€.

Nadat ze bezetters op een brutale en hardhandige manier uit het bos gesleurd werden en hun woonplaatsen in het bos met de grond gelijk werden gemaakt, zat er voor hen niets anders op dan een nieuwe onderkomen te zoeken. Ze vonden dit op een leegstaande camping in Drongen. De eigenaar van de LEEGSTAANDE camping daagde hen via een eenzijdig verzoekschrift voor de rechter, maar de kortgedingrechter stelde de zaak voorlopig uit.

De misdaad van de bezetters is dat ze zich hebben ingezet voor het behoud van een bos. Ze hebben dit 14 maand gedaan. Ze hebben daarvoor een hele winter in het Lappersfort gezeten en de koude getrotseerd. Ze hebben regen en wind getrotseerd, dit omdat ze niet wilden dat een bos werd opgeofferd aan de industrie.

Na de ontruiming kwamen meer dan 4000 Bruggelingen op straat om hun burgemeester duidelijk te maken dat ze het niet eens waren met de ontruiming en omdat ze willen dat het Lappersfort blijft.

De omzet van Fabricom bedroeg in 1998 95.2 miljard Belgische franken of 2.3 miljard €

2.300.000.000€ gedeeld door 50.000€= 46000

Fabricom beschikt over zoveel geld dat ze de boete 46000 maal kunnen betalen.

Maar Fabricom vervolgt liever mensen die bijna geen geld hebben en geven om de natuur.

En Fabricom onderhandelt ook nog steeds over de prijs van het Lappersfortbos. In DM kunnen we lezen dat de woordvoerder van Fabricom nog niet weet of de boete zou kunnen verrekend worden in de eventuele verkoopprijs van het bos.

Hadden we een minister gehad voor leefmilieu met kloten aan haar lijf, dan had ze al lang eisen gesteld aan Fabricom i.p.v. met Fabricom te onderhandelen.

Wie zal er onderhandelen met Fabricom na de verkiezingen?

???!!!
by Wouter Friday January 24, 2003 at 03:02 PM

Da meent ge nie!! Dit kan echt nie waar zijn. Wij mogen dan al lang niet meer allemaal gelovig zijn, toch kan ik niet geloven dat men gelooft dat planten en dieren beschermen, de zuivere lucht en aanblik van een bos verzekeren voor toekomstige generaties aanschouwt wordt als een misdaad. Wee gij die opkomst voor planten en dieren. Sidder en beef want de natuur beschermen is crimineel. Mensen respecteren en helpen binnenkort in het strafrecht? Vecht verniel, moord en plunder verrijk u en denk niet aan morgen!! Is het zo dat ik mijn kinderen zal moeten opvoeden?

vervuiling?????
by Filip Friday January 24, 2003 at 08:11 PM

ontruimingskosten????? Het bos heeft meer dan 30 jaar lang de rust gekend van spelende kinderen, wandelende mensen, boomklimmende punkers en ondergrondse mollen. Nooit heeft FABRICOM ernaar omgekeken tot vorig jaar in augustus. Wisten ze zelf nog van het bestaan van hun ecologische rijkdom of konden ze dit niet vertalen naar hun aandeelhouders. Meer dan 20 jaar geleden hebben wij met een brugse jeugdbeweging jaarlijks verscheidene malen in dit bos gaan spelen, ravotten, bomen klimmen, kelders en onvindbare schatten uit de bodem van deze rijkdom naar boven delven, geesten en spokenspel doorheen het moeras,...
Toen lag het bos reeds bezaaid met links en rechts achtergelaten afval. 20 jaar later probeert men de opkuis van hun terrein door het afval van onze huidige beleidsvoerders als toenmalig leider van een jeugdvereniging achtergelaten te verhalen op mensen die begaan zijn met het groen die ons nog rest. Proficiat Patrick,doe zo verder dan zullen wij binnen zoveel jaar het puin na de afbraak van uw concertgebouw naar uw partij doorrekenen. Proficiat Fabricom, Tractobel, Suez onze tijd komt nog, onze kinderen volgen en zullen het verhaal bij zich dragen tot de dag dat ze één van jullie management worden.
LAPPERSFORT 2002, IK EN MIJN KINDEREN HEBBEN HET MEEGEMAAKT EN ZULLEN HET NIET VERGETEN.

tot op de koffie!!!!