arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wereld Sociaal Forum in Brazilie van start.
by Indymedia.nl(posted by indymedia.be) Thursday January 23, 2003 at 01:31 PM

Van donderdag 23 januari tot dinsdag de 28e is in Brazilie het derde Wereld Sociaal Forum (WSF), ooit begonnen als tegentop voor het het Wereld Economisch Forum in Davos waar dit weekend ook acties en bijeenkomsten zijn. De derde editie van het WSF opent met een demo door de straten van Porto Alegre.

Wereld Sociaal Forum...
wsf2003logo.gif, image/gif, 195x126

Wereld Sociaal Forum in Brazilie van start
redactie - 23.01.2003 12:51

Van donderdag 23 januari tot dinsdag de 28e is in Brazilie het derde Wereld Sociaal Forum (WSF), ooit begonnen als tegentop voor het het Wereld Economisch Forum in Davos waar dit weekend ook acties en bijeenkomsten zijn. De derde editie van het WSF opent met een demo door de straten van Porto Alegre. Er is een mediacentrum door Indymedia-activisten opgezet en nieuws kan in het Engels of Portugees via het Indymedia netwerk gevolgd worden en via de website van de organisatie van de WSF.

[ CMI Brasil | IMC in English | World Social Forum | portoalegre2003.org]

<
Wereld Sociaal Forum

Het WSF startte drie jaar geleden als een tegentop voor het Wereld Economisch Forum in Davos. Er zullen acties en betogingen in Brazilie zijn, alsmede honderden seminars en fora. Dertigduizend internationale delegatieleden van 5500 organisaties uit 126 landen hebben zich ingeschreven en de organisatie heeft zich op meer dan honderdduizend participanten voorbereid. De organisatie kost 3,5 miljoen euro.

De WSF is een bijeenkomst van vakbonden, linkse politieke partijen, maatschappelijke organisaties en diverse sociale en politieke bewegingen uit de hele wereld om alternatieven voor de huidige globalisering en neoliberalisme te bediscussieren. Er worden ook diverse gebeurtenissen buiten het officiele programma georganiseerd, vooral door groepen die het WSF te reformistisch vinden.

Het complete officiele programma van de WSF is te vinden op de WSF website. De side-events zijn Anarchist Journeys II (pt), Meeting of the Revolutionary Left III, Latin American Meeting of Popular Autonomous Organizations (pt), Libertarian Journeys of Protest (pt), en de WSF Critical Mass Bike Ride (pt). Het forum bevat ook de Intergalactika space (laboratorium van mondiaal verzet) [ 1 | 2 (es) ], en Life After Capitalism (en) seminar.

Nieuw voor het forum is de aanwezigheid van de Braziliaanse president Luiz Inacio ‘Lula' da Silva. Het is de eerste keer dat een staatshoofd het WSF zal toespreken. Hij vliegt daarna echter weer over naar het Wereld Economisch Forum in Davos.
 

Wel
by Kirk Thursday January 23, 2003 at 02:04 PM

Asjemenou