arch/ive/ief (2000 - 2005)

Onderzoek in de moskee continueert...
by Jessie Wednesday January 22, 2003 at 09:04 PM
oxy67@hotmail.com

Ook in het Engeland is de heksenjacht op de moslims geopend.

Agenten van het anti-terreurteam bleven gisteren in een moskee in Londen zoeken naar banden met het Al Qaeda-netwerk van Osama Bin Laden. Ze namen documenten en ander materiaal mee voor verder onderzoek.

De actie in de moskee aan Finsbury Park volgde op de inval van maandag in diezelfde moskee. Er werden 150 agenten ingezet tijdens de inval. 7 mensen werden opgepakt en er werd een stun gun - vals vuurwapen - en een gasgranaat in beslag genomen.

Terwijl gerechtelijke wetenschappers de kantoren van de North London Central Mosque doorzochten, betoogden 100 meter verderop leden van de radicaal Islamitische beweging Al Muhajiroen.
De inval volgde op basis van informatie die gevonden werd bij een eerdere inval in een flat in Noord Londen. Die flat was de schuilplaats van de moslims die eerder deze maand zijn aangehouden op verdenking van fabriceren van chemische wapens.
Ten minste 1 man die maandag tijdens de inval werd opgepakt, wordt er door de politie van verdacht om betrokken te zijn bij de "gifgranaat"-zaak. 6 Noord-Afrikanen, waaronder 5 Algerijnen tussen 23 en 48 jaar, en een 22-jarige Oost-Europeaan zijn aangehouden.

De aanhoudingen maken deel uit van de poging van MI5 en de anti-terreurcel van Scotland Yard om een netwerk van Algerijnse aanhangers van Al Qaeda, die ervan verdacht worden chemische aanslagen in Engeland te beramen, te ontwrichten.
De 7 mannen die zijn gearresteerd worden vastgehouden onder het mom van de Terrorism Act 2000 ( http://www.hmso.gov.uk/acts/acts2000/20000011.htm). De politie onderzoekt nog of ze wel legaal in Engeland verbleven. Agenten controleren honderden kredietkaarten, paspoorten en andere documenten, die gevonden zijn bij de inval, op echtheid. Ook de computers worden aan een grondig onderzoek onderworpen.

1 van de 7 mannen die gearresteerd werden tijdens de inval in de flat waar ze een gasgranaat vonden, werd gisteren aangeklaagd wegens het ontwikkelen of vervaardigen van chemische wapens. De man, Nasreddine Fekhadji, 36jaar, wordt ook aangeklaagd voor het bezit van documenten die kunnen gebruikt worden bij terroristische aanslagen. 4 Algerijnen, waaronder 1 minderjarige, werden eerder al voor dezelfde reden aangeklaagd.

Heksenjacht of gewoon recht?
by Witchwatch Wednesday January 22, 2003 at 11:19 PM

Versta niet goed waarom hier over:"Engeland is de heksenjacht op de moslims geopend." gesproken wordt?

Misdadigers zijn gewoonweg misdadigers, wat ook hun oorsprong is! Zou iemand het durven schrijven "de heksenjacht op Dutroux is geopend."?

De man die een politieman heeft doodgestoken en een paar andere gekwest is ook een gewone misdadiger, of het nu een moslim, jood, christen of eender wat is.

De enige uitzondering is dat het hier voorzeker gaat over lui die de godsdienst als excuus gebruiken voor hun misdaden, evenzo de kruisvaarders als de moordenaar op Rabin. En indien er vandaag meer moslimextremisten en misdadigers zijn van dit type zijn dan in relatie tot andere godsdiensten, zou het een waarschuwing moeten zijn voor de meerderheid van de Moslims dat hun leiders misschien meer geluid moeten maken over het positieve aspect dan de oproepen van de extremisten. De andere godsdiensten hebben deze revolutie en evolutie al een zekere tijd achter de rug, na veel bloedvergieten. Laat ons uit het verleden leren!