arch/ive/ief (2000 - 2005)

Deutsche Bank, zijn outgesorcete deleeges, zijn miljardenfraude
by syndicale reporter Wednesday January 22, 2003 at 06:44 PM

Vandaag startte voor de poort van de hoofdzetel van de Deutsche Bank de actie tegen de outsourcing van de BBTK-delegee Frans Engelen. Vanaf nu elke middag tussen 11h en 14h, Marnixlaan 13, Brussel (op de Vijfhoek, omgeving Troonlaan)

De banksector krijgt van de beurscrisis de nodige klappen en het is het personeel dat er de dupe van dreigt te worden. Wereldwijd wil de Deutsche Bank 15.000 van 96.000 bedienden wegsaneren en de ganse Belgische banksector wil twee derde van de 60.000 bankbedienden outsourcen, naar bedrijven met slechtere loon- en werkvoorwaarden.
Bij de Deutsche Bank vliegt men er goed in, van die outsourcing willen ze ineens gebruik maken om de syndicale macht te breken om 3 delegees weg te saneren, waaronder Frans Engelen hoofddelegee van de BBTK-Antwerpen en altijd aan de spits om de belangen van het volledige Deutsche bank-personeel te verdedigen (ik heb daar aan het piket serieuse verhalen over akties gehoord!).
Maar de Deutsche Bank heeft nog andere katten te geselen, fraude. Vandaag werd bekend dat een zogenaamde lening van de bank aan het ondertussen failliete RMT nooit heeft plaatsgehad, het geld (800 miljoen BF) is wel vertrokken bij de bank, maar nooit aangekomen bij de ferrymaatschappij. Ook dat is het kapitalisme, kaderleden die van hun macht gebruik maken om hun zakken te vullen.
Allicht dat er voor het personeel niets overblijft en dat delegees die dat personeel verdedigen worden gelikwideerd.
Aan het piket werd dan ook vastgeseld dat de Deutsche Bank in het classement voor de grootste bank op het vlak van fraude zeer hoog scoort (wat in die kringen niet gemakkelijk is)
De outsourcing waarbij deze delegee betrokken is betreft de informatica op Europees vlak. In Belgiƫ was men er te snel bij om tekenen (niet de BBTK!!!), maar in andere Europese landen is de zaak ver van rond. Dat geeft de actievoerders meer tijd om te overwinnen.
Daarom deze oproep aan al wie in Brussel woont of werkt en begaan is met de syndicale rechten en de strijd tegen de wereldwijde crisis: kom morgen donderdag en vrijdag het piket versterken tussen 11 en 14h aan de hoofdzetel van de Deutsche Bank, Marnixlaan 13. Er is zeker koffie en misscien wel koeken, iets lekker meebrengen samen met je solidariteit mag ook