arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush = Hitler ?
by denjo Monday January 20, 2003 at 02:18 PM

Bush gelijkstellen met Hitler is het nazisme banaliseren en de strijd tegen Bush op een verkeerd spoor zetten.

Wat mij stoort aan deze vergelijking is het banaliseren van het nazi-regime en Hitler. De fysieke uitroeiing van linksen, vakbondsmilitanten, Joden, homo's, gehandicapten,... was een bewuste politiek van de nazi's. Met de beste wil van de wereld kunnen we toch moeilijk beweren dat het VS-regime op dat vlak op gelijke voet staat met de nazi's. Dit wil niet zeggen dat rechts in de VS niet terugdeinst voor politieke moorden. Integendeel, vandaag wordt het vermoorden van Saddam als optie naar voren gebracht. Maar als we dit willen bestrijden moeten we het op een correcte manier doen. En stoppen met Bush te demoniseren. Volgend bericht uit Nieuw_zeeland is volgens mij correct :

In contrast to the speeches of the establishment figures the CWI comrade (http://www.worldsocialist-cwi.org/)speaking from the platform emphasised that "…a new war with Iraq, if it comes, will represent not just the work of one crazed individual – George W. Bush – but rather the logical outcome of a system that puts the needs of the wealthy few before the lives of millions of ordinary people…As long as this system remains in place we will never be rid of war, poverty and oppression. That is why we say that opposing a war with Iraq – while it is a good first step – does not go far enough. We must also begin to build a socialist alternative."

SAMEN, remember
by eAs Monday January 20, 2003 at 03:51 PM

ipv. elkaar constant te bekritiseren zouden we beter elkaar steunen.

Of denk je echt dat het de 'brave burger' intresseert of bush=hitler of niet? Wat belangrijk is, is dat hij een onozele bastaard is met genoeg macht om de ganse planeet voor de kloten te helpen en als hij zo doorgaat zal hij dat waarschijnlijk ook nog doen... En nog veel belangrijker is dat we zoveel mogelijk mensen bereiken. Iedere activist is er één, of dat nu met de spreuk bush=hitler is of met een andere, belangrijk is dat hij/zij er staat en beseft wat er mis gaat.

PS.: ook een oproep aan de 2 anti-oorlogs-commitees, denken jullie nu echt dat we meer volk op straat gaan krijgen door apparte betogingen te organiseren? Denk je dat jan-met-de-pet-die-nooit-naar-betogingen-gaat nu plots 2maal zal gaan protesteren of denk je dat de kans groter is dat hij voor één keer een inspanning zal doen?

Links heeft in België nog een lange weg af te leggen...

@eAs
by Kobakaka Monday January 20, 2003 at 10:04 PM

allez,

Ja, joepie laten allemaal met elkaar neuken en alle inhoudelijke discussies vooral niet voeren.
Ja hoor ik trap volledig in die logica. Ik merk vooral niet op dat dit weer een van de vele slinkse truuken die de pvda, wat is deze channel anders, gebruikt om verwarring te zaaien en er zelf beter van te worden.
Stalin verkoopt niet, dan maar opportunisme.

Bush is Hitler
Eichmann is Powell
Goebbels is Rice

samen mn kloten

Trol
by Libby Monday January 20, 2003 at 10:59 PM

Kobakaka geen mens trapt in je ruziestookpoging hoor, iedereen die deze site regelmatig volgt weet uit welke hoek eAs komt en dat ie zeker geen voorstander is van Stalin. Als je nog eens de trol wil afhangen, zorg dan eerst dat je mollenwerk op iets trekt.

sloganesk
by martino valentino Monday January 20, 2003 at 11:43 PM

Ben het stilaan beu aan het worden,
als al die mensen die bush zo graag gelijk stellen
aan hitler, rice aan goebbels of wat dan ook,
informeer je misschien es en lees over die gasten
en ja af en toe vind je misschien es gelijkenissen
maar de verschillen kijken we dan maar over...
jonges jonges toch, hou me er niet meer mee bezig,
maar t'word toch ff te veel...
Bush is bush, en alles behalve ok, maar kijk verder dan die
'verpersoonlijking van het kwaad'...
en ja, saddam is ook een vetzak/klootzak/...(sorry heb geen zin om het nader te omschrijven) wat weet ik allemaal, net als stalin, hitler, goebbels, welke dictator ook...
pfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff....

ps: wat dacht u trouwens van deze: 'anti-amerikanisme is even onnozel als irak, noord-korea,... als de as van het kwade bestempelen' hetzelfde ongenuanceerd zijn en hetzelfde
sloganeske gedoe (hoewel ik me er vroeger ook schuldig aan gemaakt heb). Als we dan toch inhoudelijk discussies willen houden, laten we dan ook genuanceerd zijn in al de rest. Of niet soms?