arch/ive/ief (2000 - 2005)

Khadija (AEL): "Betogers vinden afwezigheid Dyab onrechtvaardig."
by Souad, Farida, Mohamed, Mara en Christophe Monday January 20, 2003 at 01:41 PM

"Betogers vinden afwezigheid Dyab onrechtvaardig."

Khadija (AEL):
khadija.jpg, image/jpeg, 300x225

Ik ben tevreden. Er zijn toch heel veel mensen die zich vragen stellen, die nu pas beginnen te beseffen wat er aan het gebeuren is in Irak,wat een vuile leugenaar Bush is. Ze beginnen in te zien dat Bush en Sharon de mensen aan het brainwashen zijn om hun gang te kunnen gaan en dat de strijd tegen het terrorisme maar een excuus is.

Wat vind jij van het gedrag van de Belgische regering?

Ik vind het eerlijk gezegd heel hypocriet. Men maakt ons wijs dat we ons geen zorgen moeten maken en dat België zeker niet meewerkt, maar achter onze rug laten ze wapens en militairen passeren. Dat kunnen wij absoluut niet accepteren. Daar zullen we in de toekomst zeker nog actie rond voeren.

Hebben jullie deze keer ook gemakkelijk mensen meegekregen vanuit Antwepren naar Brussel?

Er zijn heel veel mensen meegekomen uit Antwerpen. Het feit dat Dyab niet aanwezig kon zijn vandaag speelt ook mee. De mensen die met ons mee zijn gekomen vinden dat onrechtvaardig en nog maar eens een voorbeeld hoe in België de democratie met de voeten getreden wordt.

 

Khadija heeft gelijk: onrechtvaardig
by Marco Monday January 20, 2003 at 08:14 PM

Niemand kan dat rechtvaardig vinden noch democratisch.
in een rechtsstaat krijgt een politieke leider die nooit een anti-democratische of non-democratische stelling heeft verdedigd verbod om mensen toe te spreken, te betogen of zich te laten zien in het openbaar.
Leven wij in een dictatuur?
Waarom is er geen enkele politicus of journalist die dat aanklaagt?

Marco, hou 6 februari vrij !
by Mourad Bekkour Monday January 20, 2003 at 09:39 PM
bekkour_mourad@hotmail.com

Beste Marco, je kan je vraag nog eens stellen op het debat "oorlogsjournalistiek in Borgerhout" dat gepland is op 6 februari. Rond het debattafel gaan Flip Voets (Raad van Journalistiek), Yves Desmet (De Morgen), Jan Pieter Everaerts (diogene(s)) en Dyab Abou Jahjah (AEL) plaatsnemen. Met Tom Naegels als moderator. Waar?Zuiderpershuis, Waalse kaai 14, 2000 Antwerpen. Meer informatie volgt.