arch/ive/ief (2000 - 2005)

Karim is Vrij
by AEL-Vlaanderen Monday January 20, 2003 at 01:33 PM
vlaanderen@arabeuropean.org

KARIM HASSOUN IS VRIJ PARKET ERKENT RACISTISCH GEDRAG POLITIE

20 jan. 03

Brussel - Broeder Karim Hassoun (verantwoordelijke van AEL Ordedienst) is deze middag in Brussel vrij gelaten en hij zal ook niet verder vervolgd worden. Het parket heeft namelijk bevestigd dat hij onterecht werd aangehouden en dat de politie geen enkel strafbaar feit tegen hem had. Meerdere getuigen hebben zich aangemeld om te getuigen. Iedereen zag hoe Karim zich zeer waardig gedroeg ondanks de provocatie van de politie en hoe hij hardhandig werd aangehouden en geslagen. Karim zal een klacht indienen tegen de politie nog vandaag indienen, het kan niet zijn dat ze gewoon ongestraft op deze racistische en gewelddadige manier met burgers in dit land en vooral moslim burgers blijven omgaan. Hij werd geslagen kreeg een bloedende neus en werd ten onrechte van zijn vrijheid beroofd. We weten dat deze klacht zoals de meeste klachten tegen de politie in de doofpot zal gezet worden, maar hoe dan ook willen wij blijven proberen. Racistisch wangedrag bij de politie is een echt probleem en het moet aangepakt worden, en hard aangepakt worden. Er moet een beleid van zerotolerantie tegen politie geweld en racisme komen. De politie moet haar geloofwaardigheid bij de burgers, alle burgers, herstellen en zich naar de wetten en de grondwettelijk rechten gedragen.
AEL is ook van plan om verder zonder orde dienst te betogen en actie te voeren, dan zal de politie de waarde van mensen zoals Karim leren kennen.

ordedienst is nodig!!
by Wouter Tuesday January 21, 2003 at 02:47 PM

neen, dan zal ze bevestigd worden in hun racistische denkbeelden. Waarom is Karim zo waardevol geweest volgens u? Inderdaad, omdat er mensen nodig waren om compleet fout gedrag de kop in te drukken. Zolang een eigen 'ordedienst' dit doet worden die problemen een beetje vergeten. Als de politie dit zal moeten doen krijgt u zeer mooie beelden van 'agressieve migranten' die door de politie worden opgepakt. Kunnen de mensen thuis ook nog eens zien waarom ze op het Blok stemmen.