arch/ive/ief (2000 - 2005)

Karim Hassoun ( AEL) gerechtelijk aangehouden
by AEL-Vlaanderen Sunday January 19, 2003 at 11:24 PM

10000 mensen betoogden vreedzaam tegen de oorlog in irak en tegen het beleid van de VS. Vooral arabische maar ook autochtone betogers liepen samen in naam van STOP USA , een front met AEL, syndicalisten, PVDA, ...

AEL action alert

De politie arresteerde de leider van de ordedienst ‘Karim Hassoun' als dank voor de goede ordehandhaving dat hij leidde tijdens de betoging.

Persmededeling, 19 jan. 03,
Brussel/
Karim Hassoun hoofdverantwoordelijke van de veiligheidsdienst van AEL werd aangehouden na de betoging in Brussel vandaag. Karim Hassoun was ook hoofd van de ordedienst die hij ook leidde tijdens de betoging, volgens iedereen ,zelfs de media, van de aanwezigen hebben de mannen en vrouwen van de ordedienst hun job uitstekend uitgevoerd met een vreedzame betoging tot gevolg. Na de betoging en nadat de media vertrok, werden de aanwezige arabische jongeren door de politie omsingeld terwijl ze huiswaarts gingen. Racistische taal werd gebruikt door de politie en de zogenaamde arrestatieteams in burgerkledij startten een gerichte arrestatie dat samenging met onverantwoord geweld. Karim H. , hoofdverantwoordelijke van de ordedienst, vroeg naar uitleg over het geweldadig en onnodig agressief gedrag. In plaats van uitleg werd hij door verschillende agenten, terwijl hij onderhandelde met een agent, onverwachts vastgenomen en hardhandig gearesteerd.
De politie beweerde dat Karim H. een agent heeft geduwd en dat men om die reden hem gerechterlijk heeft aangehouden. De Arabisch Europese Liga roept al haar leden in België, Nederland en Frankrijk op om alert te zijn en klaar te staan voor actie.
We hebben bij deze ook besloten om bij de komende betogingen geen ordedienst meer te organiseren. Als dit de manier is om onze militanten te danken voor hun inzet om de orde tijdens de betogingen te handhaven, zullen wij dit niet meer zien als één van onze verplichtingen voor komende betogingen. We zullen betogen zonder ordedienst voor tenminste de komende drie betogingen, inclusief de betoging van 15 februari. Karim H. moet morgen vrijkomen en de nieuwe trend om politieke gevangen te nemen, gestart met de aanhouding van Dyab Abou Jahjah en nu verdergezet met de aanhouding van Karim H., moet stoppen of de democratie zal niet overleven.

politieke hypocrisie
by elChe Sunday January 19, 2003 at 11:41 PM

ja hoor zo kennen we de belgische politi, door en door verrot en racistisch, op de betoging van 5/11 was het helemaal hetzelfde verhaal, jongeren werden geprovoceerd, uitgedaagd en daarbij soms ook zomaar meegepakt. En dan maar luid roepen dat er geen racisme bestaat bij de politie. Hoe willen politici dat Marokkanen zelf verantwoordelijkheid nemen over hun eigen volksgenoten? Hypocriet gewoon, door en door hypocriet!

Karim vrij !
by Brave wandelaar Monday January 20, 2003 at 12:05 AM

Kom vreedzaam volk doe mee en vecht
tegen staat en klassegerecht
wij gaan voor geen dwangwet opzij
Onze kameraad moet vrij !


Uit de grijze nevelen van het historisch bewustzijn:
-----------------------------------------------------
Oorspronkelijk werd een potige ordedienst georganiseerd
om betogers te beschermen tegen politiegeweld...


Broeders, zusters en kameraden; niet vergeten: de solidariteit. Karim vrij !

OP DE BARRIKADEN !
(ook al is het een lezersbrief naar de krant)

Schone schijn hoeft geen krans
by Overlever Monday January 20, 2003 at 12:14 AM

De democratie (die goed is voor de niet-machtige) is al lang geleden omgekomen. Dit systeem is niet op sterven na dood: het is al volkomen in ontbinding. Vandaar de algemene huichelarij en schone schijn.

arrestatie
by ibou Monday January 20, 2003 at 01:19 AM
ibou03@hotmail.com


Weer bewijst politie om de betoging een slecht kleedje te geven, ze laten ons geloven dat de ordedienst van AEL zijn taak niet goed heeft gedaan en zij hebben de betogers gemanipuleerd om tegen de politie te treden, politie hoopt altijd te bewijzen dat een Marokkaan, Arabier, Berber en islamiet herrieschoppers, ongeordend en kabaal makers zijn. Ik denk dat elke politieman een premie krijgt als hij een Marokkaan oppakt ongeacht dat hij schuldig of onschuldig is daarom ijveren ze naar de meeste vangst.

Ik was getuige,
by raf Monday January 20, 2003 at 09:44 AM
raf.custers@euronet.be

en wil vertellen wat ik gezien heb, in het kader van een onderzoek.

(KH was inderdaad aan het praten met een officier van de federale politie die een kepi droeg en een walkie-talkie en die kennelijk de politie-operatie leidde. Die officier heeft KH op zeker moment vastgegrepen en achter het politie-kordon getrokken. Daarna is hij in het portiek van een woning door andere agenten apart genomen).

mijn phonie 0476-954290

Karim Hassoun
by babs Monday January 20, 2003 at 12:30 PM
babs_de_koning@hotmail.com

Ik ben Nederlandse en heb zelf ervaren hoe rascistisch de Belgische Politie is. Het is gewoon vreselijk. Ik hoop dat Karim morgen vrijkomt. We leven toch in een vrije democratie. Deze mensen zijn hoofdzakelijk hun land ontvlucht door de politieke onvrijheid die ze hadden maar hier in het Westen lijkt het daar ook aardig op te gaan lijken.

Karim onmiddellijk vrij
by Johan Boeckx Monday January 20, 2003 at 01:15 PM
johan30@easynet.be

Ik was tevens getuige van wat er gebeurde : k stond bij groepje met KH erbij die aan het praten was met een man die zich voorstelde als officier van justitie. De ordediensten hadden op dat moment een betoger van de groep van KH opgepakt omdat ie verdacht werd van met stenen te smijten. Diene officier zegde dat alles op band stond en toen karim zei 'dan gaan we samen eens naar die band kijken', zei de officier : 'het staat op mijn harde schijf, de beste die er is, die van mijn hoofd'. Moet er nog zand zijn ? Wat na de betoging is gebeurd was een volledige provocatie door de flikken/gerechtelijke van Brussel en moeten hiervoor veroordeeld worden.

Karim vrij, VANDAAG!
by Nadine Monday January 20, 2003 at 01:25 PM
faes13@hotmail.com

Ik hoop ook dat Karim vrij komt vandaag. Als dat niet gebeurt, zouden we hiertegen ook moeten protesteren. Ik bedank hem en het AEL alvast voor de goede organisatie van de veiligheid tijdens de betoging.
Ondanks de weinige aandacht die de media eraan gegeven heeft, vond ik de betoging toch een groot succes. Up to the next one! Laten we doorgaan tot onze regering zich aan onze kant stelt.

Afschafing van eigen orde diensten
by Angelo Monday January 20, 2003 at 07:39 PM

Ik was er redelijk snel bij toen de politie in burger begon te provoceren, we zijn er met een aantal gaan tussenstaan, om het niet tot een gevecht te laten komen, maar toen ik een foto (spijtig genoeg bewogen) nam van de politie in burger, met een uitschuifbare matrak (volgens mij een ilegaal wapen), heb ik mij zelf uit de voeten moeten maken om niet mee in de doos te draaien. Maar om als reactie te zegen dat de eigen ordediensten worden afgeschaft, vind ik een slecht idee, het is nogal altijd een vredesmanifestatie, en van de politie moet je niet verwachten dat ze de orde rustig zullen handhaven, als er dan gevochten wordt, komen de acties in een slecht dachtlicht, en de gewone media kiest altijd de politie zijn verhaal, en dat is wel het meest bekeken door het volk. Veel van mijn vrienden hadden een beetje bang om mee te gaan, maar twijfelen er nu niet aan om mee te gaan, omdat alles rustig is verlopen.

Heb nog een 50tal fotos getrokken, je kan ze vinden via mijn site: http://www.partipics.be.tf

Legal Team tegen racistische repressie
by Fatiha Tuesday January 21, 2003 at 10:43 AM
fatiha@swing.be

Dat de politie zich racistisch durft uit te laten heeft het Legal Team aan der lijve kunnen ondervinden. Een van onze leden, een Tunesische advocate, protesteerde tegen het agressief en buitsensporig gedrag van een politieagent en kreeg te horen dat ze naar haar "eigen land" moest terugkeren.
De verantwoordelijke van de ordedienst arresteren zonder enige reden maakt ook deel uit van hun provocatie.
Ik wil langs deze weg eerst en vooral de ordediensten bedanken voor hun uitmuntende houding en werk gedurende en na de betoging. Anderzijds wil ik er op wijzen dat de mensen zo tevreden waren over de ordediensten dat ze de volgende keer zeker willen meebetogen. Ik vrees alleen maar dat als AEL zich terugtrekt uit ordediensten de betogers zich "minder veilig" zouden voelen. We moeten serieus nadenken over de stappen die we nu ondernemen tegen de repressie: één van de leiders krijgt het verbod om te manifesteren, de verantwoordelijke voor de ordedienst wordt gearresteerd, ... op de democratische rechten wordt zonder scrupules ingehakt. Dit zijn duidelijke politieke beslissingen waartegen wij absoluut moeten reageren en buiten de steun van de PvdA kunnen we uiteraard op geen enkele andere politieke parij rekenen.