arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stop de Oorlog
by in the woods ... Sunday January 19, 2003 at 10:53 PM
kom eens af @ nietthuis. be

verslag 18 jan 03

Stop de Oorlog...
18jan33_klein.jpg, image/jpeg, 600x450

Terwijl, met steun en medeweten van de Belgische regering, de voorbereidingen voor het moedwillig afmaken van tienduizenden Irakezenvolop aan de gang zijn, protesteerden vandaag 10 000 mensen tegen een oorlog in Irak. De betoging was opgezet door Stop Usa, en kaderde in een oproep van ANSWER om wereldwjd te protesteren bij he 12de verjaardag van de vorige golfoorlog.

De duizenden liepen een traditioneel Noord-Zuid parcours af in een vredevolle militante stemming. Het jammere feit was dat iedere strekking liefst zo ver mogelijk van de vorige wilde lopen in een hopeloze poging toch nog wat aandacht voor zichzelf op te eisen. Het lukte, deze keer konden ze er waarlijk het Vrt journaal mee halen (dat en passant 4/10 vergeten was mee te tellen).

Los van voorgaande paragraaf viel het wel op dat de betoging niet enkel op irak gefocust was. Er werden veel slogans over Palestina geroepen en er waren delegaties die uit solidariteit kwemn voor Venezuela, Argentiniƫ, Pkk, ... Als je vergelijk met Sf & Dc was de opkomst wel wat mager, Hopelijk volgende keer beter.