arch/ive/ief (2000 - 2005)

December verklaring van Leonard Peltier
by L. Peltier Saturday January 18, 2003 at 03:48 PM

Leonard Peltier is al 26 jaar gevangen op beschuldiging van de moord op een FBI-agent. De mensen die getuigden tijdens het proces hebben later verklaard dit te hebben gedaan onder enorme druk van de FBI en politie, er zijn verder geen bewijzen.

HIERONDER EEN STUK geschreven door Leonard Peltier voor een Amerikaans tijdschrift.
Leonard Peltier is een Inheemse politieke gevangene in de VS. Voordat hij vast kwam te zitten was hij erg aktief binnen de American Indian Movement. Nu is hij al 26 jaar gevangen op beschuldiging van de moord op een FBI-agent. De mensen die getuigden tijdens het proces hebben later verklaard dit te hebben gedaan onder enorme druk van de FBI en politie, er zijn verder geen bewijzen. Hij is al jaren bezig om een nieuw proces te krijgen. Hij is te schrijven via zijn steungroep. Meer informatie is oa op http://www.freepeltier.org te vinden

December verklaring van Leonard Peltier

GEGROET VRIENDEN en supporters,
well, hier zijn we dan weer, aan het einde van mijn 26ste jaar achter deze gevangenismuren. Als ik terug kijk naar het afgelopen jaar ben ik verbaasd over de juridiese beweging in mijn zaak. Nadat Clinton verdwenen was in 2001 leek het alsof er geen mogelijkheden meer over waren en was ik niet zeker dat ik mijn kampagne voor mijn vrijlating kon doorzetten. Maar nu dankzij mijn fantastiese juridiese team zie ik dat er nog steeds veldslagen zijn om te strijden en, als ik hard genoeg vecht, om te winnen. En ik hoop dat jullie bereid zijn het werk voort te zetten, want ik ben klaar voor de volgende ronde.

Ik weet dat het politieke klimaat, de verwachtte oorlog en de economiese situatie het werk een stuk moeilijker zal maken voor ons allemaal. Maar we moeten ons realiseren dat mensen altijd hebben moeten vechten voor elke kleine overwinning en het zal niet anders zijn deze keer. We moeten doorgaan de illegale handelswijze van de FBI aan de kaak te stellen, niet alleen in mijn zaak, maar voor alle mensen die onrechtvaardig opgesloten zijn gezet door hun politieke ideeën.

Afgelopen zomer deed ik een oproep aan Inheemse jongeren om verantwoordelijkheid te nemen in de beweging voor mijn vrijheid en er voor te zorgen dat Inheemse thema's levend gehouden worden. Ik ben blij om te kunnen schrijven dat een groep studenten van Haskell Indian Nations University de uitdaging heeft aangenomen. Ze vormden de Peltier Indigenous Justice Alliance (PIJA). Deze reaktie maakt me trots. Ik hoop dat anderen zich bij hen zullen voegen en samen meestrijden met hen die onvermoeibaar hun hele leven strijden voor rechtvaardigheid. Onthou dat het slechts een handjevol studenten was die de verovering van Alcatraz organiseerde, waardoor de beweging (American Indian Movement dus, carla) ontstond. Dit leidde tot veel akties waardoor onze strijd aan het publiek bekend werd.

Ik wil jullie ook vertellen hoe trots en blij ik ben dat mijn dochter Marquetta nu werkt in het kantoor dat mijn kampagne koördineert. Door haar inspanningen zal ik deze kerst een deel van mijn kleinkinderen bij me hebben. Het is niet makkelijk om mijn kinderen en kleinkinderen alleen op foto's te zien opgroeien . Nu zal ik hen echt bij me hebben en is het mogelijk om een tijdje met hen te praten en te spelen. Geloof me dat is een welkome onderbreking van het dagelijkse benauwende leven hier.

Nu de feestdagen weer voor de deur staan wil ik weer vragen de kerstaktie voor de kinderen in de Pine Ridge Indian Reservation te steunen. Zoveel kinderen zouden de laatste jaren geen kado's hebben gekregen zonder deze aktie.
En als laatste, maar zeker niet het minst belangrijke, wil ik iedereen van jullie bedanken voor de steun in de goede en moeilijke tijden. Ik reken er op dat jullie me blijven steunen in de komende kampagne. Zonder jullie voortdurende steun komen we nergens.
Samen kunnen en zullen we winnen.
Als afsluiting wens ik jullie en jullie naasten prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar.

In the Spirit of Crazy Horse,
Leonard Peltier

Until Freedom Is Won!
The New Leonard Peltier Justice Campaign
Leonard Peltier Defense Committee
PO Box 583
Lawrence, KS 66044 , USA
785-842-5774
http://www.freepeltier.org

De Indiaanse Nelson Mandela
by jpe Saturday January 18, 2003 at 07:21 PM

Peltier wordt ook wel eens de Indiaanse Nelson Mandela genoemd. Eén groot verschil in hun beider lot: het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime liet Mandela uiteindelijk vrij; het Amerikaanse apartheidsregime (inzake de Indianen is het dat wel degelijk) houdt Peltier nog altijd gevangen.

Sturen we eens een kaartje naar Bush. Die goeie man die nu zo hard bezig is met de Irakezen de democratie te bezorgen.