arch/ive/ief (2000 - 2005)

Overview verslaggeving/reportages actie-weekend d'actions
by christophe Saturday January 18, 2003 at 03:34 PM

Vredesactivisten maken zich op voor een weekend van verzet tegen de oorlog in Irak. De oproep van de Amerikaanse anti-oorlogscoalitie ANSWER om de twaalfde verjaardag van de start van de eerste golfoorlog niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wordt beantwoord in meer dan dertig landen verspreid over alle continenten.

De acties in Washington zijn live te volgen op Indymedia Washington DC. Op het programma staan daar ondermeer een mars op de militiare haven van Washington en een burgerinspectie van de daar gelegen schepen op de aanwezigheid van massa-vernietigingswapens. De manifestanten zullen worden toegesproken door ondermeer voormalige minister Ramsey Clark, actrice Jessica Lange en Vietnam veteraan en auteur van "Born on the Fourth of July" Ron Kovic. Ook Mumia Abu-Jamal zal een boodschap laten voorlezen. De acties worden afgesloten met een concert van Patty Smith en Chumbawamba.

Ook aan de andere kant van de VS wordt betoogd. Daar maken de vredesactivisten zich op voor een grote anti-oorlogsbetoging in San Francisco. Meer info op Indymedia San Francisco.

In Canada wordt betoogd in meer dan 30 steden. Te volgen op de verschillende Indymedia's van Canada.

In Londen maken actievoerders zich op voor een weekend van protest tegen de oorlog. Meer info en live-verslaggeving op Indymedia UK.

In Ierland richtten activisten een vredeskamp op bij de door de Amerikanen gebruikte luchtmachtbasis van Shannon. Vandaag zaterdag wordt betoogd om hen te ondersteunen. Meer op Irish Anti-war movement en natuurlijk Indymedia Ierland.

Daarnaast zijn er nog acties en betogingen gepland in meer dan 25 andere landen. Het volledige lijstje vindt u hier.

.