arch/ive/ief (2000 - 2005)

Port of Antwerp 17-1-2003
by luxien Friday January 17, 2003 at 11:37 PM
luxien@mail.be

De atmos-fear in de haven van Antwerpen

Port of Antwerp 17-1...
portofantwerp-b-17-1-3.jpg, image/jpeg, 595x402

Vandaag had er in de haven van Antwerpen een 24u staking plaats van de dokwerkers die vrezen voor hun job als 'Europa' de havenarbeid gaat 'liberaliseren'.

De arbeiders vrezen dat dan de vracht van schepen gelost gaat worden door meevarend personeel, dat die klus dan klaart voor een vijfde van de westerse lonen.

Tijdens de stakingsdag hielden een 500-tal mensen (foto)een HELE dag een kruispunt op de Noorderlaan bezet en trotseerden zo uren de bijtende kou en het ijskoude waterkanon dat tot 3 maal toe tegen hen werd ingezet.

Uit gesprekken met mensen ter plaatse bleek dat er provocateurs (van de Antwerpse hooligans)aan 'het werk' waren geweest, waardoor de politie een excuus had om geweldadig in te grijpen...maar zonder veel indruk achter te laten, het kruispunt bleef gewoon verder bezet gehouden.

De politie bleef dan ook een ganse dag met IMMENS veel machtvertoon aanwezig, met zelfs een aantal undercovers-gastjes (échte creeps), die stonden te popelen om erin te vliegen wanneer hun baasjes het wilden!

Er waren wel een heel aantal gesprekken tussen arbeiders en flikken. De arbeiders vroegen zich terecht af, waarom er op hun 'de gewone man' zoveel flikken werden afgestuurd.

Tot slot wil ik een HOT breinstorm-item opwerpen:
Tamelijk veel hoorde ik uit de monden van deze 'gewone' mensen racistische taal. De teneur: "waarom chargeren jullie op ons en ni op die bruin mannen van Jahjah..."

Voor wie het nog niet doorheeft: 'men' blijft er grandioos in slagen om verdeeldheid te zaaien tussen mensen, waarvan enkel enige kracht zou uitgaan als ze SAMEN zouden werken...hallo vakbonden????

nice pic
by protesta Friday January 17, 2003 at 11:51 PM
protesta@wol.be

thanks :)

racisme
by Els Saturday January 18, 2003 at 12:24 AM

Het gevaarlijkste in bovengeciteerde racistische uitspraak is niet in de eerste plaats het spreken van 'bruin mannen', maar zit vooral in het zichzelf 'normaal'/'de normale man' noemen, waardoor in het spreken in tegenstellingen 'de anderen' dat per definitie niet kunnen zijn...

meer pics 17/01/2003
by Mavano Tuesday January 28, 2003 at 12:55 AM
mavano@antwerpen.be

Yo de manneuh,

Op mijn website http://www.mavano.be staan meer foto's van het politie geweld. Trouwens daar kan je ook de geschiedenis zien en lezen van ONZE dok....

Ik was op de Noorderlaan van 's morgens 05:30 u. tot in de namiddag 17:00 u. en ik zal er bij de volgende akties van onze bonden terug staan!!!

Groetjes
Mavano

P.S. knappe foto!