arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zondag betoogt de hele wereld tegen de oorlog in Irak
by christophe c. Friday January 17, 2003 at 03:14 PM

Op zondag 19 januari wordt niet alleen in Brussel betoogd tegen de nu wel heel erg dreigende oorlog in Irak. In hetzelfde weekend vinden betogingen en acties plaats in tientallen andere landen.

Op zondag 19 januari wordt niet alleen in Brussel betoogd tegen de nu wel heel erg dreigende oorlog in Irak.
De oproep om de twaalfde verjaardag van de eerste oorlog tegen Irak niet ongemerkt voorbij te laten gaan kwam van de Amerikaanse anti-oorlogscoalitie ANSWER (Act Now To Stop War & End Racism). Zij plannen een mars op de militaire haven van Washington om daar de schepen te inspecteren op de aanwezigheid van massa-vernietigingswapens. Ook in Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Japan, Zuid-Korea en de Filippijnen zullen activisten proberen om militiare basissen van de VS binnen te dringen.

Het lijstje landen waar grote betogingen georganiseerd worden, is indrukwekkend:

Zuid-Amerika: Argentinië, Ecuador, Guatemala, Mexico, Puerto Rico en Peru.

Azië: de Filippijnen, Indonesië, Pakistan en India.

Midden-Oosten: Bahrein, Egypte en Marokko.

Europa: Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Hongarije, Ijsland, Rusland, Zweden en Zwitserland.

Noord-Amerika: Washington, San Francisco en Canada.

Wie dus één van de miljoenen betogers tegen de oorlog in irak wil zijn, moét zondag naar Brussel komen

Afspraak: 14u00 aan het noordstation
(parcours van noord naar zuid)

anti-oorlogmanifestaties worden gebruikt als anti-Saddam propaganda
by Guido Friday January 17, 2003 at 03:31 PM

"Most Americans support President Bush and his desire to disarm Iraq, but polls show that they do not believe he has yet made the case for using military force, and across this vast nation there are deep misgivings about a war."

"On Monday a group of prominent Republican business executives published a full-page letter in the Wall Street Journal headed "A Republican Dissent on Iraq".

It began: "Let's be clear. We supported the Gulf War. We supported our intervention in Afghanistan. We accept the logic of a just war. But Mr President, your war on Iraq does not pass the test. It is not a just war." It continued: "The world wants Saddam Hussein. But you must find a better way to do it." "
http://www.timesonline.co.uk/article/0,,3-545712,00.html

Bovenstaande komt uit de Times van vandaag. Aangezien het moeilijk wordt om te ontkennen dat er veel protest is tegen de oorlog van het Witte Huis tegen Irak, probeert men er precies een nieuwe draai aan te geven in de media.

De betogers zijn tegen een oorlog omdat ze vinden dat Bush nog niet voldoende argumenten heeft gegeven, indien wel, dan mag Bush aanvalen.

Of heb ik het verkeerd begrepen?

dan niet
by Rik Saturday January 18, 2003 at 01:49 PM

Betoog dan niet hé, Guido.

Weer een bewijs dat er altijd wel een reden kan gevonden worden om aan een betoging niet deel te nemen: een deel van de organisatoren heeft misschien andere bedoelingen? Ha, dan hoef IK lekker niet te gaan. Zo'n IK (grote of kleine ego) maakt zich wijs dat hij een actieve daad stelt door zich hoogst persoonlijk niet te laten gebruiken. En zich dan maar voor de buis of aan de toog te nestelen als de grote slimmerik die niet als die dustkens in de regen gaat lopen achter slogans die niet allemaal even kosjer zijn.

Zo reageerden en reageren de vakbondsleiders tegen 10-11-2002 en 19-1-2003 en in het algemeen; zo reageerden AEL en PvdA en StopUSA tegen 17-11-2002; zo reageert Guido tegen de hierboven opgesomde betogingen van 19-1-2003, of heb ik hem verkeerd begrepen?

waarom 2 betogingen?
by Marie-Rose Roosen Saturday January 18, 2003 at 11:48 PM
m;roosen@planetinternet.be

Op de A.V. van Oxfam Wereldwinkels is vandaag meegedeeld dat een nieuwe betoging op 22 februari wordt georganiseerd samen met een ander platform. Waarom blijft de verdeling duren? waarom niet zorgen voor een breder platform?

15 febr
by herman L. Sunday January 19, 2003 at 12:57 AM

En wie betoogde(n) er nu weer op 15 februari?

half miljoen amerikanen op straat
by Libby Sunday January 19, 2003 at 01:25 AM

Zo'n 200 à 250.000 betogers in DC, ten minste 300.000 in San Fransicisco (zonder de black blokbetoging die nu pas begonnen is)dat verdient toch echt wel alle mogelijke steun vanuit de rest van de wereld.

Hopelijk wordt er echt op 15 februari door beide platforms samen betoogd, waarom moeten we hier weer een halfslachtig en een radikaal platform hebben terwijl overal elders er gewoon echt tegen de oorlog op straat gekomen wordt?
Zijn alleen de Belgen zo stom dat ze zich weer laten verdelen, ja? kom straks gewoon allemaal af naar brussel en laat zien dat we geen achterlijke achterkomerkes zijn bij de rest van de wereld. Of zijn we dat toch wel?