arch/ive/ief (2000 - 2005)

solidariteit met gevangene in Kopenhagen
by ABC Nijmegen Wednesday January 15, 2003 at 07:08 PM

Betuig je steun aan een Franse activist die nog steeds in arrest zit sinds de demonstraties tijdens de EU-top in Kopenhagen in december van het vorig jaar.

Solidariteit met gevangene in Kopenhagen, Denemarken.

Naar aanleiding van de demonstraties tijdens de EU-top in Kopenhagen op 13 en 14 december 2002 is een Franse kameraad, samen met 93 andere internationale activisten, gearresteerd. Hij is echter de enige die nu nog steeds in detentie zit in de Vestre gevangenis in Kopenhagen. Eind januari zal hij voor de rechter moeten verschijnen.
Hij werd gearresteerd tijdens, ironisch genoeg, de demonstratie tegen de politiestaat Europa op beschuldiging van geweldpleging jegens de politie. Volgens de aanklager wordt hij beschuldigd van het herhaald schoppen van een agent in burger. Dat terwijl hij zelf op zijn rug lag en gearresteerd werd door een groep agenten die gekleed waren in beschermende pakken. Dit gegeven heeft echter weinig indruk gemaakt op de rechter want zij zag hierin geen reden om hem langer vast te houden, toen hij de eerste keer werd voorgeleid op 7 januari jl. Wanneer zijn werkelijke proces zal voorkomen, heeft hij dan inmiddels al 40 dagen in gevangenschap doorgebracht. Dit zal betekenen dat hij waarschijnlijk 60 dagen in gevangenschap door moet zal gaan brengen omdat de rechtbank nooit erg makkelijk toegeeft dat iemand onnodig in voorarrest heeft gezeten.

Je kunt je steun betuigen aan deze jongen door een e-mail te sturen naar abc-kbh@animail.net, die dan uitgeprint zal worden door de plaatselijke ABC groep en afgegeven bij de gevangenis.
Meer informatie over de arrestanten in Kopenhagen vorige maand is te vinden op http://www.anarchistblackcross.dk

Namens ABC Nijmegen
abcnijmegen@gmx.net