arch/ive/ief (2000 - 2005)

VS troepentransport in Antwerpen: collaborateurs en helden
by David Pestieau Wednesday January 15, 2003 at 09:07 AM

Het oorlogsfront tegen Irak is nu definitief geopend in België: 800 VS-militairen en 250 wagons met militair materiaal trekken sinds enkele dagen via de haven van Antwerpen. Paarsgroen zit wel degelijk in het kamp van de collaborateurs met het VS-leger.

VS troepentransport in Antwerpen: collaborateurs en helden

Het oorlogsfront tegen Irak is nu definitief geopend in België: 800 VS-militairen en 250 wagons met militair materiaal trekken sinds enkele dagen via de haven van Antwerpen. Niets nieuws, vindt paarsgroen.

Het gebruik van het Belgisch grondgebied door het Amerikaans leger en de hulp die het Belgisch leger biedt? "Normale taken", vindt de socialistische minister van Defensie Flahaut. "Een routine-transport", zegt de groene Van Houtte. "Vrij verkeer van transport en materiaal is gegarandeerd voor alle Navo-lidstaten", zegt zelfs Vandermaelen van de SPA.

Alle socialisten en groenen weten heel goed dat die `normale routine' deel uit maakt van de ontplooing van 120.000 manschappen van het VS-leger die klaar staan voor een nieuwe slachting in Irak. En als de socialist Di Rupo zich op zijn verkiezingscongres dan sterk maakt dat hij tegen elke deelname is van Belgische soldaten aan de oorlog in Irak, dan liegt hij dat hij zwart ziet. Want logistieke steun vanuit de haven van Antwerpen is een Belgische deelname aan de misdaad van de VS die op komst is. Strategisch gezien is het gebruik van de tweede grootste haven van Europa door het Amerikaans leger zelfs veel belangrijker dan het sturen van een honderdtal soldaten naar de Golf.

Wie vandaag tegen de oorlog is, moet eisen dat elke toegang tot het Belgisch grondgebied voor materiaal en troepen van de VS wordt geweigerd. Een inbreuk op de Navo-verplichtingen? Dat België dan uit dat bondgenootschap stapt en de ontbinding ervan eist. Het sleurt ons toch alsmaar meer mee met de militaire avonturen van de VS. Als paarsgroen dat niet doet, dat zitten ze wel degelijk in het kamp van de collaborateurs met het VS-leger.

Maar er zijn niet alleen leugenaars, er zijn ook tal van voorbeelden van verzet. In Schotland weigerden twee machinisten van de arbeidersstad Motherwell een trein vol munitie naar de grootste stock van Navo-wapens in Europa, de basis van Glen Douglas, te rijden. De munitie was bedoeld voor de oorlog tegen Irak. Die spoormannen zijn helden van het verzet tegen de oorlog, net als de vele pacifisten die vandaag naar Irak trekken om er een menselijk schild te vormen tegen de bombardementen. Zoals de Brusselse sportlui van Fire Gym die half februari naar de Vredesloop in Bagdad gaan.

In de geest van dit verzet zullen de betogingen van volgend weekend een nieuw bewijs vormen van de kracht van de volkeren die niet willen plooien voor het Amerikaanse `empire van het kwaad' en zijn collaborateurs in Europa. Mail, bel, schrijf je vrienden en familie: stem op 18 mei niet voor die oorlogspartijen.

"De neutraliteit van het land bewaren"
by Avanti Wednesday January 15, 2003 at 12:17 PM

Is België ooit niet opgericht met de verplichting neutraal te blijven? Dat was toch de deal niet tussen Nederland, Engeland en Frankrijk waarop de Joodse Rothshilds met geld over de brug kwamen om de Societe Generale op te starten?

Als de koning niet optreedt tegen de Amerikaanse schendingen van het Belgische grondgebied wat is die man zijn functie dan nog?

avanti, ik begrijp iets niet
by Nestor Machno Wednesday January 15, 2003 at 01:55 PM

he avanti,

vraagje: waarom is het voor jou interessant of belangrijk de Rothschilds nog eens extra als "Joods" te beschrijven? wat is de relevantie ?

Ik denk dat het niet uitmaakt of ze joods of wat dan ook zijn, het gaat erom hoe ze handelen: voor of tegen het welzijn der volkeren.

Ik wordt zo moe van al dat latente racisme in linkse kringen..avanti? gaan? stilstaande beerput zou een betere naam geweest zijn....

overigens, de functie van het koningshuis is JUIST het probleemloos laten doorgaan van de kapitalistische normaliteit.

:-(

Goed te begrijpen
by Avanti Wednesday January 15, 2003 at 02:35 PM

Het vermelden dat de Rothshilds Joods waren (zijn) heeft m.i. wel haar relevantie. Het gaat er niet om om die mensen omwille van hun geloof (en bijhorende leefwijze) af te keuren maar wel om de invloed die vanuit die kringen op de internationale politiek uit gaat te onderstrepen. Men zou er zelfs fier op kunnen zijn.

Hoe men zijn geld besteed - in het belang der mensheid of overwegend voor puur persoonlijk gewin - is veelal een persoonlijke keuze.
Het is aan "de Belgen" uit te maken of de investering hen wat goeds bij bracht. De toenmalige slogan was wel "Wij willen Willem weg, Wij willen wijzer worden, Wij willen Willem weer". Dus toch voor een koning maar dan wel één die Nederlands kan. Uit wat een tijd "Sire, er zijn geen Belgen"(*) komt is mij niet bekend.

(*) "Sire, er zijn geen Belgen": De koning is geen koning van België maar wel "der Belgen". Iets revolutionairs, toch in 1830.