arch/ive/ief (2000 - 2005)

To prevent a war, a boycot of American oilproducts
by ducx Wednesday January 15, 2003 at 03:10 AM
nobushinmytank@lycos.nl

Het Humanisitisch Verbond van Gent roept iedereen aan tot een boycot van Amerikaanse olieproducten totdat de Amerikanen hun plannen tot oorlog opschorten.

Amerika is overduidelijk van plan Irak aan te vallen. Dit zonder reden en nog minder zonder bewijs. Als Amerika plannen heeft om een oorlog te beginnen omwille van olie dan moeten wij een duidelijk signaal geven dat we daar niet mee akkoord zijn. We moeten de olieindustrie laten weten dat wapens geen middel is om economie te bevorderen. Daarom roepen we uit tot boycot van volgende tankstations. TEXACO, BP, ESSO, JET Dit zijn Amerikaanse olieproducenten. I want no bush in my tank. Voor meer informatie of duidelijkere tekst, stuur maar een mail.

No oil in my car! Zero pollution, Zero war.
by Agua 121 Wednesday January 15, 2003 at 01:19 PM

Natuurlijk wil u geen misdadige Amerikaanse olie in uw tank. Maar er al eens aan gedacht dat de andere Europese bedrijven geen haar beter zijn? Ook Shell en TotalFinaElf kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor misdaden tegen plaatselijke bevolkingsgroepen. Bij uitbreiding zijn ze in de praktijk medeverantwoordelijk voor het onvermogen van de kapitalistische wereld om oplossingen te bieden aan de klimaatramp die zich nu voltrekt.
Je kunt niet langer geloven dat de olieproducenten er nog andere waarden op nahouden dan ongebreidelde economische groei en winstmaximalisatie. Europa zal-of de bevolking dat wil of niet- meedoen aan deze wannabe wereldoorlog omdat de multinationals al de facto in handen zijn van de oorlogsstoker U.S.
Ik boycot al 10 jaar ALLE petroleumbedrijven omdat ik niet inzie hoe er daar ethisch, ecologisch en sociaal verantwoorde bedrijven kunnen tussenzitten. Hun principe is overduidelijk: de ander zijn dood is hun brood.

Het kan anders, en het moet anders. Met een auto op perslucht kan je bijna tweehonderd kilometer rijden, hij kost minder dan een wagen met verbrandingsmotor. Op bijna alle vlakken scoort zo'n wagen beter; kostprijs aanschaf, energievoorziening, vervuilende uitstoot, onderhoud,...
Surf eens naar http://www.bellwetherinteractive.com/mdi
Dan kan je zien dat dit nu al realiteit is en niet zomaar loze woorden. Ofte rijden op lucht is geen luchtkasteel.