arch/ive/ief (2000 - 2005)

Amerikaanse leger kondigde transport al op 2 januari aan
by christophe c. Tuesday January 14, 2003 at 04:22 PM

Al op 2 januari maakte het Amerikaans leger de beslissing om 800 soldaten vanuit duitsland naar de Golf te sturen via een persbericht wereldkundig. Flahaut beweerde dit weekend dat de Belgische regering pas op woensdag, 8 januari op de hoogte werd gebracht. Amerikaanse arrogantie of Belgische leugens?

Met een kort persbericht maakte het US Army's V Corps, het hoofdkwartier van de Amerikaanse troepen die in Europa gelegerd zijn, al op 2 januari bekend dat 800 soldaten vanuit Duitsland naar de Golf zouden gestuurd worden om daar het hoofdkwartier van generaal Tommy Franks te versterken.

Dit weekend beweerde Flahaut dat de Belgische regering pas op 8 januari verwittigd werd van de komst van de Amerikaanse militairen. Is het Amerikaanse leger zo arrogant dat het zo'n omvangrijke operatie eerst aan de pers bekend maakt en pas een week later aan de bevoegde minister van het ladn waar de operatie plaatsvindt? Of waren Flahaut en de Belgische regering al veel eerder op de hoogte en hebben zij al die tijd een groot pacifistisch circusnummer opgevoerd?

Het lijkt alvast weinig waarschijnlijk dat de militaire veiligheid niet op de hoogte is als 40 Amerikaanse soldaten een stuk van een hotel afhuren. In het nadeel van de regering pleit ook het feit dat het onwaarschijnlijk is dat de VS hun vraag om bescherming van de soldaten zo laat hebben gesteld.

Het is in ieder geval opvallend dat er zo'n windstilte heerst over deze zaak. Geen enkele krant maakt hiervan een nieuwsitem. De zaak is nochtans minstens even 'explosief' als de Nepal-rel.

Spoedactie woensdagmiddag tegen MOORDBOOT
by fpeers Tuesday January 14, 2003 at 04:42 PM

Spoedactie woensdagm...
50_global_branding.jpg, image/jpeg, 500x350

Hallo

morgen vertrekt de Amerikaanse MOORDBOOT uit Antwerpen:

De Algon van het Military Sealift Command vertrekt morgen volgestouwen met Amerikaans oorlogsmateriaal aan kaai 1241 in het Vrasenedok, en zet richting Koeweit. Vandaag zijn er 800 Amerikaanse genie-soldaten in de weer om het schip te laden. De paarsgroene regering laat toe dat de oorlog begint in de Haven van Antwerpen, ondanks alle beloften van regeringspartijen SP.a en Agalev "tegen de oorlog". Integendeel, de regering zet het Belgisch Leger in om "veilige doorgang" te verlenen aan het transport van deze massavernietigingswapens die tegen het Iraakse volk zullen gebruikt worden.

Daarom willen wij actie voeren tegen het vertrek van de Moordboot: laat hem niet vertrekken.

Actie woensdagnamiddag 15 januari

Afspraak Antwerpen: om 13u45 aan het Astrid Plaza Hotel, op het Astridplein voor het Centraal Station in Antwerpen. Voor wie met de trein komt: uitstappen in Antwerpen Centraal, uitgang Astridplein, Astridplein rechtdoor oversteken: daar is de ingang van het hotel. Van daar vertreken we met de tram naar Kallo (zie reisbeschrjiving)

Afspraak Kallo: om 15u op de markt

voor StopUSA, Zohra Othman, 0479.81.61.09

ENKELE IDEEEN EN TIPS VOOR SLOGANS

oorlog aan de oorlog, troepen uit de dok
wapen-inspecteurs - aan de haven nu
investeer in veiligheid – niet in oorlog
one, two, three four: we don't want your bloody war - five, six, seven, eight: yankees out of Belgium state
yankee go home, take your US-troops along
België uit de Navo, de Navo uit België
US imperialist - number one terrorist
hell no, don't go, don't kill for Texaco
geen oorlog om olie, troepen uit de golf
pas d'argent pour la guerre, mais pour combattre la misère
hey USA, how many kids have you killed today
Reisroute om in Kallo te geraken

foto van het bewuste militair materieel
by christophe Tuesday January 14, 2003 at 04:44 PM

foto van het bewuste...
bulldozers.jpg, image/jpeg, 300x304

Het Amerikaans leger is niet te beroerd om op hun eigen site te pronken met foto's van het militair materieel dat nog deze week via de Antwerpse haven naar de Golfregio zal vertrekken.