arch/ive/ief (2000 - 2005)

Noem Bush gerust een moordenaar. Hij is het.
by jpe Monday January 13, 2003 at 09:42 PM

In veel landen mag je een 'bevriend staatshoofd' niet zomaar de eerste de beste verwijten naar het hoofd slingeren. Zie de problemen die een Belgische vrouw onlangs ondervond toen ze in Nederland, Bush met Hitler vergeleek. Toch mag u Bush nog vooraleer de overval op Irak begint, in alle gemoedsrust een moordenaar noemen.

De reden ? Wel er zijn er minstens twee.

1) Er is het feit dat de V.S.- en de Britse overheid al jaren bombardementraids op Irak laten uitvoeren zonder dat dat land hen ooit de oorlog zou verklaard hebben. Bij die bombardementen is al een onbekend aantal doden (militairen én burgers) gevallen.

2) Maar ook in eigen land blijft Bush mensen vermoorden. Dat bleek dit weekend weer toen de gouverneur van Illinois in zijn staat alle doodstraffen omzette in levenslang, onder andere omdat er teveel vergissingen gemaakt worden door de rechtbanken. Dat er dus teveel onschuldigen vermoord worden. De 'bijna-verkozen-president' Bush daarentegen wil doorgaan met het executeren van terdoodveroordeelden. En hij weet van aanpakken. "Tijdens de zes jaar dat Bush gouverneur was van Texas, werden 150 mensen geëxecuteerd" meldde De Standaard van 13/01. Amnesty International wees er op dat het aantal executies in de V.S. "in dezelfde orde van grootte ligt als in China, Saudi- Arabië en Iran".

Als u dus nog eens zin hebt om Bush een moordenaar te noemen, doe dat gerust. De man is het. Weet ook dat vele mensen er net zo over denken. De duizenden Marokkanen bv. die dit weekend in Rabbat betoogden met slogans zoals "Bush moordenaar en Blais is zijn poedel".