arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verpleegkundigen roepen op: "Witte Woede tegen de Oorlog!"
by Jef Heyvaerts Sunday January 12, 2003 at 07:00 PM
heyjef@pi.be 0486/967447

Verpleegkundigen roepen op tot deelname aan de anti-oorlogsbetoging STOP.USA - J19, 14u. - Bruxxel-Nrd, WTC. "Make Health, No War!"

>>> Omdat de oorlog ook úw gezondheid schaadt! – "MAKE HEALTH, NO WAR!" <<<
"Onlangs nog stonden vele eerstelijnsgezondheidswerkers op straat tegen de ontmanteling van de sociale zekerheid. Denk maar aan de hervormingen (voor de kinesisten bvb), de privatiseringen in de sector, de sluitingen van ziekenhuizen, de zoveelste verhoging van remgelden, enz… . Door de besparingen in de gezondheidszorg, gedicteerd door Europa, heeft 1 op 3 Belgen (Belgische Gezondheidszorgenquête) het moeilijk om zijn factuur van de medische verzorging te betalen. Het aandeel dat de patiënt moet betalen blijft toenemen. In naam van het Europa van het kapitaal wordt uw gezondheidszorg afgebroken en worden de arbeidsomstandigheden van de gezondheidswerkers steeds moeilijker."
Meer geld voor oorlog betekent nog meer besparingen in de gezondheidszorg!
>>> Wij roepen alle gezondheidswerkers binnen de ziekenhuizen, de opvoedingsinstellingen en de rusthuizen, de studenten verpleegkunde en geneeskunde op om deel te nemen aan de nationale STOP.USA-betoging op 19 januari, 14u., Brussel-Noord – WTC. Meer info op http://www.stopusa.be , http://www.medical-team.be , http://archive.indymedia.be <<<
>>> De "Witte Woede tegen de oorlog" stapt op achter het spandoek: "MAKE HEALTH, NO WAR!" <<< Kom in je werkkostuum, je labo- of doktersjas, breng brancard en rolstoel mee! Oude infuuszakken met "bloed", krukken, grote spuiten. Spandoeken met: "Stop de privatiseringen – Geen winst op de kap van bejaarden en gehandicapten!" en "Stop de oorlog! – Meer geld naar gezondheidszorg!" en natuurlijk: "Make Health, No War!".
Vredevolle groeten,
Johan Jeuris: Verpleegkundige, Emmaüs-groep – Voormalig voorzitter LBC-Gewestelijke Belangengroep Gezondheidsdiensten Antwerpen. Sus Maes: LBC-Delegee Non-Profit, kinesist. Eddy Breugelmans: ACOD-Delegee Non-Profit, hoofdverpleegkundige spoedgevallen, St.-Elisabethziekenhuis, Antwerpen. Peter Degand: Psychiatrisch verpleegkundige H. Hartziekenhuis, Ieper – Mede-organisator Vredesloop te Ieper. Jef Heyvaerts : LBC-Delegee Non-Profit, verpleegkundige, fusieziekenhuis St.-Vincentius, Antwerpen. Roeland Heyvaerts : Student verpleegkunde, Karel De Grote – Hogeschool, Antwerpen.

Anti-militarisme Ja - gekanaliseer hooliganisme Neen
by P.I. Hublou Sunday January 12, 2003 at 08:48 PM
nur@pandora.be

Goed initiatief. Vanuit het arbeidsveld tegen de oorlog op straat komen.

Herschikkingen mogen soms nodig zijn, zoals het nu gebeurt hoeft het niet. Dat is zo voor de gezondheidszorg en voor andere sectoren.

Aanwezig zijn als beroepsgroep op een betoging plaats de anti-militaristische strijd in een perspectief. En vise versa.

"Blok-lopen" is een optie. Wie z'n beroepsuniform aan heeft kan eigenlijk net zo goed gaan verbroederen/verzusteren met anderen op de betoging zonder zich binnen het eigen blok op te houden.

Voor mij hoeft het niet tot (alweer)een carnavaleske-stoet te verworden: zelfrespect en de ernst van de zaak laten dat niet toe. Betogers zijn geen gekanaliseerde hooligans.

Ibrahim Hublou
(niet praktiserende vroedvrouw)