arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wie is het monster van de Bruul ?
by Mediacircus in Rzoezie Sunday January 12, 2003 at 06:23 PM

We zijn jongeren van Mechelen en hebben drie halve dagen gewerkt aan een filmpje over het monster van de Bruul. We vroegen ons af hoe het komt dat er na zonsondergang niemand meer te zien is in de drukste winkelstraat,de Bruul. We hebben ondervonden dat wat we dachten waar is…

QuickTime movie at 3.5 mebibytes

Hebben aan deze reportage deelgenomen :Taufik,Karim,Mohamed El Boudati,Farida,Sarah,Wassima,Souad,Kaoutar.
Met assistentie van :Han,Raf,Christoph,Danny,Guido.

nog een dimensie
by jan Sunday January 12, 2003 at 07:02 PM

Knappe reportage, ze geeft een juist beeld weer van wat Mechelaars over de Bruul denken. Als inwoner van Mechelen wil ik volgende commentaar nog kwijt:

Het probleem van de Bruul is ook dat het enkel en alleen een winkelstraat is, waardoor er na sluitingsuur vrijwel geen activiteit is. Er zijn geen cafés of restaurants in de Bruul. Er is geen ontspanningsgelegenheid in de Bruul. In veel winkelstraten in vele Vlaamse steden is dit zo en dat heeft veel te maken met een bepaalde stadsplanning: uitgaansmogelijkheden worden geconcentreerd in bepaalde buurten, waar de kans op geluids en andere mogelijke overlast minder is. In Mechelen is de uitgaansbuurt geconcentreerd in de stationsbuurt, ongeveer een kilometertje van de Bruul en de Grote Markt verwijderd. De uitgaansmogelijkheden daar zijn ook vrij beperkt en meer dan eens het doelwit van portiersoorlogen. In enkele cafés worden jongeren de toegang geweigerd omwille van huidskleur, kledij, schoenen, of welke reden men ook vindt. Er moet eens dringend nagedacht worden over hoe men een straat als de Bruul en de aangrenzende pleinen kan opwaarderen tot het bruisende hart van de stad voor iedereen (en niet enkel met grote festivals die in de zomerperiode worden georganiseerd). Alle Mechelaars zouden zich eens moeten bezinnen over het 'monster van den Bruul'.