arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vredesinspecteurs op weg naar Beveren: maandag 13 januari '03 om 17 uur, Beveren
by STOPUSA, posted by han Sunday January 12, 2003 at 11:57 AM
info@stopusa.be

Op maandag 13 januari '03 om 17 uur zullen de vredesinspecteurs die in april 2002 Irak bezochten een aangekondigd bezoek brengen aan het Hotel Beveren, Gentse steenweg 280 in Beveren-Waas.

Vredesinspecteurs op weg naar Beveren

Op maandag 13 januari '03 om 17 uur zullen de vredesinspecteurs die in april 2002 Irak bezochten een aangekondigd bezoek brengen aan het Hotel Beveren, Gentse steenweg 280 in Beveren-Waas.
Volgens welingelichte bronnen verblijven daar nu al 40 en weldra 800 Amerikaanse militairen die plannen smeden voor een invasie en een bezetting van een soevereine staat in het Midden-Oosten. Zij zouden banden hebben met de internationale terreurorganisatie NAVO en gestuurd worden vanuit de olie- en wapenlobby Bush-Pentagon.
Naar verluid zouden zij moeten instaan voor de ontvangst en verzending van een clandestien transport van 500 militaire trucks in de Antwerpse havens, die in de volgende dagen per trein vanuit Vilseck (Duitsland) zullen toekomen.
De Belgische regering is achtereenvolgens "niet op de hoogte", pleit vervolgens "normale NATO-verplichtingen" en zal tenslotte het Belgisch leger inzetten om veilige doorgang te verlenen aan de massa-vernietigingswapens.

De vredesinspecteurs roepen iedereen op om aanwezig te zijn op maandag 13 januari om 17 uur voor het Hotel Beveren om de inspectie kracht bij te zetten. Zij roepen ook iedereen op om in Brussel te betogen tegen de oorlog, de wapentransporten en de medeplichtigheid van de Belgische regering. Zondag 19 januari om 14 uur aan het Noordstation (georganiseerd door de Coördinatie STOP USA).

STOP United States of Aggression, http://www.stopusa.be, info@stopusa.be
SOS-Irak, http://www.irak.be, info@sosirak.be
Vredesinspecteurs : Michel Collon, Dirk Adriaensens, Luk Brusselaers

Medeplichtig?
by Ben Sunday January 12, 2003 at 12:33 PM

Medeplichtigheid van de Belgische regering lijkt mij nogal sterk uitgedrukt. In het ergste geval zou ik spreken van een soort 'schuldig verzuim'. Maar de kwestie verdient inderdaad alle aandacht. Want de lijn tussen 'bevrijder' en 'bezetter' is vaak erg dun. En van het ene komt het andere...

Transport blokkeren
by Janjo Sunday January 12, 2003 at 01:39 PM

Ik kom zeker naar die actie, maar we moeten ook het treintransport proberen te blokkeren, zoals men dat in Duitsland doet tegen CASTOR.
Dat militair materiaal mag de haven van ANtwerpen niet verlaten!
Laten we de treinen ...de haven blokkeren!!

medeplichtig !!!
by elise Sunday January 12, 2003 at 05:01 PM

wordt er morgen in groep vertrokken vanuit antwerpen ? waar wanneer ?

Blokkeren.
by Jef Heyvaerts Sunday January 12, 2003 at 06:43 PM
heyjef@pi.be

Dat de transporten van Amerikaans oorlogsmaterieel tegen de borst stoot van de bevolking, wil ik bevestigen door te zeggen dat de werkmensen in mijn omgeving (dienst geriatrie, Antwerps ziekenhuis) spontaan over die dingen beginnen. En ik moet daar geeneens moeite voor doen. De gewone werkmens zal achter een actie staan zoals hier reeds geopperd werd: de trein(en) met oorlogsmaterieel actief blokkeren. Doen dus. De actie aan Hotel Beveren steun ik tenvolle, maar ik kan niet aanwezig zijn,... 'k heb de "late". Zal het nieuws wel volgen vanop één of andere patiëntenkamer.

Groet,
Jef Heyvaerts, LBC-Delegee Non-Profit.

rond 17u is daar veel file
by Corneel Sunday January 12, 2003 at 09:45 PM

Misschien best op tijd vertrekken, want rond 17u is daar wel wat file richting Sint-Niklaas/Gent, maar ook in de andere richting (Antwerpen).

Veel succes!

Misschien kom ik ook wel. (Als ik mag van mijn vrouw of als ik ze meekrijg.)