arch/ive/ief (2000 - 2005)

40 Amerikaanse soldaten in Beveren verzekeren militair transport door haven van
by david pestieau Saturday January 11, 2003 at 03:52 PM

40 Amerikaanse soldaten logeren op het ogenblik in hotel Beveren in de buurt van het militair centrum Westakkers in de streek van Sint Niklaas (provincie Antwerpen). De militairen houden zich bezig met de voorbereiding van een militair convooi afkomstig uit Duitsland, dat door de haven van Antwerpen moet passeren.

De Amerikaanse soldaten houden zich bezig met de voorbereiding van een militair convooi afkomst uit Duitsland, dat door de haven van Antwerpen moet passeren : het gaat om meer dan 250 wagons vol tanks en ander materieel bestemd voor de Golf.

Het verschepen van het materieel in de haven van Antwerpen moet normaal plaatsvinden in Kallo, op de linkeroever van de Schelde. Burgemeester Willockx (SP) van Sint Niklaas weigerde de lokale politie opdracht te geven de 40 VS-militairen te beschermen, omdat dit volgens hem niet tot zijn bevoegdheid hoort.

Het ministerie van Defensie van minister Flahaut (PS) bevestigde dat de Verenigde Staten niet verplicht zijn dit soort transporten aan de Belgische autoriteiten te melden, dit krachtens een akkoord dat kort na de Tweede Wereldoorlog werd ondertekend.. Wat nog maar eens bewijst dat Belgiƫ in Navo-verband compleet afhankelijk is van de VS. En dat geen enkele partij van paarsgroen die afhankelijkheid ter discussie durft stellen.

Flahaut had woensdag nog staalhard ontkend dat er sprake was van buitengewone transporten van Amerikaans legermaterieel. Drie dagen later wijst alles op het tegendeel. Alle regringen van Europa steunen op de een of andere manier de oorlogsinspanning van de VS. Een reden te meer om zondag 19 januari in Brussel te betogen tegen de oorlog tegen Irak.

Respectloos
by Ben Saturday January 11, 2003 at 04:15 PM

Het getuigt van compleet gebrek aan respect voor de soevereiniteit van de Europese landen om er zomaar op bruine laarzen doorheen te lopen, zogezegd omdat daar ooit lang geleden vlak na een oude oorlog (in totaal verschillende omstandigheden) even de toestemminn voor was gegeven.
Hoedanook dit soort gedrag toont opnieuw waar het dat bazige vechtersland om te doen is: met de buit van vroegere oorlogen er nieuwe beginnen om dan weer ergens anders dezelfde faciliteiten te kunnen bemachtigen.
En waarvoor zijn die faciliteiten nodig? Om ongehinderd overal te kunnen rondkijken en verder te infiltreren.
Een legerbasis waar je vrij in en uit kunt lopen geeft de beste camouflage voor allerhande 'opdrachten' die van ver of nabij niets te doen hebben met wat ze lijken en met wat men pretendeert.
Zo lopen er heel wat 'adviseurs' of 'consultants' in militair pak binnen en in burgerpak buiten: Industriƫle en andere spionage op onze kosten, en gericht tegen onze eigen instellingen en bedrijven...
Misschien moet de staatveiligheid de streek rond St. Niklaas maar eens in het oog houden, vooral de Amerikanen en hun Anglofone handlangers die er ronddwalen.

Sint-Niklaas 'Aantwaarps'?
by Els Sunday January 12, 2003 at 01:57 AM

Sorry, geen inhoudelijk reactie, maar als Oost-Vlaamse Waaslander zie ik toch niet graag staan dat Sint-Niklaas in de provincie Antwerpen wordt gesitueerd.
Uiteraard zie ik er nog veel minder graag Amerikaanse soldaten passeren 'op doortocht naar Irak'!!!
Kan er niet snel een 'soldier-spotting' worden georganiseerd? ...

sorry voor de vergissing
by david pestieau Sunday January 12, 2003 at 03:05 PM

sorry voor de vergissing tussen Antwerpen en Oost-Vlanderen maar de grenzen van provincies en regios is niet belangrijk als wij wechten samen tegen oorlog van VS en zijn medeplichtegen

en sorry voor mijn slechte nederlands