arch/ive/ief (2000 - 2005)

10 januari is de tweede deadline voor Arabieren/moslims in de VS.
by Guido Friday January 10, 2003 at 09:32 AM
pannekoekrobert@hotmail.com

Onderstaande is een vertaling van de feature die nu op indymedia.org staat. Over de deadline voor bruine mannen ouder dan 16 in de VS om zich te gaan melden bij de INS, immigratiedienst van de VS.

10 januari is de tweede deadline opgesteld door de Immigration and Naturalizaton Service (INS) voor het nemen van vingerafdrukken, ondervragen en 'de speciale registratie' van immigranten uit Afghanistan, Algerije, Bahrain, Eritrea, Libanon, Marocco, Noord-Korea, Oman, Qatar, Somalië, Tunesië, Verenigde Arabaische Emriraten en Yemen.

Advocate van burgerrechtenorganisaties beweren dat de nieuwe nationale veiligheidsmaatregelen niets te maken hebben met het voorkomen van terrorisme. In de plaats daarvan zorgen de nieuwe maatregelen ervoordat immigranten gedemoniseerd worden- in het bijzonder deze van Arabische landen en landen in Zuid-Azië. Dit creëert een situatie waardoor nog meer repressie en toekomstige massa-arrestaties gerechtvaardigd worden.

Lees: volledige feature | December 19, 2002 feature

Meer informatie is te vinden bij National Lawyers Guild (NLG) 'Know Your Rights' pamphlet, available in English, Spanish, Farsi, Arabic, Punjabi, and Portuguese, and the American Immigration Lawyers Association (AILA) Question & Answer sheet.

[ Los Angeles IMC | San Francisco Bay Area IMC | San Diego IMC ]