arch/ive/ief (2000 - 2005)

NGO Handicap International op explosieve grond...
by Pablo Che Thursday January 09, 2003 at 12:10 PM

De NGO Handicap International beweert al jarenlang politiek neutraal en onafhankelijk de strijd aan te binden tegen het gebruik van anti-persoonsmijnen. De praktijk wijst iets anders uit...

Als je Prinses Mathilde als 'meter' van je organisatie neemt, ben je niet echt meer neutraal natuurlijk, maar nu loopt het echt de spuigaten uit. De organisatie kiest steeds meer partij in grote conflicten op onze aardbol. Zo benadrukt men het gebruik van anti-persoonsmijnen door strijdende partijen nogal subjectief. Van de mijnen die in Afghanistan rond Kandahar werden geplaatst met geldelijke steun én wapenleveringen vanuit Iran en Amerika spreekt men niet. Wél benadrukt men het plaatsen van anti-persoonsmijnen door de Taliban, met steun uit Pakistan. Nogal eenzijdig.
Erg ook dat de organisatie zich nog steeds verbind met het creatief woordproject van de gemeente Sint-Katelijne-Waver (lees CD&V-Sint-Katelijne-Waver). Dit project is intussen zéér omstreden geworden en kwam vooral door negativiteit in de aandacht. Opvallend ook dat de progressieve, linkse coördinator - die Handicap International aanbracht als sponsor - werd opzij geschoven en dat het project nu volledig in handen is van CD&V-ers en al volop werkt aan de verkiezingspropaganda naar 18/5 toe. Tja, de strijd tegen anti-persoonsmijnen ís natuurlijk een politieke strijd ook, maar of dat het de taak is van deze - zogezegd - neutrale NGO is een andere vraag.

PIJNLIJK...
by bartje Thursday January 09, 2003 at 02:39 PM

Zeer pijnlijk, maar het doet toch nog steeds niet af, vind ik, aan het goede werk dat zij al hebben gedaan.
En de VS hebben al een veeg uit de pan gekregen uit het verleden, het is dus niet zo dat men zedig zwijgt over hun rol in het gebruik en de verspreiding van anti-persoonsmijnen... Het mag natuurlijk nog altijd eens herhaald worden, natuurlijk. Allemaal schrijven!
mvg

Ja maar...
by Kenneth RUMES Friday January 17, 2003 at 12:12 PM
kennethrumes@hotmail.com

Ja Pablo, je hebt misschien wel deels gelijk. Ik betreur ook dat Handicap zich nog ophoudt met dit project. De ervaring die ik met deze mensen heb, zijn ronduit schandalig te noemen voor de hele artistieke wereld. Maar anderzijds wil ik ook nuanceren wat je vertelt over het creatief woordproject. Ik ben er niet zo zeker van dat Handicap zich bewust is van wat er zich allemaal achter de schermen van het woordproject heeft afgespeeld. Jij denkt het duidelijk allemaal te weten. Wist je dan niet dat alle betrokkenen ONTKENNEN dat het een CD&V-project is? Bovendien is Handicap nooit als sponsor aangebracht door mij, wel als partner. Dat wil zeggen dat er zowel inhoudelijk als vormelijk verregaande samenwerkingsverbanden op het programma stonden. Afwachten wat daar praktisch van komt... Bovendien wil ik je er ook op wijzen dat vormelijk de hele situatie van dit woordproject zichzelf belachelijk maakt. Het logo van de ontwerper (een bom!) Terror and Entertainment staat broederlijk naast Handicap International. Dus, maak je er niet te druk om. Ik begrijp je boosheid, maar de toekomst zal uitwijzen hoe dit afloopt. En voor het overige: nuanceren af en toe!!!

Journalist?????
by Pablo Picasso Wednesday January 22, 2003 at 11:12 AM

Pablo Ché = Kenneth Rumes, een omhooggevallen narcist die zichzelf tot Indymedia-journalist gebombardeerd heeft, een NGO onder een schuilnaam (Pablo Ché) zwart maakt en dan als Kenneth Rumes (zijn eigenlijke naam) aan diezelfde NGO gaat vragen om op dit artikel te reageren!
Zielig!

De mening van de psychiater
by Uw psychiater Wednesday January 22, 2003 at 01:55 PM

Een duidelijk geval van Multiple Personality Disorder, me dunkt. Of is het toch schizofrenie?
Boeiend geval. Wordt onderzocht.