arch/ive/ief (2000 - 2005)

Welkom in bananenrepubliek Belgique
by jpe Wednesday January 08, 2003 at 11:31 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Het leger mag voortaan 'de straat' op. Een paar opmerkingskes. Zolang dat nog mag.

De modelstaat die Verhofstadt ons beloofde is een bananenrepubliek aan het worden. Zo zou je enkele kritische geluiden kunnen samenvatten die er toch links en rechts (gisteren in Ter Zake, met een licht kritische reportage van Dirk Barrez en vandaag in De Morgen) al te horen waren op het besluit om het leger mee te laten optreden met de politie.

Ik weet niet of de lezers hier het al vaak meegemaakt hebben hoe dit in Frankrijk werkt, maar geruststellend is het zeker niet. Je verwacht je elk ogenblik aan een aanslag als je het leger met de FALs ziet patrouilleren.

Enfin: hoe komt het dat daarover op Indymedia geen kritische berichten verschijnen, dat daar geen protest tegen op gang komt ? In mijne jonge tijd - zei opa - protesteerden we tegen een beroepsleger omdat dat een gevaar voor de democratie vormde. Nu hebben we zowel een beroepsleger als een eengemaakte rijkswacht (want de RW-top maakt binnen de eengemaakte politie de dienst uit)als straks het leger in onze straten.

Allé mensen, dit kan zo toch niet doorgaan. En dat met LIBERALEN in de regering, de kampioenen van de VRIJHEID !

Absurd
by Yo Thursday January 09, 2003 at 02:11 AM

Vooralsnog is er geen protest, omdat mensen dit gewoonweg niet bevatten. Ik moet trouwens eerlijk toegeven dat ook ik nog altijd mijn twijfels heb of dit wel echt is. België staat in het buitenland toch bekend om zijn absurde humor en het surrealistische klimaat dat hier heerst.
En stel dat het wel zo is en dat we binnenkort soldaten met mitrailletten in het straatbeeld zien verschijnen ...
neen, dit kan niet. Haha, het olijke duo Ducquene en Flahaut hebben ons flink bij de neus. Lacheuuuu !

Militarisering van samenleving
by Mara Thursday January 09, 2003 at 12:05 PM

Ik kon het amper geloven toen ik het nieuws hoorde. Het leger is alvast blij dat ze kunnen `oefenen `met gewone burgers. En voor de gewone burgers is dit een gelegenheid om alvast te wennen aan al dat kaki.

Het is misschien wat overdreven, maar ik zie heel wat zaken in onze cultuur die wijzen op de militarisering van de samenleving. De geesten van de mensen worden blijkbaar klaargestoomd..

Je moet maar eens de modeboekjes van vorige herfst er op naslaan en je staat er van versteld hoe landsverdediging de modemakers heeft geïnspireerd! En denk maar aan dat speelgoed wat ze tegenwoordig verkopen...herinneren jullie deze post nog (zie link)?

Opmerkingetje
by KarelM Thursday January 09, 2003 at 05:10 PM

De Fal wordt al zo'n 20 jaar niet meer gebruikt door het Belgisch leger maar is vervangen door de FNC. Kleinere kogeltjes trouwens die FNC.... :)

correctie 2
by Correcteur Thursday January 09, 2003 at 05:28 PM

"Ik weet niet of de lezers hier het al vaak meegemaakt hebben hoe dit in Frankrijk werkt, maar geruststellend is het zeker niet. Je verwacht je elk ogenblik aan een aanslag als je het leger met de FALs ziet patrouilleren."

IN FRANKRIJK>>>FALs

tsja
by tim Thursday January 09, 2003 at 11:17 PM

na belgie politiestaat, nu operatie belukos in belgie, hier komen bullen van

lekkere chiquita's
by Maarten Van Hove Friday January 10, 2003 at 07:08 PM
Maarten.Van.Hove@pandora.be

België IS een bananenrepubliek, en de grootste aap is Flahaut, met Verwilghen die snel volgt. Eindelijk computers voor justitie? Nee - nu mogen we van Verwilghen in de plaats enkele miljoenen neertellen voor ondervraging via videoconferentie. Prioriteiten...

Maar ik eet mijn linkerhandschoen op als ze dit erdoor krijgen hoor. Een Vlaming slikt veel, maar een soldaat die hem een verkeersticket geeft? I don't think so.

Wat belangrijker is, is de complete geldverspilling die sluipender te werk gaat. Wist je dat de nieuwe website van België 55.6 miljoen euro gaat kosten?