arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nieuwe Unitaristische Partij
by Bob Vangeel (BUB) Wednesday January 08, 2003 at 07:25 PM
bubnew@hotmail.com http://bub.be.tf

De Belgische Unie - Union Belge (BUB) werd op 5 juni te Brussel opgericht als werkgroep die streed tegen het vlaams-nationalisme. Ondertussen is de BUB uitgegroeid tot een echte partij die de Belgische eenheid voorstaat. BUB verdedigt de Belgische eenheid niet vanuit een Belgisch-Nationalistisch standpunt, maar vanuit een anti-fascistisch, anti-racistisch en sociaal standpunt.

Nieuwe Unitaristische Partij

De Belgische Unie - Union Belge (BUB) werd op 5 juni te Brussel opgericht als werkgroep die streed tegen het vlaams-nationalisme. Ondertussen is de BUB uitgegroeid tot een echte partij die de Belgische eenheid voorstaat.
BUB verdedigt de Belgische eenheid niet vanuit een Belgisch-Nationalistisch standpunt, maar vanuit een anti-fascistisch, anti-racistisch en sociaal standpunt. Wij vinden namelijk dat geen enkele Belg mag gediscrimineerd worden op basis van godsdient, afkomst, politieke overtuiging of... taal. Het gebeurt te dikwijls dat de partijen die de Vlaamse onafhankelijkheid willen, de 'Walen' afschilderen als 'parasieten', 'luie mensen' en 'profiteurs'; zoals bijvoorbeeld de N-VA dat deed door speelgoedautootjes uit te delen aan kinderen met de boodschap "elk Vlaams gezin zal één nieuwe auto om de drie jaar kunnen kopen als Vlaanderen zich afscheidt."

Is dit wat we willen? Een egocentrische Vlaamse staat die gebouwd is op egoïsme, machtshonger en hebzucht? Een staat zonder Walen, omdat deze mensen tegenwoordig iets minder welvarend zijn als de Vlamingen? De BUB vindt het beangstigend dat vrijwel elke grote Vlaamse partij tegenwoordig partij kiest voor het Vlaams-nationalisme en blijkbaar het eerste punt van het Vlaams Blok-programma (Vlaanderen onafhankelijk) wil bewerkstelligen. Wat is trouwens het verschil tussen "Staat zonder vreemdelingen of Walen" (Blok) en "Staat zonder Walen" ?
Dank zij de sociale zekerheid is België met 6% armen, het kleinste armenland in Europa, met de splitsing zal dit veranderen. En meer specifiek voor Wallonië: volgens een studie van het centrum voor sociaal beleid aan de universiteit van Antwerpen(UFSIA)zou een gevolg van de splitsing van de sociale zekerheid zijn dat de armoede in Wallonië zou verdubbelen van 8 naar 17% en zo viermaal zo hoog zou zijn dan in Vlaanderen, inkomenskloof zou 20% bedragen.(regionale analyse van de s.z., 1985-1989, Michel Dethee studiedag sociale zekerheid en federalisme, Antwerpen , 5 april 1990).

De overgrote meerderheid van de Belgen kan en wil nog vreedzaam samenleven met zijn/haar anderstalige landgenoten, maar toch is er geen enkele partij die de Belgische eenheid kan of wil verdedigen! Daarom zal de BUB als Belgische partij in héél België opkomen. In ons programma staan naast de Belgische Unitaire staat (met taalgemeenschappen voor taal, cultuur, onderwijs en media) ook het basisinkomen en individuele tweetaligheid.

Bob Vangeel,
Hoofd Dienst Media en Communicatie

Belgische Unie - Union Belge
http://bub.be.tf

Eindelijk
by Dieter Wednesday January 08, 2003 at 07:31 PM

Eindelijk een Belgische eenheidspartij die niet voor links of rechts kiest, maar eenvoudigweg voor België!
Eindelijk een partij die nog voor het behoud van België is!
Eindelijk wordt het egocentrische Vlaams-nationalisme bestreden!
Want inderdaad, de dag dat het mensonterende nationalisme zegeviert over het gezond verstand, en België uiteenvalt, zal een zwarte dag zijn voor de wereld!

Mijn stem hebben jullie!

lol
by MasImaS Wednesday January 08, 2003 at 08:34 PM

2) Gelijkheid en dynamisme op sociaal vlak
Elke inwoner van België/Europa (of hij/zij werkt of niet) heeft recht op hetzelfde basis(vervangings)inkomen, vandaag 500 euro/maand. De totale afschaffing van de belasting op arbeid zal een maximale werkgelegenheidsgraad scheppen en een einde maken aan de delokalisering en de sluiting van bedrijven. Deze belasting wordt verschoven naar de BTW (op de producten dus) die zal verhoogd worden zonder dat de prijzen stijgen, daar de productiekosten drastisch verlagen. Dit basisinkomen zal ook het grootste deel van de transfers tussen noord en zuid wegwerken, alsook het verschil tussen zelfstandigen en werkenden. Bovendien maakt dit het stelsel van de sociale zekerheid veel eenvoudiger.

2. EGALITE ET DYNAMISME AU NIVEAU SOCIAL
- Un revenu de base (de remplacement) pour chaque Belge (500 euros par mois)
- Egalité de traitement entre travailleurs et indépendants
- Suppression du travail au noir en supprimant les cotisations patronales
- Remplacement de l'impôt sur le travail par un impôt sur la consommation

Utopia bestaat!
by Polleke Thursday January 09, 2003 at 11:02 AM

Droom maar zachtjes verder... Maar verschiet niet te hard bij het wakker worden als je ontdekt dat België 'verdampt', 'gebarsten', 'gesepareerd' of 'gesplitst' is.

met het vallen van de blaren...
by simpeltjes Thursday January 09, 2003 at 11:42 AM

Zo om de zoveel tijd verschijnt er wel een clubje dat droomt van 'la belgique de papa'.

Ik heb die 'voorzitter' bezig gezien op zwart-wit en ik moet zeggen dat hij een Donald Duck-versie was van Filip Dewinter.

Overigens, en dat mag ook eens gezegd worden, is het Wallonië dat de splitsing van België heeft veroorzaakt in de jaren '30. Al die kretologie over algemene tweetaligheid is dan verworpen door de Franstaligen.

Als je eens kijkt wat een drama er gemaakt wordt over een paar tienduizend francofonen die in Vlaams-Brabant te lam zijn om Nederlands te leren dan weet je genoeg met wie je te doen hebt. Over de vele tienduizenden Nederlandstaligen in Waals-Brabant en Henegouwen wordt met geen woord gerept.

Maar ach, het is verloren gezegd: als België nog bestaat is het te danken aan het geduld van de Vlamingen.

hidden// Wolf>>>Vlaams Blokkertje
by Guido Thursday January 09, 2003 at 10:36 PM

Leve de Republiek Vlaanderen
by Wolf 8:49pm Thu Jan 9 '03
johandaelman@hotmail.com

>>>wie is wie
... Onze Liedekerkse mandatarissen. Gemeenteraadsleden: Johan Daelman Pamelsestraat
361 1770 Liedekerke Tel/fax 054/32 63 03 e-post: johandaelman@hotmail.com. ...
liedekerke.vlaamsblokhallevilvoorde.org/ Blok%20site/html/wie%20is%20wie.htm - 7k - Cached - Similar pages

Arrondissementeel bestuur
... Actie en propaganda. Johan Daelman. Pamelsestraat 361 1770 Liedekerke
Tel/fax 054/32.63.03 johandaelman@hotmail.com. Vorming. Philip Claeys. ...
http://www.vlaamsblokhallevilvoorde.org/afdelingsbestuur%20en%20mandatarissen/ arrondissementeel_bestuur.htm - 28k