arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mijn brief aan de allochtone jongeren
by Jessie Wednesday January 08, 2003 at 02:56 PM
oxy67@hotmail.com

Mijn wens voor 2003

In 2002 deden zich verscheidene racistische incidenten voor. Volgens mi waren het er teveel. Ik geef toe dat ze me raakten in het diepste van mijn hart.

Dingen zoals:

 *de dood van een 32-jarige kosovaar in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. Hij stierf onder bizarre omstandigheden. De zaak is nog steeds niet opgeklaard.

 *de bejaarde man die een Marokkaans echtpaar doodde in Schaarbeek. Hun 5 kinderen raakten gewond. Dit was een racistische moord.

 *26/11 in Borgerhout schiet een psyciatrische patiënt een jonge islamleraar neer. Iedereen was aangeslagen door deze laffe moord.

 De jogeren kwamen op straat op hun vriend te herdenken. De politie provoceerde en lokte zo rellen uit.

 *29/11 België start de diabolisering. Dyab Abou Jahjah wordt gearresteerd. Het parket moest Dyab vrijlaten omdat ze geen zinnige reden hadden om zijn aanhouding te verlengen.

Maar ook:

 *25/06 minister Vande Lanotte zet 58 gemeenten die geen asielzoekers in hun stad willen huisvesten op een zwarte lijst. De gemeenten worden financieel bestraft.

Ik wou iets schrijven en dit is het, mijn nieuwsjaarsbrief, voor alle jonge allochtonen. Deze brief is een teken van respect voor jullie allen, respect voor jullie strijd tegen het racisme en de discriminatie.

Voor 2003 wens ik jullie nog meer sterkte toe. Het racisme in België wordt steeds erger. Het racistisch geweld wordt ook brutaler.

Vandaag roep ik op tot vrede en samenwerking tussen alle jongeren in België. Belgische, Afrikaanse, Arabische...

voor een multicultureel 2003



Een traan voor 2002
by Wendy D Wednesday January 08, 2003 at 07:57 PM
janieneke@perso.be

Ook ik laat tranen voor 2002 en de racistische zaken die de voorpagina haalden en die hier vermeld worden. Maar het meest nog huil ik voor de kleine racistische opmerkingen die ik dagelijks hoor in mijn omgeving, in mijn eigen gezin. Opmerkingen die nergens op gebaseerd zijn en die dan nog komen uit de mond van mensen die beter zouden moeten weten, uit de mond van mensen die me nauw aan het hart liggen.
Dus mijn wens voor 2003 is dat mensen eens verder durven (ja, durven, en wie durft is moedig) kijken dan dat velletje dat niet hetzelfde kleur heeft als het onze. Dat mensen hun mening niet baseren op berichten als "Jonge Turk steelt handtas" die dagelijks in de krant verschijnen. Dat ze beseffen dat allochtonen evenveel recht hebben om trots te zijn op hun afkomst, als wij dat we Belg zijn (hoewel ik daar de laatste tijd allesbehalve trots op ben!). Mijn mens voor 2003 is dat niemand zichzelf nog meer waant dan een ander, van welke nationaliteit dan ook.

maar...
by Bart Thursday January 09, 2003 at 10:51 AM
bartholdv@hotmail.com

U vergeet in al uw beperktheden
- de racistisch en crimilele moord op een bejaarde vrouw in Brussel die door marokaanse jongeren van de trappen is geduwd.
- de racistische moord op de "SALE BELGE" Patrick Mombaerts die juist geld was gaan afhalen aan het bancontact automaat,
- de moord zelfstandige in Limburg door ex- oostblokkers,
- de andere moorden die ik hier niet meer kan opnoemen,
- al de diefstallen, car jackings en homejackings die gepleegd worden, en die duidelijk aantonen dat deze criminele Marokenen en andere niet Belgen geen enkel respect hebben voor mensen uit onze samenleving, wat een even belangrijke vorm van racisme is,
enz., enz,..

Als u zichzelf respecteerd moet u wèl breeddenkend zijn, anders geeft u blijk van enorme minachting ( de zoveelste door beperkt denkend Vlaaanderen) voor bovenstaande gebeurtenissen, wat het zoveelste mes in het hart is van vb. moeder en echtgenote Mombaerts.

Denken dat racisme slechts van één kant komt is ouwe kul van de 68-ers, en is dus absoluut niet revolutionair.

Deze soort uiting van protest van antiracisme is dus niet nieuw en enkel "meehuilen met de wolven in het bos", wat spotgemakkelijk is.
De mensen NU die wat breder DURVEN denken zijn de echte revolutionairen!

Maar troost u: Mensen zoals u beletten mij te stemmen op het Vlaams Blok: u doet er mij te veel aan denken hoe de doorsnee Vlaming is, en dat is niet om fier over te zijn.
Bart.

waarom is iedereen zo eenzijdig???
by RBT Thursday January 09, 2003 at 11:32 AM

Wat mij ook opvalt is dat er in je opsomming Jessie, enkel voorbeelden van rascistische incidenten, gepleegd door Belgen voorkomen. Terwijl er ook sprake is van rascistische incidenten vanuit de allochtone bevolking. Ik ga niet zo ver gaan als Bart, en beweren dat deze mensen geen enkel respect hebben voor mensen uit onze samenleving, maar feit is wel dat u alle feiten die door allochtone mensen gepleegd werden, subtiel achterwege hebt weten laten. En deze zijn er zeker wel, kijk maar naar de moord op Patrick Mombaerts. Spijtige zaak dat u deze dan niet wil/durft te vermelden, want ook dit zie ik als een zeker vorm van discriminatie. Als men toch gelijkheid wil voor iedereen, dat moeten ook alle vormen van criminaliteit aangeklaagd worden, of deze nu gepleegd werden door allochtone of door autochtone bevolkingsgroepen, men mag hier GEEN onderscheid in maken! Criminaliteit is criminaliteit, om het even wie de daders zijn, Links of Recht, Groen of Rood, Blank of Zwart. Het begint dringend tijd te worden dat men dit eens onder ogen ziet. Want veel mensen hier nemen het op voor de allochtone bevolking, en een ander deel voor de autochtone bevolking. Maar er zijn er slechts weinigen (gelukkig zijn er toch nog enkele) die het aandurven om alle criminaliteit doorheen de groepen aan te klagen, en niet die van 1 bepaalde groep.

Voor mij persoonlijk is de moord op de jonge islamleraar (zijn naam ontsnapt mij spijtig genoeg even) minstens even erg als de moord op Mombaerts, maar ook niet erger. Deze feiten zijn allebei moord voor mij. Mij kan het niet schelen wie de dader was, en wie het slachtoffer was. Het enige dat mij kan schelen is dat een mens van het leven beroofd werd, en dat is erg! Men heeft iemand z'n leven afgenomen zonder dat men daar het recht toe had. Laat dit misschien eens duidelijk zijn voor veel mensen. Moord is het ergste dat men kan doen en wat iemand kan overkomen, en dit heeft niks met rassen en met groepen en culturen maken. Maar moord moet gestraft worden! Moord zou nooit mogen gebeuren! DAT IS DE KERN VAN DE ZAAK!

Mombaerts
by Guido Thursday January 09, 2003 at 01:10 PM

De dood van Mombaerts was een ongeluk.

Gelieve uw Vlaams Blokkrant uittreksels ergens anders te publiceren.

Vlaams blok?
by RBT Thursday January 09, 2003 at 03:47 PM

Dus beste Guido, omdat ik begin over de MOORD op Mombaerts ben ik een Vlaams Blokker en rascist. Wel integendeel mijn beste, blijkbaar leest u ofwel héél selectief, ofwel hebt u gewoon 1 woordje zien staan in mijn tekst en helemaal niet verder gelezen. Ik heb niks, maar dan ook niks te zien met extreem rechts, noch met het Vlaams blok, noch heb ik er enige sympathie voor.

En het gooien van een ijzeren staaf naar iemand z'n kop kan ik nog altijd niet beschouwen als een ongeval maar als een bewuste poging om iemand te doden, niet meer en niet minder. Maar dat is weer typisch aan Indymedia en het grootste deel van z'n schrijvers. Alles wat belgen doen is het slechtste van het slechtste, maar over de allochtonen mag er geen slecht woord geschreven worden. Hoewel er zowel bij de allochtoonse als bij de autochtoonse bevolking rotte appels zitten. Waarom mag ik dit dan niet aantonen? Enkel de allochtoonse bevolking in een goed daglicht willen stellen, ten nadele van de autochtoonse bevolking is ook rascisme Guido, vergis u niet.

Btw, ik lees de Vlaams Blokkrant niet, laat dit duidelijk zijn!

>>>DOOD<<< Mombaerts.
by Guido Thursday January 09, 2003 at 06:41 PM

Al lopend een ijzeren staaf achter u gooien naar iemand die achter u zit en daarbij juist zijn schedel treffen en doorboren lijkt mij meer een ongeluk dan een poging tot doodslag.

Aan welke kracht moet een ijzeren staaf over de rug gesmeten worden die x-cm lang is en x-gr zwaar is opdat hij over een afstand van x-meter op verticale wijze in de schedel met afmetingen x-y-z terechtkomt?

Iemand neerschieten lijkt mij meer naar moord te neigen dan op een ongeluk.


"Deze feiten zijn allebei moord voor mij."RTB


Voor mij dus niet, een ongeluk is geen moord.


Hoeveel allochtone agenten ken je die minderjarige autochtonen in de rug schieten en nadat ze veroordeeld worden door een rechter in functie mogen blijven?

Hoeveel "psychiatrische gestoorde" allochtonen ken je die autochtonen neerschieten?


>>>http://www.google.com/search?hl=en&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=moord+op+patrick+mombaerts+&lr=lang_nl

>>>DOOD<<< Mombaerts 2
by Guido Thursday January 09, 2003 at 07:02 PM

"Patrick Mombaerts woonde in Heverlee. Hij werkte in Schaarbeek. Op 28
november ging hij in Schaarbeek iets drinken met een werkmakker. Voor
de bar stond een groepje migranten. Ze werden weggejaagd door de baas
en enkele klanten. Wat daarna gebeurde, is nog niet duidelijk.
Mombaerts en zijn vriend verlieten de bar."
http://www.bop.vgc.be/tijdschriften/wablieft/wab257/57bihdod.txt

Hallo???
by Jessie Thursday January 09, 2003 at 07:11 PM
oxy67@hotmail.com

Bart,
M'n brief is gericht aan de allochtone jongeren en ik denk ni da je 1 van die mensen zijdt... Dus waar moeide u mee, ie is niet aan u gericht. OK???
RBT,
Met mijn brief had ik de bedoeling om de allochtonen een hart onder de riem te steken voor het hele jaar. EN ik denk ni dat er veel criminelen zijn - allochtoon of autochtoon - die deze site raadplegen (behalve de rechtsen die ambetant willen komen doen).