arch/ive/ief (2000 - 2005)

19/01: wel degelijk MEGA-betoging tegen de USA
by karima Monday January 06, 2003 at 12:57 PM
anilya50@hotmail.com

Zondag 19 januari 2003 om 14.00u Brussel-Noord, is er een betoging tegen de Verenigde Staten gepland. Deze actie, door meer dan honderd organisaties en bewegingen, belooft een zeer groot protest te worden. Mensen, voor al diegenen die tegen Bush en zijn Imperialisme, zijn aggressieve politiek staan, verwachten we deze dag aan Brussel-noord, om een vreedzame betoging te lopen tegen de Verenigde Staten, en Europa die zo gewillig meedoet. Deze betoging gaat door op zondag 19 januari 2003, om 14uur aan Brussel-noord. Deze datum is de twaalfde "verjaardag" van Golfoorlog 1.

We willen geen Oorlog tegen Irak, want eens Golfoorlog 2 begonnen is, gaat het niet meer stoppen want Meneer Bush heeft namelijk al een 'blacklist' waaronder Syrië, hij heeft deze landen en nog anderen op het oog, omwille van zijn grondrijke olie, om aan te vallen, dus als we hem nu niet kunnen stoppen vrees ik voor het ergste. Wat me nog stoort aan hem, is het feit, dat hij altijd maar benadrukt hoe sterk Amerika wel niet staat tegenover de wereld, en dat zijn leger de beste is. Hij maakt gewoon af wat zijn vader, George Bush, sr, niet heeft kunnen afmaken in Golfoorlog 1, deze planningen bestaan al heel lang, geloof me maar, en de aanvalsdatum staat ook al vast he mensen: 21 februari, der was een lek in de regering van Bush, dus zijn mensen zijn toch niet zo te vertrouwen als hij dacht. Zoals Goedele Liekens eens in Terzake gezegd had, der voeldoen andere leiders aan die criteria die Bush opgeeft, zelfs nog erger, waarom dan juist die landen? Ik moet het niet meer herhalen, iedereen weet het al, kernwapens heeft Irak niet.

Ondertussen krijgt Israël genoeg steun vanuit amerikaanse hoeken, het geld en de middelen, om wapens inclusief kernwapens, te produceren. Maar wie hoor je daarover klagen? Ik zou toch niet te luid roepen, AWAY WITH BUSHn want de risico bestaat erin dat hij misschien ons landje ook gaat bombarderen, WIE NIET VOOR IS IS TEGEN HE. Laat hem dus dat alsjeblief niet herhalen. Voor alle duidelijkheid, de vn-wapeninspecteurs is gewoonweg een afleiding, om burgers te doen geloven dat hij recht staat in zen schoenen, en dat hij zeker niet verkeerd bezig is. Er moet een einde aan komen, aan de gedwongen machtsuitbreiding van de amerikaanse regering. Er moet een einde komen aan al die moorden op onschuldige burgers.

Dus alle lieve mensen die graag een steentje willen bijdragen, die zich machteloos voelen, maar zeker ook hun eigen willen laten horen, en het risico wil nemen dat je op Bush zijn blacklist komt ... (alsof die nog niet lang genoeg is) daag op, zodat onze regering eens goed beseft, dat we NIET achter dit soort politiek staan en dat we een democratische staat zijn, ze MOETEN rekening houden met ons, en dat zullen we hen duidelijk maken. Ze zullen zich wel gedwongen voelen om de oorlog zeker niet goed te keuren. Geloof aub niet wat ze zeggen over Saddam Hoessein, dat die heel gevaarlijk is, of hij niet of wel van de troon moet, is subjectief, ieder zijn mening, persoonlijk vind ik ook dat bijvoorbeeld jaqcues chirac geen goeie president is, maar dat doet niet terzake. De meerderheid van de Iraakse bevolking blijft maar zonder stoppen betogen tegen Amerika en willen sterven voor hun land.. Dat zegt al genoeg denk ik..

kanniekomen
by Peter Morlion Monday January 06, 2003 at 02:59 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Jammer dat het tijdens de examens is. Doe het daar goed mensen!