arch/ive/ief (2000 - 2005)

jaaroverzicht: Brugge 2002 vs Lapperfort
by gilles Friday December 27, 2002 at 10:09 AM

In het jaaroverzicht van de vrt moet Brugge 2002 het afleggen t.o.v. het lappersfort

Burgemeester Moenaert van Brugge zal gisteravond wel vol spanning hebben zitten wachten tot hij iets over 'zijn' Brugge 2002 in het jaaroverzicht van de vrt kan zien, maar het enige wat er de media van Brugge 2002 bijgebleven was was kennelijk het lappersfort !
Brugge 2002 werd helemaam niet vernoemd in het jaaroverzicht terwijl het lappersfort toch een 15 secondjes aandacht kreeg (wat veel te weinig was uiteraard).
Dus wat is ons Bruggelingen bijgebleven van 2002 : het lappersfort én niet onze burgervader en zijn trawanten.
Brugge is veranderd in 2002 zegt men, ja, maar niet door Hugo de Greef en Brugge 2002...

Inderdaad,
by 2stein1 Friday December 27, 2002 at 10:26 AM
zweistein@mail.com

dit moet pijn doen voor de organisatoren van brugge-culturele hoofdstad. In de zevende dag was het trouwens ook van dadde. Qua bewustmaking kan dat echt tellen.
Misschien moet de hele zaak lekker worden warmgehouden tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen, dan kan het misschien tegen Moennaert worden uitgespeeld, want het einddoel blijft uiteindelijk de garantie dat aan dat groen niet wordt geraakt.

niet alleen pijn doen...wat heeft Moenaert en de Greef ons gekost
by pat Friday December 27, 2002 at 11:29 AM

Brugge Culturele hoofdstad van Europa heeft onze stadskas, ongeveer vier miljard belgische franken gekost.
Het zijn verschillende "lappersfortbossen", het zijn verschillende "jeugdcentra", het is een gigantische som die beter kon,moest worden besteed.
Maar het dikke nek gedoe van Moenaert en trawanten, was(is)belangrijker dan de zorg en bekommernis van de Bruggeling.
Ik wens allen die van ver of van dicht "Lappersfortbos" op de kaart hebben gezet een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar.
We nemen onze vakantie en Moenaert ziet ons terug...

De Vrije uit het Brugshe Vrije

pat

HET BEGINT NOG MAAR
by Filip Friday December 27, 2002 at 07:25 PM

Met deze een oproep aan iedereen die het Lappersfortbos heeft helpen op de kaart te brengen, aan iedereen die de strijd nog niet heeft opgegeven en aan iedereen die zich nog bewust maakt over het nut van een duurzame toekomst, ...

Aan de vooravond van Driekoningen 2003 organiseert het Groene Gordel Front een Lappersfort-fakkeltocht. Op zondag 5 januari 2003 wordt er verzameld om 17u. voor het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge voor een fakkeltocht naar de zetel van Electrabel (binnenkort ook Fabricom en omgekeerd) aan de Scheepsdalebrug. (meer info : http://www.ggf.be )We vragen aan Electrabel & Fabricom groen licht voor het integraal behoud van het Lappersfort als stadsbos. Duurzame ontwikkeling is ook voor hen een opdracht die ze bij deze kunnen waarmaken. Zo stellen ze tevens een concreet teken van hoop voor moeder Aarde!

De drie Koningen die de fakkeltocht zullen begeleiden, zullen 3 geschenken bezorgen aan Electrabel : water, aarde (van de zeven biotopen) en een boompje van het Lappersfort.

Het Groene Gordel Front verwacht van de stedelijke overheid nog steeds een constructief signaal. Een signaal over de aan te vatten dialoog omtrent het groene gordel alternatief plan voor een duurzaam Brugge. We hopen nog steeds dat Brugge 2003 wil meedingen naar de titel van "natuurhoofdstad van Europa".

Intussen blijven elke zondag om 10u30 de Lappersfortwandelingen met onze 4 natuurgidsen doorgaan. We verzamelen aan de wilgendreef, kant Vaartdijkstraat

En dit is nog maar het vervolg van het begin

En zo verder
by Agua121 Saturday December 28, 2002 at 05:32 AM

Ik kan in feite mijn geluk niet op in 't besef dat er behoorlijk wat volk warmloopt voor een ecologisch leefbare wereld. Bedankt iedereen, prettige feesten en tot gauw, laat 2003 een "vol" jaar worden!