arch/ive/ief (2000 - 2005)

Commissaris Temse veroordeeld voor racisme
by Cheikh El Arab Tuesday December 24, 2002 at 04:31 PM

Commissaris Temse veroordeeld voor racisme. Temse is dat niet de gemeente van Ahmed Azzuz van het AEL? Maak de allochtoontjes maar verder belachelijk " we'll make the injustice visible". Fuck with us and we will fuck you. Laat dit een les zijn voor iedereen die Azzuz belachelijk tracht te maken via de media. Cheikh El Arab heeft gesproken.

Uit De Standaard 24 december 2002

DENDERMONDE - De strafrechtbank van Dendermonde heeft politiecommissaris Antoine Van Hove uit Temse veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maand met uitstel en een boete van 991,57 euro. Van Hove is schuldig aan racisme en aan het toebrengen van slagen. Gerechtelijk inspecteur Guy Gillis uit Aalst kreeg zes maand met uitstel en 495,79 euro boete.

Ook politie-inspecteur Katty De Bruyn werd door de rechtbank schuldig verklaard. Zij kreeg opschorting van straf.

De drie zijn schuldig aan het toebrengen van slagen aan verschillende personen. De feiten dateren van begin 2000. Van Hove maakte zich in '89 en '99 ook schuldig aan racisme.

racisme

Nadat een anonieme briefschrijver de racistische houding van politiecommissaris Van Hove aankloeg, startte het Comité P een onderzoek in Temse. Verschillende agenten binnen het korps bevestigden tijdens het onderzoek de racistische ingesteldheid van de politiechef. Zo drong de commissaris er bij zijn personeel op aan om migranten hardhandig aan te pakken. Van Hove zou zich niet alleen denigrerend over vreemdelingen uitlaten, maar ook zijn eigen agenten niet sparen en hen uitschelden.

Van Hove moest zich, samen met Guy Gillis, tevens verantwoorden voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen op 14 januari 2001. Van Hove en Gillis pakten toen enkele vermoedelijke inbrekers hardhandig aan.

Katty De Bruyn zou het op 19 maart '99 dan weer aan de stok gehad hebben met een Tunesische familie uit Temse. De agente zou één van de familieleden met een wapen bedreigd hebben.

In beroep

Van Hove tekent beroep aan, meldt zijn advocaat Piet Van Eeckhaut vanmiddag. ,,Van Hove is enkel een autoritair, ouderwets persoon", herhaalt Van Eeckhaut. ,,De man was hard om de criminaliteit in zijn gemeente in te dijken. Hij is evenwel geen racist'', zegt de advocaat.
Gezien het beroep heeft de veroordeling van Van Hove nog geen directe gevolgen voor de verdere uitoefening van zijn beroep.

Cheikh El Arab
by Corneel Tuesday December 24, 2002 at 04:51 PM

Vernam ik niet van Dyad AJJ dat het Comité P toch niets aanvangt met klachten van allochtonen die zich racistisch behandeld voelen of weten?

Laat dit een les zijn voor iedereen die het Comité P belachelijk tracht te maken via de media. Corneel heeft gesproken.

(Ik parafraseer hier een zin uit de korte samenvatting van deze e-bijdrage: "Laat dit een les zijn voor iedereen die Azzuz belachelijk tracht te maken via de media. Cheikh El Arab heeft gesproken.")

Waar elders dan hier vind je gerechtigheid, Sjeik?

Hidden /// 43496 /// Copyright
by red kitten Tuesday December 24, 2002 at 05:33 PM
redkitten@indymedia.be

This is good news [ almost a X-mas tale, actually! ] but, still, we cannot allow copy/paste from commercial copyrighted medias ...

Feel free to write your own article about this issue, even using quotes from this article [ + source ].

Please always let an e-mail adress so we can contact you about such problems. [otherwise you may feel 'censored']

/// r e d . k i t t e n ///

Wel, wel ...
by Karima Thursday December 26, 2002 at 02:43 AM
anilya50@hotmail.com

Ik zou zeggen, laat dit een les zijn voor iedereen die dacht dat rascisme bij politie in België onmogelijk was, en die de Ael afschreef van het eerste moment dat ze de burgerpatrouilles lanceerden. Justice will serve people, remember that, JUSTICE will serve...
groetjes
-moi-