arch/ive/ief (2000 - 2005)

"Herodotus revisited" - Israëlische moorden in Palestina gaat zijn 'gangetje'
by (vrede, bewerkt/gepost by jp) Sunday December 22, 2002 at 02:29 PM

Vorige week werd er opnieuw een baby doodgeboren als gevolg van de blokkades in de Palestijnse gebieden. Dat was al de tweede keer deze maand. In totaal gaat het over 17 dode baby's in twee jaar tijd.

73 mensen verloren het leven als gevolg van een weigering tot medische behandeling. Het aantal Palestijnse doden is opgelopen tot 2.087. Honger en armoede nemen toe. Ondertussen wordt in Israëlische politieke kringen openlijk over de transfer van de Palestijnse Israëli's gesproken en bouwt men de 'muur van de schande' rond de westelijke Jordaanoever. Uiteraard allemaal op Palestijnse grond en met verdere annexatie van stukken grond die achter de groene demarcatielijn liggen.

Talrijke VN-resoluties wachten op hun uitvoering. In Israël ligt een illegaal kernwapen- en biologisch arsenaal. 'Zomaar', in een instabiele regio, maar geen haan die daar naar kraait. Waar zijn de inspecteurs?

Europa legt verklaringen af (zoals in Kopenhagen), maar doet niets. We kunnen niet anders: we zeggen het vertrouwen in onze politici op. Het gemeenschappelijk buitenlands beleid van de EU is een wansmakelijk non-beleid en zo goed als dood. Ook onze regering doet niets, hult zich in angstig zwijgen. De ambassadeur wordt niet eens op het matje geroepen. Vanuit hun praatbarakken zijn onze politici slechts capabel in niets anders dan volgzaam jaknikken op het VS-beleid. Het is een schande!

Wij zeggen GENOEG!! Als de politiek faalt, nemen we zelf het heft in handen. Stop de oorlogsmisdaden!!! Koop geen Israëlische producten meer. Boycot Apartheid (doe mee, surf naar http://www.vrede.be of http://www.11.be/palestina).

For more information contact: The Palestine Monitor +972 (0)2 298 5372 or +972 (0)59 387 087
http://www.palestinemonitor.org