arch/ive/ief (2000 - 2005)

Acties in Gent naar aanleiding van verjaardag opstand Argentinië
by christophe c. (met dank aan Guido) Friday December 20, 2002 at 06:49 PM

Vanmiddag vond in de Veldstraat in Gent een aantal acties plaats rond de eerste verjaardag van de Argentijnse opstand.

De Veldstraat is de drukke, autovrije winkelstraat in de Gentse binnenstad. Voor Pink&Green was dat de gelegenheid om op een ludieke manier de koopwoede aan te klagen. Een koopkrachtpolitie bracht een bezoek aan een vijftal winkels tot ze op de veiligheidsdiensten van de C&A stuitten. Ze hadden ook een kerstboom opgezet waar de voorbijgangers boodschappen konden van plukken.
Attac probeerde discussie uit te lokken met drie bladzijden stellingen over de internationale economie. Op de muur van de Quick werden in krijt boodschappen van verzet geschreven.
Later op de avond verplaatste de actie zich naar De Kouter waar documentaires over de opstand in Argentinië werden geprojecteerd op de muren van de banken die hun hoofdkwartier hebben op dit plein. Waar er deze namiddag een 40-tal activisten deelnamen aan de actie, groeide het aantal deelnemers op de Kouter aan tot 100 à 150.

Héla
by El Pimo Saturday December 21, 2002 at 01:46 AM
pimvdp@yahoo.com

Eigenlijk zijn we na de ontmoeting met de charmante BOB'ers gewoon verdergegaan met onze theaterguerilla. Na de inno en de C&A hebben ook de Cactus, H&M en Mc-donalds eraan moeten geloven. Iedere keer hadden we de volle aandacht van de menigte mensen, en de meesten zullen onze boodschap wel begrepen hebben. Wat meer is: we hebben onszelf ook goed geamuseerd. Thnx aan de mensen van RAGe, pink&green, jnm, en alle andere die van deze actie een succes hebben gemaakt.

Vive le proletariat!
Vive la sexualité!

El Pimo