arch/ive/ief (2000 - 2005)

100den moslims gearresteerd, vertaling van indymedia.org
by Guido Friday December 20, 2002 at 10:29 AM

In de VS werden de afgelopen dagen een onbekend aantal moslims gearresteerd. Alhoewel het bericht verspreid werd door het persagentschap Reuters, nam slechts één krant het nieuws op. Hieronder een vertaling van de feature op indymedia.org, de links gaan naar Amerikaans pagina's.

100den protesteren tegen arrestaties INS arresteerd honderden moslims, weigert elke commentaar

Omdat ze meewerkten aan een registratieprogramma , werden een onbekend aantal Iraniërs en mensen van andere Midden-Oosentlanden gearresteerd. Familie en advocaten mogen ze niet zien. De INS weigert om de identiteiten vrij te geven en wil ook niet zeggen waarom ze opgepakt zijn.

De zuid-Californische afdeling van de American Civil Liberties Union en Arab-American Anti-Discrimination Committee hebben veel telefoons ontvangen van familieleden van de gearresteerden, velenvergelijken de arrestaties met het opsluiten van Jappanners in kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog. [ interview ]. Op woensdag 18 december, verzamelden meer dan 3000 mensen, hoofdzakelijk Amerikaanse Iraniërs, voor het Westwood Federal Building in LA to om te protesteren tegen de arrestaties [ 1 ]. Intussen zijn er protesten uit solidariteit gepland, waaronderéén op vrijdag in Portland.

De arrestaties krijgen geen aandacht in de pers, enkel een artikel in de Los Angeles Times en eenwire report [ audio ]. Meer informatie op LA IMC Dec 19 feature.

[ Los Angeles IMC | Payvand News of Iran | Alliance of Iranian Americans ]

300 moslims misschien vanavond vrij
by a human Friday December 20, 2002 at 01:22 PM

Het zou kunnen dat er vandaag al 300 moslims worden vrijgelaten mits betaling van 5000$ borg.
http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/news/archive/2002/12/19/state2022EST0159.DTL