arch/ive/ief (2000 - 2005)

Asamblea Popular op de Kouter in Gent
by attac-rug Thursday December 19, 2002 at 02:38 PM
attac-rug@attac.be De Brug, Sint-Pietersnieuwstraat 45, 9000 Gent

Attac-RUG organiseert in het kader van d20: Dag van de Sociale Ongehoorzaamheid in solidariteit met de Argentijnse Volksopstand een Asamblea Popular of Volksvergadering op de Kouter!

De zware sociaal-economische crisis in Argentiniƫ heeft geleid tot een spontane sociale opstand. Verschillende mensen van verschillende steden, wijken, dorpen hebben hun lot in eigen handen genomen en verenigen zich in zogenaamde Asambleas Populares of Volksvergaderingen. Zij komen op geregelde tijdstippen bijeen om over allerlei belangrijke zaken (voedselbevoorrading, elektriciteitsvoorziening, productiequota, werkverdeling, bedrijfscontrole, etc...) te beslissen: in gelijkheid en in samenwerking! Om deze basisdemocratische methode te eren en te promoten organiseert Attac-RUG een soortgelijke Asamblea Popular op de Kouter in Gent op vrijdag 20 december vanaf 14u. Iedereen (jong en oud en liefst de niet-bekende koppen van de andersglobaliseringsbeweging) die zijn/haar mening wil geven over de neoliberale globalisering (over wat er misloopt in deze wereld, zeg maar) moet/mag dat komen doen. Kom af en laat je stem horen! De publieke ruimte is van iedereen!

Attac-RUG

3 dingen
by Klaas Thursday December 19, 2002 at 03:59 PM
Klaas@raaf.be

En wij maar consequent de drie acties die op D20 in Gent doorgaan aankondigen... . Zie http://www.grassroots.be

hehe
by me Thursday December 19, 2002 at 05:10 PM

Klaas,

Hoe komt het dat ik nog niets wist van die asamblea?? Het staat op grassroots, maar alleen als ik eerst naar http://www.grassroots.be/d20_kouter.htm ga en dan het persbericht lees (http://www.grassroots.be/d20_kouter_persmap.htm) dan zie ik "Om 15.00 u. gaat op de Kouter een Asamblea Popular van start, een open volksvergadering naar het model uit Argentiniƫ, waarop iedereen zijn of haar mening kan verkondigen." That's it, niet eens de naam "attac" (wel pink and green en grassroots vermeld bij hun actie) Ook op alle fwd-mails die ik over D20 heb mogen ontvangen heb ik nooit iets over die asemblea gezien.
Het is niet dat ik daarvoor de schuld bij iemand leg, maar ik kan verstaan dat mensen hun actie (als deel van een grotere actie!) aankondigen op indymedia als ze wat uit de boot dreigen te vallen.
Ik snap alleen niet waarom jij daar commentaar moest op geven. De sfeer op indy gaat serieus achteruit, de kleinlinkse bedoening van wie hier wel de grootste revolutionair, reformist of rascist is, dat hebben we nu wel gehad. Dit gaat nergens naar toe, dit leidt enkel maar naar die grote muur, waar we met onze kop te pletter op zullen lopen als we elkaar tijdens de stormloop blijven tegenwerken ipv onze energie samen te bundelen en die muur samen neer te halen.

Als ik rechts was dan kwam ik hier elke dag lezen alsof het een moppensite was... Maar ik ben dat niet, dus kan ik alleen maar stilletjes treuren en opnieuw de "submit comment"-knop induwen omdat ik weiger mij hier bij neer te leggen.