arch/ive/ief (2000 - 2005)

Chantage door Abou jahjah?
by Guido Tuesday December 17, 2002 at 12:25 PM

"Maar Abou Jahjah laat het plots afweten. Hij stelt als voorwaarde dat er ook vertegenwoordigers van democartische partijen in het panel zitten. Dit is volgens mij chantage", zegt Thomas Lenné. Hij is actief bij de CD&V-studentengroep die het debat organiseert."bron, DS,17-12 Dat Van Peel eerste wel ging komen en dan niet, zegt Thomas er niet bij...

Mooi staaltje van laster van een jongere van de CDS, studentenvereniging van de CD&V.

Vanavond moest normaal een debat doorgaan tussen Dyab, Annemans en Van Peel.

Maar Van Peel haakte af. Dyab haakte dan ook af omdat hij niet alleen met Annemans in debat wou gaan.

Thomas(CDS) verzweeg dat Van Peel ook was uitgenodigd en dan afhaakte waardoor Dyab ook afhaakte.µ

Een mooi staaltje van manipulatie. Eerst een debat organiseren met Dyab omdat men weet dat dat veel mensen zal lokken. En dan laster praten omdat hij niet komt. En de reden waarom hij niet komt veranderen.

Eerder op deze site:

Maar de CDS kampt met nog een tegenslag. Dyab Abou Jahjah bevestigde zonet telefonisch dat hij niet zal deelnemen aan het debat. Er was hem verteld door de CDS dat hij zou debatteren met Marc Van Peel en Gerolf Annemans. Hij zag daar, jammer genoeg, geen probleem in. Nu werd hij echter op de hoogte gebracht dat het debat enkel met Annemans zou zijn, waarop hij zich terugtrekt. Hij wenst niet enkel met het Blok in debat te treden."

"AEL bestuur zei neen
by AELER 4:54pm Sun Dec 15 '02


Debat gaat niet door, dat kreeg ik nu pas te weten......... eerst was het voorzien om Abou jahjah, Van peel en Annemans te laten debateren. Van Peel zei eerst ja en dan trok hij zichzelf terug. AEL bestuur weigert om alleen met het blok in een zaal te debateren.
Jammer vind ik, Ik had annemans de vernedering gegund.......;"

http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=42649&group=webcast

Thomas(CDS): " We zoeken nu snel politici van andere partijen. We geven daarmee wel toe aan Abou Jahjah, maar enkel en alleen omdat dit debat ons al veel centen heeft gekost." DS,17-12.

Dit is om te kotsen.

Eerst iemand gebruiken om aandacht te trekken en hem dan als chanteur afschilderen.


"De volgende uittreksels vond ik op de site van de CDS:

Zowel Dhr. Annemans als Dhr. Jahjah vertolken een visie op de huidige maatschappij die ver staat van onze Christen-Democratische idealen."http://archive.indymedia.be/front.php3?article_id=42649&group=webcast

Manipulatie hoort ook bij deze idealen?

Heeft Abou Jahjah schrik?
by simpeltjes Tuesday December 17, 2002 at 01:35 PM

't zal wel weer de mode worden dat ik afgeschilderd wordt als een ruziestoker, maar het lijkt mij dat Abou Jahjah zichzelf hier geen dienst bewijst.

Hij krijgt dan eens een confrontatie met een zwaar Blok-kaliber en durft de confrontatie niet aan omdat er geen CD&V'er tussen zit.

Kan zijn dat het beloofd is, kan best.

Maar het lijkt er mij sterk op dat Abou Jahjah geen directe confrontatie wil of meer wil na het incident bij de VRT.

Mijn hoofdzorg is hier niet dat het Vlaams Blok uitgenodigd wordt door een andere studentenvereniging (ieder moet voor zich maar uitmaken wat men wil of niet en de consequenties daar voor dragen) maar dat de vrijheid van meningsuiting hiermee geen dienst bewezen wordt.

Mocht, wat ALS nu al beweert te weten, het debat op een operette-vertoning uitdraaien verliezen zowel Abou Jahjah als Annemans hun gezicht. Het is maar de vraag of beide dat willen...

Maar goed, dat zullen we wel nooit weten zeker?

Operette of een tragedie?
by Pol Tuesday December 17, 2002 at 02:37 PM

Hoe kan een debat tussen Annemans en JahJah niet op een 'operette' vertoning uitdraaien. Volgens mij is dat de reden waarom de meeste mensen naar het debat zullen gaan. Ze hebben bloed geroken en denken dat ze door het CDS op hun wenken zullen worden bediend.

De ingang tot debat is trouwens 3€ en voor die prijs verwacht je toch een ietsje meer dan van een gewoon debat.

In ieder geval beschouwen de mensen van het CDS JahJah als een gevaarlijke extremist en willen ze hem tijdens het debat 'ontmaskeren'. Je moet maar een keertje een kijkje nemen op hun webdinges.

Ik weet trouwens niet waarom Jahjah ingaat of zou ingaan op de vraag van mensen die hem beschouwen als een extremist of een last.

enkele vragen
by elke Tuesday December 17, 2002 at 02:49 PM

Wat ik niet snap dat hier op de website iemand die onder de naam AEL post, schrijft 'AEL bestuur weigert om alleen met het blok in een zaal te debatteren'.

En dan lees ik elders op indymedia dat Ahmed Azzuz in zijn plaats zou gaan. Hij is toch ook lid van het AEL?

En dan is er het CDS. Thomas Lenné (voorzitter) in de Schamper (studentenblad RUG): 'Er wordt geen vrij podium gegeven aan Annemans of Jahjah. De tegenactie zou begrijpelijker zijn, mochten wij een gespreksavond organiseren met alléén de heer Annemans, waar hij zichzelf kan ophemelen. Maar het is duidelijk dat dit niet het geval is.'

Gaat de CDS door met de organisatie, tegen de wil van Thomas Lenné in?? Of was dit een valse (en nu zeer mislukte) poging van de voorzitter om te suggereren dat de CDS wel degelijk een geweten heeft en niet zomaar het podium geeft aan extreemrechts?

(Jurgen Verstrepen zie ik trouwens niet als een gesprekspartner die Annemans van weerwoord kan bieden maar als een grote (rechtse) populist.)

Hoe loopt het af? Blokkeren STER en ALS de ingang? Gaat het debat door? Wie komt er nu spreken? …


We komen het allemaal te weten... vandaag of morgen..
op indymedia! ;-)

Ziek
by AELER Tuesday December 17, 2002 at 02:52 PM

Akkoord met guido, Die CDS jonge is duidelijk aan het manipuleren, tegenwoordig wilt iedereen een piece van de boze Abou Jahjah om in het nieuws te komen. Ik heb Gehoord dat Dyab sowieso niet zal gaan (terecht na al dat gedoe) Ahmed Azzuz zal in zijn plaats debateren..........

Twee honden...
by Kjell Tuesday December 17, 2002 at 05:24 PM

Naar wat ik kan lezen op de website van CDS kan ik niet anders dan concluderen dat het debat tussen Annemans en Jahjah doorgaat. Vraag is echter welke strategie er achter dit debat schuil gaat? Als Van Peel (heeft) beslist zich terug te trekken, denkt hij daarmee misschien ruimte te bieden voor een opbod van radicale standpunten vanwege zowel Jahjah als Annemans, en zelfs voor een vulgaire scheldpartij tussen die twee. Door zelf niet deel te nemen hoopt de CD&V misschien aan te tonen dat het enige "beschaafde" en "democratische" alternatief binnen de oppositie niet de fascisten van het Vlaams Blok, evenmin de "fundamentalisten" van de AEL, maar de CD&V is. We kennen allemaal het gezegde: "Als twee honden vechten om een been, loopt de derde er mee heen".
Indien het AEL toch niet aanwezig zou zijn, kan ik dat alleen maar met begrip onthalen. Het toont aan dat ze zich niet wil laten lenen voor een freak-show waarbij de verontwaardiging bij het publiek een hypotheek zou kunnen leggen op het serieux van de Liga. Indien het AEL wél komt, moet het er zich echter van bewust zijn dat niet het Vlaams Blok de voornaamste tegenstander is, maar de organiserende partij, want die vertegenwoordigt ondanks haar plaats in de oppositie het establishment.

AEL en rechts
by Tiene Tuesday December 17, 2002 at 06:45 PM

Waarom (volgens mij) AEL niet komt als er geen andere 'democraten' zitten:

omdat de AEL niet is geïnteresseerd in het ontmaskeren van het VB (dat is al te gemakkelijk), maar omdat het belangrijk is voor de AEL aan te tonen dat het bij die andere partijen in sé niet zo veel beter gesteld is!
Ook zij denken dikwijls in termen van uitsluiting en racisme, draaien mee in dat mechanisme (en bouwen het mee uit), maar blijven dit ontkennen (en/of verdringen).

Resultaten debat
by Frank Wednesday December 18, 2002 at 10:46 AM

Wat heeft de AEL bereikt door daar te gaan debateren tussen die fascisten en klein-burgerlijke studentjes die voor een keer naar buiten mochten van mamma en pappa? Je wist toch dat het immigratiedebat met VLD,NVA en Vlaams Blok vs AEL oneerlijk was. 3 tegen 1 zo kan ik het ook halen en als je het dan nog een keertje moet opnemen tegen zo'n publiek..tja

HUMO debat: Jahjah/Dewinter/De Gucht
by Corneel Wednesday December 18, 2002 at 02:27 PM

Ik ben het eens met Tiene. Kijk maar naar het interview in HUMO, ook daar zit een zogenaamd gematigd politicus bij. Daar moet een reden voor zijn...

De waarheid
by Thomas Lenné Thursday December 19, 2002 at 07:18 PM

Misschien is het niet slecht om even de waarheid te vertellen.

Aanvankelijk was het inderdaad de bedoeling om alleen de 2 extremen te laten debatteren. Hiervoor zijn verschillende redenen. Wij hebben als vereniging intern democratisch voor die optie hebben gekozen.

Wat nu het plotse opentrekken van het debat betreft. De AEL heeft haar positie als publiekstrekker misbruikt door te dreigen met het feit dat zij niet zouden komen. Misschien is het opportuun dat ik kort weergeef wat er aan het debat is voorafgegaan: Dhr. Jahjah had mij 1,5 week geleden telefonisch bevestigd dat hij aanwezig zou zijn op het debat. Afgelopen zondag, 1 dag voor het debat, kreeg ik een mail van de AEL waarin zij stelden dat zij niet zouden deelnemen aan het debat. De reden die men aangaf was een drogreden. Deze was het feit dat het aanvankelijk de bedoeling was om ook een CD&V'er bij het debat te betrekken. Hiervan is alleen sprake geweest in een eerste verkennende mail die in oktober verstuurd werd. Uit alle daaropvolgende communicatie kan men perfect afleiden dat het absoluut de bedoeling niet meer was om een CD&V'er uit te nodigen. Ikzelf heb de juridische fout gemaakt door niet uitdrukkelijk in de mail te zetten dat er geen CD&V'er aanwezig zou zijn. Nogmaals, iemand die niet zag dat het debat alleen tussen de heren Annemans en Jahjah gaat aan de hand van alle latere communicatie heeft het geestelijk vermogen van een kind van 5 jaar, maar principieel viel de zaak misschien in strikt juridische zin hard te maken. Daarbij komt nog dat Dhr. Jahjah tijdens ons eerste telefonisch gesprek 1,5 week geleden expliciet bevestigde dat hij aanwezig zou zijn op het debat met ALLEEN hijzelf en Dhr. Annemans. Maar probeer de inhoud van een telefonisch gesprek maar eens te bewijzen...

De AEL wilde alleen nog komen als er andere partijen zouden deelnemen aan het debat, sterker nog: Dhr. Jahjah wilde alleen in debat treden met andere partijvoorzitters, omdat alleen met "zijn gelijken" in debat wil treden. Gezien het feit dat wij de grootste en meest prestigieuse zaal van Gent hadden gereserveerd, en enorme reclame hadden gemaakt voor het debat, konden wij niet anders dan toegeven aan de AEL. Wij waren op dat moment -in tegenstelling tot nu- ook maar een arme studentenvereniging.

Ik wil iedereen op dit forum danken voor de medewerking aan het debat! Mede dankzij jullie prachtige reclamecampagne hebben wij meer publiek bereikt dan ooit gehoopt was (1000 personen binnen, 300 personen die geweigerd werden omdat de zaal vol was, dit is een schatting van de politie). Zeggen dat de zaal vol Blokkers zat is bullshit. Er was inderdaad op het moment dat de toegang afgesloten werd een grote groep Blokkers aangekomen, maar deze zijn de zaal nooit binnengekomen, omdat de zaal dus vol was.

Ik verheug mij op een volgende samenwerking!


mvg,
Thomas Lenné
Voorzitter CDS Gent