arch/ive/ief (2000 - 2005)

Police state Danmark
by anar chiste Monday December 16, 2002 at 04:31 PM

Denemarken heeft zijn ware gelaat laten zien de afgelopen dagen in Kopenhagen.

Police state Danmark

3000 politie agenten werden in Copenhagen gestationneerd om de veiligheid van de staatshoofden te kunnen garanderen.
Hun aanweigheid was heel voelbaar als je gewoon op straat liep. Het was heel duidelijk dat ze een gevoel van angst wouden creeeren voor mensen die zouden willen demonstreren.
Vanaf maandag 9 december tot vrijdag13 december werd iedereen die op straat liep en er anders uitzag of gewoon in het koude Copenhagen een hoofddeksel droeg gecontroleerd en gefouilleerd. Op die manier maakten ze fiches van iedereen waarvan ze dachten dat het een activist zou kunnen zijn. Alles werd opgeschreven; je lengte, gewicht, kapsel, kledij, schoenen... Ik heb niemand ontmoet hier in Kopenhagen die niet tenminste drie keer volledig gecontroleerd is. Ook was de arrogante houding van de politieagenten geen aangename kennismaking. Er zijn verschillende verhalen van mensen wiens bezittingen vernield zijn door absurde handelingen van mannen en vrouwen in een uniform.
Op die manier gebeurde het ook dat bijna 50 mensen gearresteerd werden voordat de demonstraties eigenlijk begonnen.
En Denemarken dat bekend staat voor zijn deportaties zond dan ook tientallen mensen gewoon terug naar hun huis.

Zaterdag 14 december om half 2 vond de betoging tegen POLICE STATE EUROPE plaats. Deze betoging was georganiseerd door de Anarchistische Federatie van Copenhagen. Het was de enige betoging die georganiseerd werd zonder directe samenwerking met de politie. 2000 mensen liepen in "chains" richting de gevangenis met de eis dat ze de activisten die van de straat waren geplukt moesten vrijlaten. Police SState Danmark gaf daar natuurlijk geen gehoor aan. En vond het veel beter ons volledig te omsingelen en ons te laten demonstreren in als het ware een grote mobiele gevangenis. Tientallen malen attakeerden ze de massa en arresteerden zo meer dan 20 mensen. Ze werden eruit geplukt omdat ze gemaskerd waren. Een kleine anekdote is dat ze op die manier ook EEN VAN HUN EIGEN UNDERCOVER COPS HEBBEN GEARRESTEERD!!!!!

Demonstreren in Copenhagen was echt niet gemakkelijk! Het is heel duidelijk dat men elke vorm van protest in de kiem wilt smoren! We mogen dit niet laten gebeuren!
MORE POLICE WILL NOT BRING PEACE!!!!!!!

nog wat meer
by ben Tuesday December 17, 2002 at 07:18 PM

Enkele opmerkingen:1.hoegenaamd nergens werd er in de media over die bet
togingen gesproken.Als er geweld gepleegd word staan de blaren er van vol.MOeten we dan echt alles kapot maken voor dater iets in de media geraakt_?? __Langs welke kant staan de media?? 2.De politie heeft een exceptionel en goed nage dachte strategie.Wij waren met acht en werden allemaal garresteerd op straat de donderdag.XWij bleven 12 uren in de commissariaat zonder reden.Wij kregen daarna verontschuldigingen__van de staat.Wat is de bedoeling van zoiets behalve intimidatie. .Op de betoging zelf was het onmogelijk te bewegen en werden opgepakt zodrz ze dachten dat we eventueel iets verkeerd gingen doen. 3.We moeten nadenken op welke manier wij ons kunnen doen verstaan tegenover zulke politie staat. exkuseer voor de fouten.Ik ben aan t leren