arch/ive/ief (2000 - 2005)

7 leden DHKC aangehouden
by lesley Sunday December 15, 2002 at 01:09 PM
lesley_versprille@hotmail.com

Niets kan het imperialistische bastion nog stoppen om zogenaamde terroristische groepen te criminaliseren en hun aanhangers te arresteren. In Engeland werden gisteren 7 leden van de DHKC aangehouden en hun kantoor overhoopgehaald op zoek naar "bewijzen".

Niets kan het imperialistische bastion nog stoppen om zogenaamde terroristische groepen te criminaliseren en hun aanhangers te arresteren. In Engeland werden gisteren 7 leden van de DHKC aangehouden en hun kantoor overhoopgehaald op zoek naar "bewijzen". DHKC staat namelijk op de Europese lijst van terroristische organisaties. Wanneer we hun websites es goed bekijken (http://burn.ucsd.edu/~ats/PKK/pkk.html – Kurdish Workers Party ) dan valt het toch wel op dat het toch juist die volksorganisatie zijn met een anti-imperialistisch karakter die geviseerd worden. DHKC, heeft een uitgesproken mening over de oorlog in Irak: "September 11 was an excuse for the USA to attack Afghanistan, and now it would like to unleash a bloodbath in Iraq. The USA and the imperialists always have a reason to spill the blood of the peoples. And when no other arguments are available, it is enough for them to say: This war is in our interests. In our interests is a phrase of magical significance for all imperialists. And if it is in their interests, then there is nothing else in the world that has any legitimacy." De volledige tekst, kan je door een mail te versturen naar lesley_versprille@hotmail.com doorgestuurd krijgen.

Ook de AEL, met de arrestatie van Dyab wordt steeds meer geviseerd. Op 6 december werd er een wetsvoorstel ingediend om "Elke particuliere organisatie die tot doel heeft de activiteiten van de controleorganen van de politie die door de wetgever zijn aangeduid aan te vullen, zich ermee te bemoeien of te vervangen" te verbieden. Anders gezegd: de burgerpatrouilles (in de media, milities genoemd) van de AEL maar ook de Legal Teams, een groep advocaten en studenten die tijdens manifestaties controle uitoefenen op de politie, moeten verboden worden. Die controle is nochtans noodzakelijk, want het provocerend en agressief karakter van de politie heeft al meerdere keren tot rellen geleid.

Of je nu wel of niet voor Abu Jahjah Dyab bent, 1 ding kan je wel nageven en dat is ,dat zijn arrestatie een echte aanval is op het recht van vrije meningsuiting en organisatie. En wanneer dit wetsvoorstel goedgekeurd wordt, dan is dit een regelrechte aanval op het recht van de burger om bewijzen te verzamelen over de illegale acties van de politie. Dit zal de mogelijkheid voor een eerlijk proces nog verkleinen (en ondertussen kennen we allen het begrip "Zero tolerance" al). Een dergelijk verbod versterkt nog maar eens de monopoliepositie van de politie en heeft hen de vrijheid om te doen wat ze willen.
Leven we echt in een "democratie"?

Stuur solidariteitsboodschappen voor DHKC naar fa@fahim.com (activist in Peoples Against the Terrorism Act – PATA) en protest tegen de arrestatie naar public.enquiries@homeoffice.gsi.gov.uk

DHKC+AEL
by Jefke Sunday December 15, 2002 at 10:14 PM

Wat hebben het DHKC en het AEL met elkaar te maken?

Jefke