arch/ive/ief (2000 - 2005)

Supporters KVMechelen grijpen de macht: optocht op D14!
by Kenneth RUMES Friday December 13, 2002 at 11:16 AM
kennethrumes@hotmail.com www.kvmechelen.be

De supporters van KVMechelen grijpen de macht en nemen zelf hun voetbalclub in handen. Zij onderstrepen dit met een optocht in Mechelen. Op D14 verzamelen zij in het centrum van Mechelen om 18h aan de Botermarkt. Vandaaruit gaan zij in de richting van het stadion. Kom naar Mechelen en help mee met de actie: 'reclaim the club...'

De supporters van KVMechelen willen door middel van deze optocht laten zien dat zij nog steeds achter hun club staan. Dat het niet de grote bedrijven zijn die het voetbal in Mechelen levend houden, konden we merken toen die massaal afhaakten om KVM te sponsoren. Morgen tonen de supporters dat zij de club wél in leven kunnen houden. De supporters zijn allemaal gewone arbeiders die hun laatste centen bijeenleggen om deze club over te nemen. En die hun strijdvaardigheid nog steeds niet verloren zijn. De organisatoren vragen een waardige optocht te houden en niet in te gaan op provocaties. De federale politie zal wellicht weer met het grote 'speelgoed' uitrukken, maar de supporters van KVM wordt gevraagd hier niet op te reageren. Er wordt ook gevraagd geen stokken of bengaals vuur mee te brengen. De politie zou hierin een reden kunnen zien om de vreedzame betoging te criminaliseren en te laten ontsporen. De eerste herovering van een voetbalclub op de grote sponsors en monsters van de commercie is in Mechelen bijna een feit; kom de supporters van KVM een hart onder de riem steken. Zaterdag 14 december (inderdaad D14!) om 18h aan de Botermarkt in het centrum van Mechelen.

samen allemaal hand in hand met het Vlaams Blok
by elChe Friday December 13, 2002 at 12:40 PM

maar hoeveel suppoters zijn zich bewust van wat er boven beschreven staat, de mensen die ik ken uit Mechelen vertellen me dat er tussen de Mechelse supporters heel wat primitieve racisten zitten, egoisten en bekrompen boeren zonder mededogen. Als het waar is dat het merendeel van de mensen met bovenstaand idee zullen afkomen dan zal ik er ook zijn alleen is het laatste dat ik hoorde dat in de jeugdafdeling van KV Mechelen Marokkanen en Turken heel zuinig worden toegelaten. Op deze manier zie ik het Vlaams Blok de 14de mee paraderen en doorbreken wij dat cordon sanitair.

alle alle
by di Friday December 13, 2002 at 12:54 PM

elChe moet beetje nadenken over wat hij zegt... KVMechelen wordt het slachtoffer van het feit dat de geldindustrie het voetbal heeft overgenomen... we kunnen alleen maar toejuichen dat de supporters het voetbal terugeisen.
Dat er daar mensen met extreem-rechtse sympathieen rondlopen is jammer maar steun aan kVMechelen gelijkstellen aan het doorbreken van het cordon sanitaire is sectarisch en ridicuul

alle alle
by di Friday December 13, 2002 at 12:57 PM

elChe moet beetje nadenken over wat hij zegt... KVMechelen wordt het slachtoffer van het feit dat de geldindustrie het voetbal heeft overgenomen... we kunnen alleen maar toejuichen dat de supporters het voetbal terugeisen.
Dat er daar mensen met extreem-rechtse sympathieen rondlopen is jammer maar steun aan kVMechelen gelijkstellen aan het doorbreken van het cordon sanitaire is sectarisch en ridicuul

politieke recuperatie?
by KVMechelen-supporter Friday December 13, 2002 at 01:03 PM

Jammer, zeer jammer dat de reddingsactie van KVM door jullie twee politiek wordt misbruikt en/of gerecupereerd. Zijn jullie echte kakkers? Of weten jullie niet waar ik het over heb? Racisme? bullshit! Gewone arbeiders? ook bullshit, KVM heeft supporters onder alle rangen van de bevolking. Wil je er misschien een klassenstrijd van maken? Vlaams Blokkers en PVDAers en al dat extreem gespuis blijven best weg. Het gaat hier over voetbal verdomme!

extreem rechts in het stadion
by simpeltjes Friday December 13, 2002 at 01:55 PM

El Che, schitterende redenering !

Aangezien de demonstratie een doorbreken van het cordon sanitaire zou kunnen zijn, moet KV Mechelen maar ophouden te bestaan. Een billenkletser van de eerste orde !

Nee, ieder logisch denkend mens ziet nu wat men met verdwazing bedoelt: alleen nog ideologie en geen greintje besef van de wereld die daarbuiten ligt.

Marokkaanse kernspelers op KV: een utopie??
by elChe Friday December 13, 2002 at 03:23 PM

Ok ik wil nadenken, maar dan moet je me wel eens uitleggen waarom Marokkanen, Turken en anderen die op KV nooit eerlijke kansen hebben gekregen net omdat ze geen Belg zijn, zich zouden inspannen om KV te redden. Ik begrijp de emoties en vastberadenheid van de supporters maar vergeef me als er aan deze kant niet dezelfde emoties losbarsten. KV is sinds oudsher een club waar bijna nooit niet-EU buitenlanders aan de bak kwamen, of ze waren Europese klasbakken. De afgelopen jaren werden er zwarten geimporteerd, die mannen zijn goedkoop en ze moesten enkel scoren. Bij de jeugd net hetzelfde, honderde voetballende Marokkaanse gasten in Mechelen, awel, al de goei daartussen passeerden Racing Mechelen dus nogmaals, waarom zou ik KV steunen??

El Che verkracht
by Txarli Friday December 13, 2002 at 07:29 PM

elChe, je doet de echt Ché, él Ché, onrecht aan door zo dogmatisch te redeneren. Wat met bedrijven die failliet gaan waardoor alle werknemers op straat komen te staan? Als daarover dan gezegd wordt dat Marokkanen, Turken... "nooit eerlijke kansen hebben gekregen", dan mag dat bedrijf simpelweg sluiten, dan moet je niet gaan meebetogen met werknemers? En, zit er bij die werknemers dan niet één Vlaams Blok-stemmer?

Even vergelijken, de mijnen van Limburg waar veel "gastarbeiders" nooit echte eerlijke kansen hebben gekregen, mochten sluiten, en nee, geen solidariteit met de arbeiders dan, he.

Trouwens, als je redeneert met de stelling dat er "bijna nooit niet-EU buitenlanders aan de bak kwamen, of ze waren Europese klasbakken", dan geldt dat voor elke club.

En, "elChe", oppassen met de term "zwarten", he, dat verwijst naar huidskleur en is raciaal beladen. Sommigen spreken al over racisme als die term gehanteerd wordt.

Waarom KV Mechelen steunen? Omdat de KV net zoals Renault Vilvoorde, Philips,.., het slachtoffer zijn van machtswellust en geldwolven. Omdat KV het volk, waar links toch zo voor op zegt te komen, achter zich heeft staan. De supporters van Mechelen kunnen elke steun goed gebruiken, maar misschien heb je gelijk, jij kan er niets komen doen. Zeker niet met onder de naam "elChe".

Ik ben geen KV-supporter, maar daar gaat het niet over. En, ik treedt de KVM-supporter zijn mening bij: aan al wie die miserie politiek wil misbruiken een welgemeende fuck you. Kruip in uwe nest en blijf thuis.

schrijffouten
by Txarli Friday December 13, 2002 at 07:36 PM

Sorry voor de schrijffouten, die zijn het gevolg van te snel te willen zijn.

je hebt nog gelijk ook nog
by elChe Friday December 13, 2002 at 11:24 PM

waar het mij omgaat heb ik inderdaad niet echt goed verwoord, ik bedoel ok, alle clubs zijn zo en ja fabrieken en vele andere werkgevers weren zo veel mogelijk niet-belgen maar stel je voor, Marokkanen, Turken enz nemen actief deel aan betogingen en andere vomen van verzet en achteraf helpen ze gewoon een andere racistische werkgever in het zadel, waar haal je dan de voldoening uit, het is niet voor niks dat 'we' ons afzijdig houden van zulke strijdtonelen, er moet hoop zijn vind je niet, als je zelf een minderheid binnen een minderheid bent zal je niet zo snel het voortouw nemen of is dat echt een aanval op het idealisme? De realiteit van een doorsnee Mechelse supporter is nu eenmaal niet dezelfde als die van een doorsnee Marokkaan, op welke basis en met hoop op welk gemeenschappelijk perspectief kan er smengewerkt worden? Wees maar zeker, als KV gered kan worden door 'ons' samen met een 'zekerheid' van deze 'supporters' dat Marokkanen en Turken meer en eerlijkere kansen zullen krijgen achteraf, dat ik en vele anderen massaal zullen meewerken. Maar ja, dat is zoals steeds, veels te veel gevraagd. Succes dan maar he.

vandaag supporters in spits van revolutie?
by Maarten Saturday December 14, 2002 at 02:29 AM

En daar komen mensen/arbeiders wel voor op straat?

we verstaan elkaar
by Txarli Saturday December 14, 2002 at 12:06 PM

che, ik versta wel wat je wil zeggen.

klassestrijd...ho maar!
by Woody Saturday December 14, 2002 at 06:09 PM

Voor voetbal loopt de Woody steeds warm, dus toch maar effe mijn zegske komen doen. Gewoon een paar vaststellingen...

De KV Mechelen supporter van hierboven zal de grote commerce alvast niet uit z'n club schoppen, zoveel is zeker.
Aan politiek doen mag van hem niet. En klassestrijd al helemaal niet. Txarli is het volmondig met hem eens. Zo had Kenneth het nochtans niet bedoeld met zijn artikel, dacht ik?

Geen klassestrijd? Maar toch KV, Renault, Philips - de Forges was ie nog vergeten, toeval? - willen redden. Moet vlaams-nationalist Txarli mij toch 's komen uitleggen.

Laat ons wel wezen...onze KV Mechelen supporter wil zijn club gewoon nog 's Europees zien spelen. Champions League als het kan. Ik gun het hem graag, hoor.
Maar misschien moet hij toch maar 's het stukje van Dieter Truyen gaan lezen. Als het hem echt om de voetbal gaat tenminste ...


Woody.

Dag Woody!
by Txarli Tuesday December 17, 2002 at 01:06 PM

Dag Woody, dat is lang geleden!

Je hebt een punt. Als ik KV beschouw als een bedrijf dat op de klippen gaat zoals Renault, Philips, Forges, VW-Navarra,..., dan zijn daar dezelfde acties gerechtvaardigd.

Vlaams-nationalist Txarli erkent hierin dan ook het mankement in zijn redenering. Uch!

ciao, Woody!