arch/ive/ief (2000 - 2005)

Irak heeft het RECHT om zich te verdedigen.
by Dirk Adriaensens Tuesday December 10, 2002 at 07:21 PM
sos.irak@skynet.be

De wapeninspecties en het Iraaks wapenrapport van 12.000 bladzijden maken Irak totaal weerloos tegen de nieuwe oorlog. Dat is misdadig. De "Turkey-shoot" kan beginnen.

Hieronder 2 brieven. De eerste is van een kennis van mij die eigenlijk weinig van politiek kent, maar wel gezond boerenverstand heeft. De wapeninspecties laten het Iraakse volk weerloos tegen buitenlandse agressie. Dus moest de vredesbeweging van meetafaan TEGEN deze inspecties zijn. Het 12.000 bladzijden tellende rapport moet het laatste beetje verweer dat Irak nog had helemaal neerhalen. Daar gaat de 2de brief over: de VS zijn al aan de haal gegaan met het VN-rapport, tegen alle afspraken in. Chantage van Big Brother: de nieuwe Hitler, Bush.

Wat gaat de vredesbeweging doen? Want de wapeninspecties zijn gedoemd om te mislukken. Wil de vredesbeweging de totale ontwapening van Irak? Daarmee zou ze lijnrecht tegen het Internationaal recht in gaan, dat zogenaamd zou moeten gerespecteerd worden. Dat Internationaal Recht stelt dat een land zich mag verdedigen als het wordt aangevallen, om zijn soevereiniteit te handhaven. Peace brothers !! Ik stel mijn vraag van een 2-tal maanden geleden opnieuw: "heeft Irak het recht om zich te verdedigen tegen de op til zijnde agressie? En heeft de vredesbeweging niet de PLICHT om dat recht te verdedigen? " Ik heb daar nooit antwoord op gekregen. Jammer. Ik roep dan ook iedereen op om zich aan te sluiten bij de oproep van STOPUSA om te betogen op 19 januari in Brussel.

Dag Dirk,

Uitzendingen zaterdag- en zondagavond van Scott Ritter waren zeer leerrijk, vooral deel 2 ervan. Was zeker zo goed als de uitzending "Oorlog wast witter" van een aantal jaren geleden. En eindelijk komt de waarheid boven.
Ik heb zo eens gedacht: ik zou met Kerstmis naar Irak op vakantie moeten gaan. Het is volgens mij de meest veilige plaats ter wereld: er zijn geen wapens te bespeuren. Allen daarheen. En we nemen Bush mee en die zetten we te bakken in de woestijn. Kwestie van hem op andere gedachten te brengen.
Je kan ermee lachen, maar eigenlijk is het allemaal heer erg onfatsoenlijk wat er daar gebeurt.
En als de VS dan toch aanvalt, heeft Irak helemaal niets meer om zich mee te verdedigen.
Crying shame!!!!
Groetjes,

Beste Dirk,
vanochtend, 10/12/ 02 om 8.00 u. gehoord op de BBC World Service:
1. De VS heeft het copiƫren en verspreiden van de Iraakse verklaring van 7 december jl. in handen genomen (zogenaamd omdat ze in Washington goede copieermachines hebben, ik verzin het niet) en dit nadat ze de huidige voorzitter van de VN Veiligheidsraad (Colombia) onder druk hebben gezet om de documenten aan hen te geven.
2. De VS heeft ook het initiatief genomen om het document door te geven aan de permanente leden van de Veiligheidsraad. Syriƫ heeft hiertegen geprotesteerd omdat het indruist tegen de afspraken.

Dat de VS het document afpakt van de VN kan vanzelfsprekend alleen maar bedoeld zijn om het te vervalsen.

Is het een goed idee om hier een perscampagne rond te voeren en een internationaal protest te richten aan regeringen zoals die van China en aan de VN zelf ?
vr.gr. Dirk Nimmegeers

Justice For All !!!!!!! !!!!!!
by Zweistein the First Tuesday December 10, 2002 at 10:27 PM

interessante site en links: http://www.robert-fisk.com

also look at: www.irak.be
by Dirk Adriaensens Tuesday December 10, 2002 at 11:01 PM
sos.irak@skynet.be

Iedere dag wordt het nieuws over Irak (meestal Engelstalig) ge-updated, inclusief de columns van Robert Fisk over Irak (meestal in de Independent, maar ook op Zmag.org).
Volg deze link: http://www.irak.be/ned/nieuws/Heet_%20van_%20de_%20naald.htm