arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fakkelwake "Burgers voor een democratisch geweten"
by de X generatie Monday December 09, 2002 at 01:14 PM

allochtonen die de "vlaamsche" samenleving een democratisch geweten willen schoppen. FAKKELWAKE - "BURGERS VOOR EEN DEMOCRATISCH GEWETEN" - 10 DECEMBER 2002 - 18.30 UUR - JUSTITIEPALEIS BRUSSEL

Doorsturen aub

FAKKELWAKE - "BURGERS VOOR EEN DEMOCRATISCH GEWETEN" - 10 DECEMBER 2002 - 18.30 UUR - JUSTITIEPALEIS BRUSSEL

In het kader van de gebeurtenissen van de afgelopen weken en de 'Dag voor de Rechten van de Mens' roepen wij iedereen op morgen 10 december 2002 aanwezig te zijn op de fakkelwake aan het Justitiepaleis in Brussel om 18u.30

Burgers voor een democratisch geweten :
Anissa Temsamani, Chokri Mahassine, Fatia Bali, Fethi Gümüs, Georges Kamanayo, Hilmi Kaçar, Meryem Kanmaz, Meryem Kaçar, Nadia Fadil, Naima Charkaoui, Öztürk Taspinar, Sami Zemni, Tarik Fraihi, Touria Aziz, Yamila Idrissi, Younes Zarhoni,...


Wie zijn wij? We hebben liever dat men ons vraagt waar we voor staan.

Ter voorbereiding van deze actie, is schertsend gezegd "burgers voor een democratisch geweten", voila meer hoeft het misschien niet te zijn.

Rechtvaardigheid bekom je niet zonder gelijkwaardigheid. Deze en andere waarden kunnen alleen degraderen tot oubollige, holle en abstracte retoriek als niet de verantwoordelijkheid wordt opgenomen om ze elke dag te bewaken te verfijnen en toe te passen.

In een rechtsstaat, lijkt het vanzelfsprekend dat elk denken en doen van de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht getoetst wordt aan universele en fundamentele rechten.

Als we dit vandaag, en niet alleen vandaag, opnieuw moeten eisen, in herinnering brengen; wil dit helaas zeggen dat deze fundamentele rechten helemaal niet zo vanzelfsprekend blijken te zijn, wil dit ook zeggen dat het toch niet een onbetwistbare verworvenheid is.

Naast de drie klassieke machten is er nog de vierde macht, namelijk die van de burger. Wij als democratische burgers, zijn in ieder geval vastbesloten onze verantwoordelijkheid op te nemen. Wij willen ons denken en doen in onze buurt, in onze gemeente/stad, kortom in onze gemeenschap en samenleving, dagelijks toetsen. Wat we van ons zelf eisen, eisen we des te meer van onze lokale, regionale en nationale beleidsverantwoordelijken.

Daarom roepen wij iedereen op aanwezig te zijn op onze fakkelwake. 10 december is de dag van de Universele Rechten van de mens. Deze rechten willen we iedereen nog eens in herinnering te brengen. Met de nadrukkelijke vraag dat deze rechten verweven blijven in de basisstructuur van onze samenleving.

hypo
by klaas Monday December 09, 2002 at 03:14 PM
klaas@raaf.be

Zie ik daar toch namen die muisstil bleven toen Dyab Abu Jahjah in de cel zat... . Of zelfs meededen aan de criminalisering !

Vlaamsche
by Bosmanneke Monday December 09, 2002 at 06:09 PM

Kan het zijn dat sommigen onder jullie aan een zwaar complex lijden. Hoe kan men anders verklaren dat er steeds over "Vlaamsche" samenleving wordt gesproken en niet gewoonweg over "Vlaamse".

OF

moet ik veronderstellen dat wij Vlamingen vieze vuile mensen zijn, onszelf moeten wegcijferen, belachelijk maken en vervolgens op de barrikaden staan voor Palestijnen, Basken, Galiciërs, Indianen, enzoverder enzoverder...

Sukkelaars toch