arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bomaanslag hoofdcommissariaat Genua
by Lize Monday December 09, 2002 at 10:09 AM

Vannacht (3u50) zijn twee bommen ontploft die verstopt waren in afvalcontainers vlak voor het hoofdcommissariaat van de politie in Genua. De aanslag is nog niet opgeëist, er zijn geen gewonden maar het gebouw heeft aanzienlijke schade geleden.

Het hoofdcommissariaat van Genua speelde de afgelopen dagen een sleutelrol in de arrestatie van 23 antiglobalisten, waarvan 9 in voorlopige hechtenis zitten.

Op indymedia Italië verdenkt men de Italiaanse autoriteiten ervan verantwoordelijk te zijn voor deze aanslag, als laatste puzzelstuk in de totale criminalisering van de antiglobaliseringsbeweging.

In het persbericht dat op de site van de krant 'Repubblica' verscheen staat dat er geen gewonden zijn omdat 'god zij dank' de brandweerlieden nog niet ter plaatse waren toen ook de tweede bom ontplofte.

Op Indymedia Italië is men niet verwonderd over deze aanslag, het is niet de eerste keer dat in Italië onopgeëiste bomaanslagen in de schoenen van extreem links worden geschoven. De strategie zou steeds dezelfde zijn, de mensen slikken het immers steeds opnieuw. Men is alleen verwonderd dat het zo lang heeft geduurd vooraleer men ook omtrent de antiglobaliseringsbeweging naar deze strategie heeft teruggegrepen.

Op indymedia Italië : "De aanslag is nog niet opgeëist, maar het zal niet lang duren of één of andere onbekende organisatie met de naam 'De brigade van Carlo Giuliani' of zoiets zal zich zogezegd verantwoordelijk stellen voor de aanslag."

Deze zaterdag is er in Genua een nationale betoging gepland tegen de laatste aanhoudingen van antiglobalisten. Verwacht wordt dat deze aanslag als excuus moet dienen om weerom een enorme politiemacht in Genua op de been te brengen om bij de betogers geweld uit te lokken. Alle protestbetogingen tegen de arrestaties en de repressie verliepen tot nu toe vreedzaam, en dat steekt het 'regime' in Italië blijkbaar de ogen uit...