arch/ive/ief (2000 - 2005)

OPROEP: autochtone burgerpatrouille op 16 december
by ministerie van agitatie Sunday December 08, 2002 at 05:14 PM
ministerievanagitatie@yahoo.com

Het Ministerie van Agitatie roept voor een autochtone burgerpatrouille, het uitdelen van provocerende pamfletten en het uitspreken van opruiende taal op maandag 16 december. We starten om 18 uur aan de Grote Markt te Antwerpen, bij het begin van de gemeenteraad.

De Antwerpse gemeenteraad heeft een zerotolerantiebeleid uitgevaardigd tegen de burgerpatrouilles, het uitdelen van provocerende pamfletten ten opzichte van de politie en het uiten van opruiende taal.
Men viseert hiermee de allochtone gemeenschap en in het bijzonder de AEL maar men raakt aan de fundamentele vrijheden van iedereen.
Burgerpatrouilles die binnen het wettelijk kader vallen, kunnen niet verboden worden, het uitdelen van provocerende pamfletten en het uitspreken van opruiende taal worden beschermd door artikels 14 en 18 van de Belgische grondwet.
We kunnen niet tolereren dat deze fundamentele vrijheden worden aangetast omdat het politieke establishment zich bedreigd voelt (en kort voor de verkiezingen staat).
Iedereen heeft het recht om het racisme bij de Antwerpse politie aan te klagen, om een sociaal beleid te eisen en om te ageren tegen de imperialistische oorlog van de VS. Ook de allochtone gemeenschap.

GEEN WOORDEN MAAR DADEN!

het provocerende pamflet is van de hand van Dennis Tyfus en kan je bekijken op
http://e-communism.org/dennis_eng.htm
De opruiende taal omtrent artikels 14 en 18 kan je lezen op
http://e-communism.org/mening.htm

als je wil meedoen, kondig je komst dan even aan bij het Kabinet van het Ministerie van Agitatie
ministerievanagitatie@yahoo.com
zodat we kunnen inschatten met hoeveel we zullen zijn

Waarom niet een echte patrouille door Belgen met dezelfde doel als het AEL vooropstelt?
by elChe Sunday December 08, 2002 at 07:28 PM

Eindelijk en goed zo, op sommige domeinen moeten het enkel Belgen zijn om het pad te effenen alleen mag je niet riskeren opgepakt te worden of je hele actie opgedoekt zien te worden door een simpele zet, als je jezelf nu al profileert als Ministerie van Agitatie dan zeg je dat je provoceert en dan hoef je niet eens te beginnen want lang zal het niet duren! Waarom niet een echte patrouille door enkel Belgen met dezelfde doel en werkwijze als het AEL vooropstelt?

Stop burgerpatrouilles!
by Corneel Sunday December 08, 2002 at 09:52 PM

Wanneer houden jullie nu eens eindelijk op met de flauwe burgerpatrouilles?

Zoals Tom Naegels vandaag nog zei in Ultimatum (Studio Brussel): ze zijn kinderachtig, één van de mindere acties van AEL, balanceren op het randje van de wettelijkheid (terwijl AEL juist beweert zich aan de wet te willen houden) omdat ze het vertrouwen in de politie ondermijnen.

Klaag van mij part zoveel je wil en met reden racisme aan in het Antwerpse politiekorps, maar doe het dan met keiharde feiten: in het geheim genomen beelden van nodeloos geweld, getreiter en racisme door de politie ten aanzien van allochtonen (stijl Rodney King).

Waarom moeten wij zolang op zulke beelden wachten? Als er zoveel racisme is en was bij de Antwerpse politie kan het toch niet zo moeilijk zijn daaraan te geraken? Doe het zoals in die uitzending van Panorama een aantal jaar geleden met Bachir die een camera had in zijn bril...

Maar weet dat ook de tegenpartij zulke beelden kan proberen maken, beelden van racisme van allochtonen naar autochtonen toe. Wie zal het eerste zijn?

Trouwens hoeveel varianten gaan we zo nog krijgen?

- mannelijke allochtone burgerpatrouilles
- autochtone burgerpatrouilles
- vrouwelijke gemengd allochtone en autochtone burgerpatrouilles

Het wordt stilaan komiek zoals Jambers...

Binnenkort:

- mannelijke allochtone burgerpatrouilles in rolstoel
- alleenstaande vrouwelijke allochtonen met maar één been op patrouille
- ...

Wordt toch eens ernstig, zeg!

Of noem dit niet langer burgerpatrouilles, maar gewoon promotiecampagnes voor AEL.

eindelijk
by Pieter Baets Monday December 09, 2002 at 02:22 PM
p.baets@worldonline.be

eindelijk nog eens wat andere stemmen op Indymedia, al die goedpraterij van Abou Jahjah, 't begint mij stilaan de strot uit te komen...

samen!
by comment Monday December 09, 2002 at 10:08 PM

waarom is de politie zo bang van enige jongeren die hen observeren tijdens hun werkzaamheden? volgens mij is de beste manier om deze "inspectieteams" (waar heb ik dat woord nog gehoord?) te organiseren, een gezamenlijke patrouille van allochtonen en autochtonen.
Anderszijds kan ik mij moeilijk vinden in het geleuter van het ministerie van agitatie.. zal wel grappig bedoeld zijn, zeker? maar mij ontgaat het grappige...