arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sinterklaas-brief Lappersfort
by Lappersfort Thursday December 05, 2002 at 02:08 PM

De ex-bezetters van het Lappersfort zijn geen stoute kinderen (wat Fabricom ook moge beweren);zij zijn integendeel moedige jonge mensen. Jonge mensen die krachtdadig zijn opgekomen om een bos te beschermen. Maar toen kwam de politie en daarna mislukten de onderhandelingen over de aankoop van het Lappersfort.

beste Sinterklaas,

De ex-bezetters van het Lappersfort zijn geen stoute kinderen (wat Fabricom ook moge beweren);zij zijn integendeel moedige jonge mensen. Jonge mensen die krachtdadig zijn opgekomen om een bos te beschermen. Maar toen kwam de politie en daarna mislukten de onderhandelingen over de aankoop van het Lappersfort.

En nu staan wij hier met lege handen maar met vele schoentjes op de politieke Burg van Brugge. Schoentjes van vele mensen uit Brugge en Ommeland.
En wij vragen U : leg het Lappersfort als stadsbos voor Brugge in ons schoentje?? Wellicht wil minister Dua U helpen...!

En, beste Sint als U de kerstman ziet; wil hem dan vragen om persoonlijk tussen te komen in de afbakening van het stedelijk gebied Brugge. Daar behandelt men het Chartreusenatuurgebied onheus en men wil het opofferen voor economische ontwikkeling! Het is een waardvol natuurverbindingsgebied en er liggen ook archeologische sporen en grafheuvels van ver voor de tijd dat U nog jong was!

Voor de politici van Vlaanderen vragen wij dat U meer aandacht voor bos, natuur en open ruimte in hun schoentje legt. Zodat zij ons : een bloem en wat gras dat nog groen is; een bos om te spelen of te wandelen; open ruimte om vrij te ademen; ... over laten

Wat ons betreft moeten burgemeester Moenaert en zijn schepenen niet in de zak van de zwarte pieten. Wij bieden hen een constructieve dialoog aan met ons alternatief groene gordel plan voor een duurzaam Brugge (cf. http://www.ggf.be). Aan U vragen wij wat meer inspraak, luisterbereidheid en democratie in hun schoentje te leggen.

Beste Sint,
wij hopen dat Brugge 2003 een mooi natuurjaar wordt en als U eens tijd overhebt kom dan gerust eens op zondag wandelen in het Lappersfort dat hopelijk tegen dan een erkende parel van Brugges groene erfgoed zal zijn! Doe uw best Sint, Dua doet de rest...



namens het groene gordel front,

uw vele bos- en natuurlievende kapoentjes

sjt...
by sinterklaas Thursday December 05, 2002 at 02:28 PM

Sinterklaas doet al het mogelijke om
deze vraag/wens te vervullen...
wacht nu maar af...

niex van, de zak in!
by rood-zwarte piet Thursday December 05, 2002 at 03:54 PM

Wij, de AVZP (=de Anarchiestiese Vakbont voor Zwarte Pieten) eisen ons recht op om zelf te mogen beslissen welke stoute mensen we mogen meenemen. Personen die nu reeds op de zwarte-(pieten)-lijst staan: Moenaart, de bruhse flikken, het direksiekomitee van Fabricom en de advokaat van Fabricom die het niet kon nalaten om met nauwelijks verholen enthousiasme te staan krijsen dat alle kosten van de ontruiming op de lappersforters zouden worden onthaalt.

Ook eisen wij extra personeel in de Sint-Periode (desnoots intriem-kontrakten) om de werkdruk in die tijd wat te verlichten.

Om onze eisen kracht bij te zetten, stellen wij u dit ultimatum: u gaa akkoord met deze eisen of wij gaan over tot axies: zo plannen wij om op vrij 6 dec aanstaande alles-volgens-het-boekje te doen (de verplichtte 8 snoepen en 3 bolvrijvingen per kind zullen rancuneus gedaan worden)

De rendieren-sexie van de kerstman heeft ons al aan onze kant geschaart. Ook de fabriekspieten staan ons bij!


De AVZP


MAAR NU ZONDER ZEVER: schone text, echte aanrader

Resultaat axie
by lappie Thursday December 05, 2002 at 08:02 PM

Laten we nu maar hopen dat de Sint de boodschap begrepen heeft, en ook de stoute kindjes die het bos willen vernielen.

Wat ik graag nog had geweten is of de axie een succes was. Stonden er veel schoentjes? Ik kon jammer genoeg niet komen en ben dus overgeleverd aan de berichtgeving hier.

Schone tekstjes trouwens hierboven ;-)

een mooie brief en heel veel schoentjes
by RBT Friday December 06, 2002 at 09:13 AM

Ik ben op het einde van de actie heel even langsgelopen. Het viel me toch wel op dat er best veel schoentjes onder de boom stonden. Dus hopelijk doet sinterklaas een extra inspanning, samen met minister Dua om toch nog wat te bereiken in deze zaak.

Ik las daarnet nog dat minister Dua in Kortrijk een stuk grond gekocht heeft om het stadsbos nog wat uit te breiden. Heel leuk initiatief mevrouw de minister, maar misschien kan u nu voor Brugge hetzelfde doen...?

mvg
RBT