arch/ive/ief (2000 - 2005)

Als de tijger van de macht grolt, moet de gewone man steeds weer inbinden...
by Pablo Che Thursday December 05, 2002 at 12:56 PM

De afgelopen dagen worden we weer overspoeld met onheilstijdingen over progressieve krachten die bedreigd en monddood gemaakt worden. We hebben er zo stilaan genoeg van!

Het is onthutsend als je het lijstje van de persberichten van de afgelopen weken weer eens doorneemt. De vervolgden der maatschappij; ze zijn talrijk. Opvallend hierbij is dat het veelal de strijders voor meer rechten voor het volk of een deel daarvan zijn, die het slachtoffer worden van vervolgingen.
Denk maar aan Abou Jajah, procureur Bourlet, Annemie Mels en Roberto D'Orazio. Er zijn er nog veel meer. Opvallend is dat telkens iemand zich verzet tegen de heersende macht (die corrupt want kapitalistisch is), hij / zij door de 'tijger' wordt aangeklaagd voor allerlei 'spookaanklachten'. Verstoren van de openbare orde, aanzetten tot geweld, bevooroordeeldheid, ... het is maar een greep uit aanklachten. En dan blijkt keer op keer dat als je je blijft verzetten tegen de heersende klasse, zij zich in het nauw gedreven voelt en naar haar extreme wapens grijpt om jou de mond te snoeren. Beste kameraden, we mogen dit niet laten gebeuren. U allen die hier leest, sta de 'leiders van de onderdrukte klasse' bij in hun strijd tegen de heersende machten. In dit land, maar ook overal ter wereld. Laat hen niet in de steek, verzet u ook tegen die heersende macht. Zo ver mogelijk. Er zijn ook hoopvolle voorbeelden. Che heeft ook samen met Fidel Castro Cuba bevrijd en zij tonen al 40 jaar dat Amerika wel degelijk te verslaan is. Ook Roberto D'Orazio moest men uiteindelijk laten gaan. Onder druk van de massa. Laten we niet vergeten dat de klassenstrijd meer dan ooit woedt nu het kapitalisme in haar fatale crisis is beland en laten we vooral de juiste kant kiezen...